Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: προγραμματισμός της ΕΛΜΕ

 Το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ συνεδρίασε την Τρίτη, 2/9/2014 και αποφάσισε, στη βάση και του προγραμματισμού της ΟΛΜΕ, τα παρακάτω για το επόμενο διάστημα:

  1. Προγραμματισμός Γενικής Συνέλευσης:

Η ΟΛΜΕ ήδη αποφάσισε Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ από 22/9 – 26/9 με θέμα τις εξελίξεις, τη συνεχιζόμενη επίθεση στην παιδεία, την εργασία και τα δικαιώματα, καθώς και το πρόγραμμα πάλης. Η Γ.Σ των προέδρων των ΕΛΜΕ θα γίνει στις 27/9. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα συνεδριάσει για την εισήγηση στις 9/9 και στις 16/9. Η Γενική Συνέλευση της Ε΄ ΕΛΜΕ –Θ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25/9, στις 7.00 μ.μ., στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης.

  1. Αξιολόγηση

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, υλοποιώντας τις αποφάσεις του κλάδου, καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα τους Διευθυντές των σχολείων, με τους οποίους ξεκινάει φέτος η αξιολόγηση, να μη συμμετέχουν σε καμία διαδικασία της αξιολόγησης. Σε μια τέτοια κατεύθυνση να αξιοποιήσουν την απόφαση της ΑΔΕΔΥ με βάση την οποία το προηγούμενο διάστημα μαζικά οι δημόσιοι υπάλληλοι αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στην αυτοαξιολόγηση και την αξιολόγηση. Το Δ.Σ. θα στείλει την απόφαση της ΑΔΕΔΥ στα σχολεία και αποφάσισε να καλέσει τους Διευθυντές των σχολείων σε συνάντηση-συζήτηση την Δευτέρα 15/9, στις 7.00 μ.μ., στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης.

  1. Κενάδιορισμοί, αποσπάσεις και Υπηρεσιακές Μεταβολές

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ συζήτησε για το θέμα, θεωρώντας ότι το υπουργείο παιδείας έχει τεράστια ευθύνη για τον τρόπο που διαχειρίστηκε τις Υπηρεσιακές Μεταβολές, τις μεγάλες ελλείψεις σε καθηγητές πανελλαδικά και στο νομό. Αποφάσισε, ως εκ τούτου, να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, διαμαρτυρίες, παραστάσεις και στην έκδοση ανακοίνωσης που θα επισημαίνει την αναγκαιότητα μαζικών διορισμών εκπαιδευτικών, την ολοκλήρωση των αποσπάσεων, την πρόσληψη αναπληρωτών, την τήρηση κανόνων διαφάνειας και αντικειμενικότητας στις τοποθετήσεις, την έκδοση χρονοδιαγράμματος όλων των διαδικασιών τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών, κ.ά.

  1. Συνάδελφοι σε διαθεσιμότητα

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ παρακολουθεί όλες τις Γενικές Συνελεύσεις των συναδέλφων σε διαθεσιμότητα. Θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται στην υλοποίηση των αποφάσεών τους, καθώς και στην υλοποίηση των αποφάσεων του κλάδου στην διεκδίκηση των βασικών αιτημάτων μας: για να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός, για να επανέλθουν οι ειδικότητες στα σχολεία, για να δοθούν μόνιμες θέσεις εργασίας για όλους, θέσεις εργασίας με κατοχυρωμένα όλα τα δικαιώματα που έχουν ως εκπαιδευτικοί και οι οποίες θα ανήκουν στην ευθύνη του υπουργείου παιδείας.

  1. Αναπληρωτές

Το Δ.Σ. αποφάσισε να καλέσει τους αναπληρωτές να συμμετέχουν μαζικά στα σωματεία μας, τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ, καθώς και να πάρουν μέρος στον αγώνα του κλάδου για μαζικούς διορισμούς και για τη διασφάλιση και την επαναφορά μιας σειράς δικαιωμάτων που καταργήθηκαν με τον αντιεκπαιδευτικό νόμο 3848/2010. Γι΄αυτό το λόγο θα εκδώσει ανακοίνωση, την οποία θα συζητήσει αναλυτικά σε επόμενη συνεδρίασή του,

