ΕΛΜΕ Πειραιά: κάλεσμα για κινητοποίηση, Πέμπτη 11/9

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ την ΠΕΜΠΤΗ 11/9

ΩΡΑ 12:00 στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

άλλη μια σχολική χρονιά ξεκινάει με τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης -Δ.Ν.Τ. – ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ να έχει βάλει στο στόχαστρο τα λαϊκά-εργατικά δικαιώματα, το δημόσιο σχολείο, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς τους.

Το απαράδεχτο καθεστώς της διαθεσιμότητας των 1800 συναδέλφων μας (οι οποίοι πρέπει άμεσα να επιστρέψουν στα σχολεία τους και να επαναλειτουργήσουν οι τομείς) συνεχίζεται, το κόστος της υγείας γίνεται δυσβάσταχτο για την εργατική οικογένεια, οι νέοι ταξικοί φραγμοί με το «Νέο Σχολείο» είναι γεγονός (ένα παράδειγμα: οι μετεξεταστέοι στην Α’ λυκείου εκτινάχτηκαν στο 25%), η συγχώνευση σχολείων συνεχίζεται, τμήματα συγχωνεύονται στη βάση της εγκυκλίου 25+10% μαθητές ανά τμήμα ,ενώ στην αυτοαξιολόγηση θα προστεθεί φέτος και η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού κι αντί για μόνιμους διορισμούς διευρύνονται οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις (αναπληρωτές, ωρομίσθοιοι, ΕΣΠΑ κ.λπ.) και τα χρόνια λειτουργικά προβλήματα των σχολείων υπάρχουν και οξύνονται.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, που σήμερα υλοποιούνται με τα μνημόνια, έρχονται νέα αντιλαϊκά μέτρα, νέο μισθολόγιο, νέος αντιασφαλιστικός νόμος, χτύπημα συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και απαγόρευση των απεργιών, ομαδικές απολύσεις κ.ά..

Για όλα τα παραπάνω το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά εύχεται τη νέα σχολική χρονιά οι αγώνες των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών, όλων των εργαζόμενων να ενταθούν, να γίνουν πιο αποτελεσματικοί, για να μπει τέλος στην αντιλαϊκή πολιτική λαίλαπα που βιώνουμε.Κι επειδή και η καλή σχολική χρονιά από την αρχή της φαίνεται:

Όλοι στην κινητοποίηση στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά την ΠΕΜΠΤΗ 11/9 ΩΡΑ 12:00 (μετά τον αγιασμό):

Για να γίνουν σεβαστά τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών κατά τις τοποθετήσεις-μετακινήσεις.

Καμία συγχώνευση ή κατάργηση σχολείων- Καμία συγχώνευση ή κατάργηση τμήματος, καμία υποχρεωτική-εκβιαστική μετακίνηση μαθητών-20 μαθητές στο τμήμα.

Καμία υποχρεωτική-εκβιαστική μετακίνηση εκπαιδευτικού σε άλλο ΠΥΣΔΕ ή ΙΕΚ-ΣΕΚ κ.λπ.

Άμεση κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων

Να εξασφαλιστεί άμεσα η δωρεάν μεταφορά των μαθητών και ένα δωρεάν πρόγευμα-γεύμα για όλους στο δημόσιο σχολείο, χωρίς χορηγούς ιδιώτες επιχειρηματίες.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*