Νέα επανασταστική μέθοδος διδασκαλίας σ’ όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης

...οι μαθητές θα πρέπει να προσηλώνονται απρόσκοπτα σε όσα αναφέρει ο εκπαιδευτικός ,γιατί δε θα υπάρχει δεύτερη ευκαιρία ανατροφοδότησης μέσω εποπτικών μέσων π.χ των βιβλίων . Είναι γνωστό άλλωστε ,ότι η χρήση τους ήταν καταστροφική για το περιβάλλον ,αφού για την παρασκευή τους καταναλώνονταν τόνοι χαρτιού κι έτσι το Υπουργείο μας σεβόμενο τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για πράσινη ανάπτυξη, ανέστειλε τη λειτουργία του ΟΕΒΔ.

Τη φετινή σχολική χρονιά ,εκπαιδευτικοί και μαθητές θα συναντήσουν στο Πρόγραμμα Σπουδών μια νέα μέθοδο διδασκαλίας. Το Υπουργείο Παιδείας αφουγκραζόμενο τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες, ειδικότερα μετά την αναγκαία και σωτήρια μετατροπή της χώρα μας σε αιώνια αποικία, ενσωμάτωσε στα προγράμματα σπουδών τόσο της Α/θμιας όσο και της Β/θμιας εκπαίδευσης ,μια νέα μέθοδο διδασκαλίας. Η νέα μέθοδος δικαιολογεί απόλυτα το χαρακτηρισμό της ως επαναστατική ,αφού οι απαρχές της απαντώνται στην επανάσταση του ’21.

   Ονομάζεται «ΑΚΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ » κι αποτελείται από δύο υπο-μεθόδους : α) «ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ» και β) «ΤΕΝΤΩΣΤΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ ».

   Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη υπομέθοδο οι μαθητές θα πρέπει να προσηλώνονται απρόσκοπτα σε όσα αναφέρει ο εκπαιδευτικός ,γιατί δε θα υπάρχει δεύτερη ευκαιρία ανατροφοδότησης μέσω εποπτικών μέσων π.χ των βιβλίων . Είναι γνωστό άλλωστε ,ότι η χρήση τους ήταν καταστροφική για το περιβάλλον, αφού για την παρασκευή τους καταναλώνονταν τόνοι χαρτιού κι έτσι το Υπουργείο μας σεβόμενο τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για πράσινη ανάπτυξη, ανέστειλε τη λειτουργία του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων.

Β) στην υπομέθοδο «Τεντώστε τα αυτιά σας» οι μαθητές χρησιμοποιούν στον απόλυτο βαθμό την ακοή τους για να ακούν όσα διακυβεύονται από τον εκπαιδευτικό του διπλανού τμήματος ,γιατί στη δική τους αίθουσα δεν θα υπάρχει εκπαιδευτικός ,λόγω της κακιάς συνήθειας που έχουν μερικοί να συνταξιοδοτούνται .Το Υπουργείο, προσπάθησε να καλύψει κι αυτή δυσλειτουργία που προκαλεί το ποταπό αυτό δικαίωμα των εργαζομένων ,με τον τεράστιο αριθμό των 540 διορισμών σ’όλες τις βαθμίδες.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία της ρηξικέλευθης αυτής μεθόδου, είναι τα τμήματα να αποτελούνται από 25 μαθητές και πάνω, γιατί στο Νέο Σχολείο η Ομάδα ,ειδικότερα το κοπάδι, προκρίνεται από τη μονάδα.

   Το Υπουργείο μάλιστα ,για να επιτύχει την ισοτιμία και τις ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση για όλους τους μαθητές ,ολοκληρώνει αυτό που ξεκίνησε πειραματικά την περυσινή χρονιά, δηλαδή την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων για τυφλούς και κωφούς μαθητές.

   Ο εκπαιδευτικός κόσμος ευχαριστεί το Υπουργείο Παραπαιδείας & Δια Βίου Αμάθειας ,την πολυτάλαντη Υπουργό μας κ. Άννα, καθώς και τη λαλίστατη και πλήρως καταρτισμένη σε εκπαιδευτικά θέματα Υφυπουργό μας κ. Εύη για τις άφθονες στιγμές γέλιου που μας χαρίζουν στις δύσκολες στιγμές που ζούμε.

 ΥΓ. Προτείνουμε την επανάληψη της συνεδρίασης της Βουλής για το νέο Νόμο Πλαίσιο της Γ/θμιας εκπαίδευσης γιατί κατά την παρουσίαση του από την Υπουργό μας, από αμέλεια των κακοπληρωμένων και αξιοκρατικά διορισμένων υπαλλήλων της Βουλής , ο παλιός νόμος δεν τοποθετήθηκε σε κουτί Burberry ,όπως είχε συμφωνηθεί στην τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου, Σαμαρά, κι είχε τεθεί ως κόκκινη γραμμή για τη μεταξύ τους συμφωνία, από το Βουλευτή της ΝΔ και πρώην Υπουργό Παιδείας κ. Άρη μας.

Αγωνιστική Προοπτική ΠΕ Βόνιτσας

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*