Παρεμβάσεις ΔΕ: Όλοι στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον Π. Φύσσα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.
Όλοι στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης
  • Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη, Κερατσίνι, Παναγή Τσαλδάρη στις 6.00μμ – Θεσσαλονίκη, άγαλμα Βενιζέλου στις 6.30μμ
  • Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη, συναυλία των «Φίλων του Π. Φύσσα» στο Σύνταγμα στις 5.00μμ
Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που ο αντιφασίστας αγωνιστής Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός από τα χέρια των χρυσαυγιτών συμμοριτών στην εργατούπολη του Κερατσινίου. Η δολοφονία του Π. Φύσσα αποτέλεσε το αποκορύφωμα της δράσης του νέο-ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, με τις τραμπούκικες επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες και σε λαϊκούς αγωνιστές. Όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση Σαμαρά με την αντιδραστική πολιτική της εξέθρεψε και ανέχτηκε τις φασιστικές δυνάμεις, συγκάλυψε και αξιοποίησε την τρομοκρατική δράση τους. 
Η αλλαγή πλεύσης το αμέσως επόμενο διάστημα με τις διώξεις μελών και σελεχών της ΧΑ, ο όψιμος «αντιφασιστικός» λόγος της, έχει σαν κύρια επιδίωξη να αναχαιτίσει και να αποσπάσει δυνάμεις από το ακροδεξιο ακροατήριο, να διευρύνει την πολιτική επιρροή κυβέρνησης στη βάση της «δεξιάς πολυκατοικίας». Ταυτόχρονα επιδιώκει να εξαφανίσει από την πολιτική επικαιρότητα τον καταιγισμό των αντιλαϊκών μέτρων που εφαρμόζονται και που προετοιμάζοναι, να αποπροσανατολίσει τον κόσμο και το λαϊκό κίνημα από τους κύριους στόχους πάλης του. Επιχειρεί να εμφανιστεί ως ο εγγυητής της «δημοκρατικής νομιμότητας», κρατώντας τη ρομφαία της «κάθαρσης».

Η Χρυσή Αυγή, παρά το δήθεν «αντισυστημικό» και «αντιμνημονιακό» προσωπείο με το οποίο εμφανίζεται στις πλατιές λαϊκές μάζες, στην πράξη συνιστά την πιο σκληρή εφεδρεία του βάρβαρου εκμεταλλευτικού καθεστώτος και των διεθνών ιμπεραλιστικών αντιδραστικών δυνάμεων. Ο φασισμός γεννιέται και αναπτύσσεται ακριβώς πάνω στο έδαφος της καπιταλιστικής κρίσης και της βάρβαρης, αντιλαϊκής πολιτικής που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις της ντόπιας ολιγαρχίας, η ΕΕ και οι πολεμοκάπηλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ.
Tην πραγματική πάλη ενάντια στο φασισμό μόνο ο λαός μπορεί να τη σηκώσει στους ώμους του. Kαι θα απαιτηθεί η πιο πλατιά αφύπνιση, συνειδητοποίηση και κινητοποίηση του δημοκρατικού κόσμου για το ξεσκέπασμα της φασιστικής προπαγάνδας και των κάλπικων, αντιδραστικών συνθημάτων της, με την ταυτόχρονη ανάδειξη των πραγματικών αιτίων που γεννούν και τρέφουν το φασισμό, τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας.
Μαζικός και ανυποχώρητος λαϊκός αγώνας για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ που εκθρέφει τις φασιστικές δυνάμεις.
Όλοι αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις.
  • Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη, Κερατσίνι, Παναγή Τσαλδάρη στις 6.00μμ – Θεσσαλονίκη, άγαλμα Βενιζέλου στις 6.30μμ
  • Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη, συναυλία των «Φίλων του Π. Φύσσα» στο Σύνταγμα στις 5.00μμ
Σεπτέμβρης 2014
Αγωνιστικές Παρεμβάσεις
Συσπειρώσεις Κινήσεις

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*