Απεργιακό Κάλεσμα της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας για τη Γενική Απεργία 9 Απρίλη

kleftes-Syntagma-2

Την ώρα που η Κυβέρνηση συνεχίζει για άλλη μια φορά τον αντιδημοκρατικό της κατήφορο, επιδεικνύει τον αυταρχισμό της, εξακολουθεί να υιοθετεί αβασάνιστα πολιτικές που εκπορεύονται από την Ε.Ε , το ΔΝΤ και τους Δανειστέςοδηγώντας στο περιθώριο τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.

Την ώρα που στα μέτρα που ψηφίστηκαν την Κυριακή 30 του Μάρτηπεριλαμβάνονται η απελευθέρωση των απολύσεων, το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και η περαιτέρω οικονομική αφαίμαξη των ασφαλιστικών ταμείων καθώς και η λεγόμενη εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ, με τα πλήγματα που επιφέρει στους εργαζόμενους.

Την ώρα που οι σχεδιασμοί Κυβέρνησης και Τρόικας για νέες απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη μέσα από τις αξιολογήσεις, θίγοντας το σύνολο των χώρων του Δημοσίου (Δημόσια Διοίκηση, Υγεία , Παιδεία).

Την ώρα που η Κυβέρνηση εμμένει στην εφαρμογή του πιο ανελέητου σχεδίου αποσάθρωσης εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών – συνταξιοδοτικών, συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, η ανάγκη ανατροπής αυτής της πολιτικής εκφράζεται μέσα από τη μαζική και δυναμική συμμετοχή ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας στους αγώνες.

Την ίδια ώρα σχεδιάζεται το λεγόμενο «νέο σχολείο», όπου η πλειοψηφία των μαθητών θα οδηγηθεί στην μεταγυμνασιακή κατάρτιση (ΣΕΚ-επίπεδο 3) μέσω απογύμνωσης όλων των μορφών αντισταθμιστικής εκπαίδευσης, φίλτρων στα ΓΕΛ, συρρίκνωση των ΕΠΑΛ, υπονόμευσης των αναλυτικών προγραμμάτων, εργασιακό μεσαίωνα στους εκπαιδευτικούς, τρομοκρατίας, εξαύλωση της παιδαγωγικής ελευθερίας, διαθεσιμότητων/απολύσεων/αργιών, υπονόμευσης της μεταφοράς μαθητών, τυπική δημόσια χρηματοδότηση, αυταρχικό-μονοπρόσωπο σχολείο, με εργαλείο τις αξιολογήσεις ΟΟΣΑ.

Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές, οι εργαζόμενοι με τα Συνδικάτα τους απαντούνμε κλιμάκωση της έντασης, της δυναμικής, της διάρκειας και της προοπτικής των κοινών αγώνων.

Συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στη Γενική Απεργία (ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ) της 9ης Απρίλη

► Προσυγκέντρωση: Παράρτημα (Κορίνθου) στις 10.15 πμ

► Απεργιακή Συγκέντρωση: στο Εργ. Κέντρο Πάτρας στις 10.30 πμ

Για το Δ. Σ.
Ο Πρόεδρος    Ο Γραμματέας

Ψαρράς Σπύρος     Μπούρδαλας Παναγιώτης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*