6. Μετεξεταστέοι

Η μαζική σφαγή των μαθητών, όπως επιβεβαιώθηκε από την εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων και του τρόπου προαγωγής των μαθητών που ίσχυσε τον Ιούνιο είναι δεδομένη. Στα Λύκεια που ανήκουν στη Διεύθυνση της Δυτικής Θεσσαλονίκης και μετά τις «βελτιωτικές» τροποποιήσεις στο σύστημα προαγωγής που έκανε το υπουργείο, η απόρριψη των μαθητών συνεχίζει να είναι πολύ μεγάλη και φτάνει σε ποσοστό περίπου το 18% και σε αριθμό περίπου τους 800. Το Δ.Σ. σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει στα πλαίσια των αποφάσεων της ΟΛΜΕ την Τετάρτη 10/9 στις 1.00 μ.μ. στη Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να πάρουν μέρος και από κοινού να απαιτήσουμε την κατάργηση της τράπεζας θεμάτων, να ισχύσει ο παλιός τρόπος προαγωγής των μαθητών, καθώς και να μην ισχύσουν οι εξετάσεις της Α΄ Λυκείου για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το Δ.Σ. οργανώνει συνάντηση με τους συλλόγους, τις ομοσπονδίες των γονέων και τους μαθητές τη Δευτέρα 9/9, στις 5.30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου.

  1. Παύλος Φύσσας

Στις 19 του Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα. Η δολοφονία του από μέλος της Χρυσής Αυγής πάγωσε όλη την κοινωνία και αποκάλυψε πλατιά το ναζιστικό χαρακτήρα της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, η οποία συνεχίζει την εγκληματική δράση της. Το Δ.Σ. στη μνήμη του Παύλου Φύσσα αποφάσισε να απευθυνθεί στις άλλες ΕΛΜΕ, με τις οποίες από κοινού να απευθυνθούμε στις αντιφασιστικές πρωτοβουλίες, στα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους γονείς και ιδιαίτερα στους μαθητές για να συνδιοργανώσουμε μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση και συναυλία διαμαρτυρίας στις 19 του Σεπτέμβρη. Για την οργάνωση των κινητοποιήσεων να γίνει άμεσα συνάντηση όλων των συλλογικοτήτων.

Πρόγραμμα Δράσης και δραστηριότητες

  • Σάββατο, 6/9: παίρνουμε μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ

  1. Στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Αγίας Σοφίας, την ώρα που ο πρωθυπουργός θα κάνει τα εγκαίνια της ΔΕΘ, συμμετέχουμε με τις άλλες ΕΛΜΕ, τα συντονιστικά από διαθεσιμότητα, τους φοιτητικούς συλλόγους και άλλες συλλογικότητες στο συλλαλητήριο που οργανώνεται ενάντια σε Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ και τα βάρβαρα μέτρα τους που προωθούν με τις ανυπολόγιστες πλέον καταστροφικές συνέπειες για τους εργαζόμενους.

  2. Το απόγευμα στις 6.00 μ.μ συμμετέχουμε στα καθιερωμένα απογευματινά συλλαλητήρια που οργανώνονται από τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία. Σας στέλνουμε την ανακοίνωση κάλεσμα της ΟΛΜΕ.

  3. Στις 11 π.μ. οργανώνεται από την ΟΛΜΕ σύσκεψη των αιρετών και μελών ΔΣ των ΕΛΜΕ Βορ. Ελλάδος στην ΕΔΟΘ για τα προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

  • Δευτέρα, 8/6: σύσκεψη με γονείς

  1. Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων και τους Διευθυντές σχολείων να ενημερώσουν τους συλλόγους γονέων και τους μαθητές για τη συνάντηση της ΕΛΜΕ τη Δευτέρα 8/9, στις 5.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου για τους μετεξεταστέους και τα εκπαιδευτικά προβλήματα.

  • Τετάρτη, 10/9: κινητοποίηση στις 1.00 μ.μ. στη Δ/ση Β/θμιας Εκπ/σης Δ. Θεσσαλονίκης

  1. Την Τετάρτη, 10/9 ο κλάδος οργανώνει πανελλαδικά διαμαρτυρίες στις Δ/νσεις Δ.Ε. για τα κενά, τη δημιουργία τμημάτων, τις Υπηρεσιακές Μεταβολές, τα προβλήματα με τους συναδέλφους σε διαθεσιμότητα, τα προβλήματα με τις μετακινήσεις των μαθητών, κ.λπ. Οι ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και το συντονιστικό των καθηγητών σε διαθεσιμότητα οργανώνουμε κινητοποίηση στις 1.00 μ.μ. στη Δ/ση Β/θμιας Εκπ/σης Δ. Θεσσαλονίκης στην οποία καλούμε να πάρουν μέρος και οι άλλοι φορείς (γονείς, μαθητές, κ.λ.π.). Συμμετέχουμε στην παράσταση που θα οργανωθεί στη Δ/ση Β/θμιας Εκπ/σης Α. Θεσσαλονίκης.

  • Πέμπτη, 11/9

1. Οργανώνουμε κοινή συνέντευξη τύπου των ΕΛΜΕ στις 12.00 μ.μ., στην ΕΔΟΘ.

  • Δευτέρα, 15/9

Συνάντηση–συζήτηση με τους Διευθυντές των σχολείων στις 7.00 μμ., στο 1ο Γυμ. Σταυρούπολης.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*