Πολιτική επιλογή η καθυστέρηση των αποσπάσεων.

Δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων – Κινήσεων – Συσπειρώσεων στο Δ.Σ της ΔΟΕ

Πολιτική επιλογή η καθυστέρηση των αποσπάσεων

Να γίνουν τώρα οι αποσπάσεις

 Μετά τις ελάχιστες μεταθέσεις, τους  σχεδόν μηδενικούς διορισμούς, οι αποσπάσεις  είναι το επόμενο θύμα της πολιτικής του υπουργείου, που αφορά τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών. Εφαρμόζοντας πλήρως τις επιταγές του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, του κεφαλαίου, της Ε.Ε., του ΔΝΤ, του ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το υπουργείο της κ. Διαμαντοπούλου, κάνει πράξη  την πολιτική των περικοπών, της λιτότητας, της απαξίωσης και της υποβάθμισης τόσο της δημόσιας εκπαίδευσης όσο κα της ζωής των εκπαιδευτικών,  κρατώντας σε ομηρία χιλιάδες συναδέλφους  που βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπ’ ατμόν.. Δεν αισθάνεται ούτε ίχνος ντροπής για την καθυστέρηση των αποσπάσεων, δείχνοντας για άλλη μια φορά πως προτεραιότητα για την κυβέρνηση δεν είναι η εκπαίδευση, η μόρφωση, η ενίσχυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας. Είμαστε στο τέλος Αυγούστου και πρώτη φορά το υπουργείο δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ. Αυτό που συμβαίνει φέτος είναι αδιανόητο: Οι εκπαιδευτικοί θα ψάχνουν σπίτι μαζί με τους φοιτητές! Σε λίγες μέρες αρχίζει η νέα σχολική χρονιά και χιλιάδες εκπαιδευτικοί δεν γνωρίζουν που θα βρίσκονται το νέο σχολικό έτος, λεηλατώντας τη ζωή τους αφού δεν μπορούν να την προγραμματίσουν, δημιουργώντας τους μεγαλύτερη ανασφάλεια και  πολλά προβλήματα στα κατά τόπους ΠΥΣΠΕ που περιμένουν των εκτός ΠΥΣΠΕ αποσπάσεις για να κάνουν αυτές των εντός ΠΥΣΠΕ. Όλες  οι υπηρεσιακές μεταβολές στη δεδομένη φάση εξαρτώνται από την έγκαιρη ανακοίνωση των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.
Η συγκεκριμένη πρακτική κουρελιάζει τις διακηρύξεις του Υπουργείου Παιδείας  για έγκαιρο προγραμματισμό, για εκπαιδευτικούς που θα γνωρίζουν που θα βρίσκονται νωρίς κλπ.
Με αυτή την τακτική το υπουργείο θέλει να «κόψει και να ράψει» τα κενά της κάθε περιφέρειας και για αυτό συνεχίζει να πιέζει τους Δ/ντές των ΠΥΣΠΕ να δηλώνουν εκ νέου τα κενά ώστε να κάνει τις λιγότερες αποσπάσεις και προσλήψεις , για να έχει την δυνατότητα της μετακίνησης εκπαιδευτικών όπου αυτό θέλει . Δεν πρόκειται για διοικητική αδυναμία αλλά για πολιτική επιλογή.
Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να καταγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας, για την τακτική που ακολουθεί στο θέμα των αποσπάσεων και του τρόπου που γίνονται αυτές και να  απαιτήσει την άμεση συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ για την ολοκλήρωση των αποσπάσεων μέχρι την Παρασκευή 26/8.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ επαναδιατυπώσει τη πάγια θέση του για την ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών μέχρι τις 21 Ιούνη κάθε χρονιάς, ώστε κάθε συνάδελφος και συναδέλφισσα να μπορεί να προγραμματίζει τη ζωή του.

Οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων ΠΕ στο ΔΣ της ΔΟΕ

Καλούσης Ακρίτας (6974750410), Παπασπύρου Νίκου (6975308409)

 paremvasisdoe@gmail.com,   www.paremvasis.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*