Παν. Ένωση Συνταξιούχων Εκπ/κων: Η μείωση των επικουρικών συντάξεων και η απάτη του μηδενικού ελλείμματος

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

http://synaxekpedeftikoi.blogspot.com/, mail: syntaxekpedeftikoi@gmail.com

5.6.2014

Η μείωση των επικουρικών συντάξεων και η απάτη του μηδενικού ελλείμματος

κινητοποίηση των συνταξιούχων, στις 19 Ιουνίου, ημέρα Πέμπτη, ώρα 18.00, στα Προπύλαια

  • Το ΕΤΕΑ (Ενιαίο ταμείο επικουρικής ασφάλισης), στο οποίο έχει συγχωνευθεί το ΤΕΑΔΥ, αποφάσισε οριζόντια μείωση 5,2% από 1η Ιουλίου. Η ρήτρα του μηδενικού ελλείμματος σε όλα τα ταμεία, που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση, σημαίνει μείωση των συντάξεων κάθε εξάμηνο. Για να γίνει κατανοητή η απάτη της κυβέρνησης περί μηδενικού ελλείμματος, να θυμίσουμε ότι το Μάρτιο του 2012 το ΤΕΑΔΥ είχε 2.5 δις. ευρώ αποθεματικό, από το οποίο η κυβέρνηση κούρεψε 1.6 δις, το υπόλοιπο 80% το μετέτρεψε σε ομόλογα που θα εξοφληθούν σε 30-40χρόνια, έπειτα έκανε τη συγχώνευση των ταμείων και τώρα έχει το θράσος να μιλάει για ελλείμματα και για αναγκαστικές μειώσεις.

  • Από 1.1.2015 τίθεται σε εφαρμογή ο ν. 3863/2010 που προβλέπει ότι το κράτος θα εγγυάται τις κύριες συντάξεις μόνο για το ποσό των 360 € μηνιαίως. Είναι φανερό ότι η βιομηχανία των μειώσεων δε θα σταματήσει, αν δεν καταδικασθεί και αν δεν ανατραπεί η πολιτική που έχει επιβάλει η τρόικα στη χώρα μας.

  • Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και νέα μείωση του ΜΤΠΥ. Η βιωσιμότητα του ταμείου αυτού είναι αμφίβολη μετά την απόφαση της κυβέρνησης για περικοπή εισφορών υπέρ του ταμείου. Πρώτα η κυβέρνηση αποφασίζει να στερήσει πόρους από το ταμείο και μετά έχει το θράσος να μιλάει για ελλείμματα.

  • Μετά τις μειώσεις η κυβέρνηση προχωράει ακάθεκτη στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της υγείας, αφού πρώτα διέλυσε τη δημόσια υγεία.

  • Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις πρέπει να γίνει φανερό σε όλους τους συνταξιούχους ότι η πολιτική αυτή δε σηκώνει βελτιώσεις, ούτε ανατρέπεται με τις απεργίες-λιτανείες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Αν δεν ανατραπεί, οι συνταξιούχοι δε θα επιβιώσουν.

  • Η Π.Ε.Σ.ΕΚ συμμετέχει στην κινητοποίηση των συνταξιούχων, στις 19 Ιουνίου, ημέρα Πέμπτη, ώρα 18.00, στα Προπύλαια.

  • Η συμμετοχή όλων των συνταξιούχων εκπαιδευτικών είναι αυτονόητη. Θα είμαστε στους δρόμους απαιτώντας την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και περικοπών, την απόρριψη του ανταποδοτικού τρόπου λειτουργίας των ταμείων μας, τη δημόσια καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για όλους, τη θέσπιση δικαιώματος ελέγχου και άσκησης veto από τους εργαζόμενους στη διαχείριση των ασφαλιστικών ταμείων σε όλες τις σημαντικές αποφάσεις τους. Θεωρούμε απαράδεκτο τα Δ.Σ των ταμείων μας να εισηγούνται περικοπές των συντάξεών μας και να εφαρμόζουν τις κυβερνητικές αποφάσεις.

  • Ο αγώνας των εργαζομένων και των συνταξιούχων για την ανατροπή της πολιτικής της συγκυβέρνησης και των Βρυξελλών πρέπει να είναι ενωτικός και να υπερβαίνει τις ελεγχόμενες γραφειοκρατικές δομές της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Διαφορετικά θα γευτούμε μία ακόμη ήττα και η κυβέρνηση θα επαίρεται για αποδοχή της πολιτικής της.

Για την Π.Ε.Σ.ΕΚ

Ο πρόεδρος                  Η Γ. Γραμματέας

Τάσος Σταυρόπουλος                        Πόπη Μαζοκόπου

Ετικέτες , , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *