Αγων. Παρέμβαση Ηρακλείου: Να μετάσχουμε όλοι στην πανεργατική πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 9 Απρίλη

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

  • ΝΑ ΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ  ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ  9 ΑΠΡΙΛΗ.
  • Η ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΕΙΝΑΙ  ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗΣ  ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ-ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ-ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ. ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΗΣ.
  • ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΡΟΥ  ΤΗΣ «ΑΥΤΟ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ» ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ  ΣΤΗ  ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.
  • ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ  ΓΕΝΙΚΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ.

ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙ ΜΟΝΟ Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ.

Συνάδελφοι, η αντιλαϊκή κυβέρνηση  Σαμαρά-Βενιζέλου –  πιστή στην υπηρεσία του ντόπιου και ξένου επιχειρηματικού κεφαλαίου και  στις εντολές των ιμπεριαλιστών κηδεμόνων της (ΕΕ-Δ.Ν.Τ)- θέτει στο στόχαστρο και τα τελευταία υπολείμματα των λαϊκών κατακτήσεων στο χώρο της εκπαίδευσης. Μετά την απόλυση  1850 συναδέλφων των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ,  την κατάργηση 52 ειδικοτήτων  και την εκχώρησή τους στους ιδιώτες επιχειρηματίες της κατάρτισης,  ακολουθεί  η  επιβολή του εξεταστικού σφαγείου στην Α λυκείου  και η νέα «επιστράτευση», με την ανάθεση του αποκρουστικού έργου  της «Αυτο-Αξιολόγησης» από τους διευθυντές .Στόχος είναι  η  διάλυση των συλλόγων διδασκόντων και η μετατροπή τους σε  μηχανισμό  εισαγωγής των ιδιωτικό-οικονομικών κριτηρίων στη λειτουργία των σχολείων , επιβολής των «αξιολογημένων»(!) απολύσεων, της διαβάθμισης σχολείων και της κατηγοριοποίησης των εκπαιδευτικών, της μορφωτικής απόρριψης των φτωχών. Πρόκειται για μια  επίθεση   πρωτόγνωρης βαρβαρότητας  που ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΙ τα θεμελιώδη δικαιώματα της οργανικής θέσης και σταθερής εργασίας, ενώ μετατρέπει τον εκπαιδευτικό σε σκυφτό υπάλληλο, χειραγωγημένο επαίτη κάποιων ωρών απασχολισιμότητας στο σχολείο της επίτασης των ταξικών φραγμών στη γνώση, της απόρριψης των χαμηλών στρωμάτων, της «μαθητείας», δηλ της μαύρης και απλήρωτης νεανικής εργασίας και της ασιτίας.

Παράλληλα, μετά την ποινικοποίηση  των απεργιακών αγώνων των εκπαιδευτικών, ακολουθεί  το βάρβαρο μέτρο της  «ΤΙΜΩΡΙΑΣ»   των μαθητικών καταλήψεων, με  τις εγκυκλίους ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ(!), με στόχο δήθεν την αναπλήρωση των χαμένων ωρών, την ίδια στιγμή που οι λειτουργικές ανάγκες των σχολείων σε εκπαιδευτικό προσωπικό δεν έχουν καλυφθεί  στο τέλος της σχολικής χρονιάς, ενώ οι μαθητές της Γ τάξης των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν σε ύλη που δε διδάχτηκαν ποτέ. Ο εμπαιγμός , η υποκρισία. ο λαϊκός αποπροσανατολισμός είναι βασικός άξονας της πολιτικής της κυβέρνησης  της ντόπιας πλουτοκρατίας, πουενώ στο παρασκήνιο είναι άριστος συνομιλητής και συνεργάτης του ναζιστικού μορφώματος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ- στο προσκήνιο επικαλείται τη θεωρία των δυο άκρων, για να υπονομεύσει το αριστερό και ευρύτερα λαϊκό κίνημα, στην κατεύθυνση του εντεινόμενου εκφασισμού της κρατικής πολιτικής.

Συνάδελφοι, η σύνθλιψη των  μορφωτικών  δικαιωμάτων  της νεολαίας  και  των κατακτήσεων μας, όπως επιτάσσει και το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή, συμπορεύεται με την ισοπέδωση των εργατικών κατακτήσεων, την κατάργηση των Σ.Σ.Ε, το ξεκλήρισμα της αγροτιάς και των μικρομεσαίων,  την εμπορευματοποίηση της υγείας και τη διόγκωση της ανεργίας(2εκ άνεργοι) και την εξαθλίωση του λαού.

Απέναντι σε αυτήν την αντιλαϊκή λαίλαπα η υποταγμένη συνδ. ηγεσία της ΑΔΕΔΥ-Γ.Σ.Ε.Ε βάζει αναχώματα στην ανάπτυξη των αγώνων, λειτουργώντας ως συνδικαλιστικός στυλοβάτης των βάρβαρων μέτρων και στοχεύοντας στον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων, την ίδια στιγμή που πλεονάζουν οι προεκλογικές υποσχέσεις  για την «αριστερή» κυβέρνηση της κοινωνικής σωτηρίας, που θα υποκλίνεται στα κελεύσματα των ιμπεριαλιστών και θα υποστηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα (!).

Απέναντι στις σειρήνες της ΥΠΟΤΑΓΗΣ και τους πολύχρωμους «σωτήρες» η μόνη ΑΠΑΝΤΗΣΗ είναι ο οργανωμένος ΕΝΩΤΙΚΟΣ-ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ-ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΣ-ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ και συνολικότερα ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ.

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ-ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*