Τοποθετήσεις διευθυντών Δυτ. Αττικής: Έργα και ημέρες…


Των αιρετών Δημ. Καρυώτη (τακτκιού) και Απ. Ξυδά (αναπληρωματικού)* 

Τοποθετήθηκαν οι νέοι Διευθυντές στα Σχολεία της Δυτικής Αττικής. Δοθείσης της ευκαιρίας, που το Υπουργείο Παιδείας ουδέποτε απάντησε σε διευκρινιστική ερώτηση του ΠΥΣΔΕ για υποψήφιο διευθυντή του κλάδου ΠΕ18.23 Πλοιάρχων, το ΠΥΣΔΕ Δυτικής Αττικής αποφάσισε να μη τον τοποθετήσει σε ΕΠΑΛ που δεν λειτουργεί ο τομέας Ναυτικών, ως μη έχων αντικείμενο διδασκαλίας. Το ΠΥΣΔΕ αγνόησε παντελώς την 73030/Γ2/30-06-2011 απόφασή του Υπουργείου Παιδείας, που προβλέπει στο νέο ωρολόγιο πρόγραμμα  της Α’ ΕΠΑΛ το μάθημα «Ναυτική Τέχνη» ως μάθημα επιλογής για όλα τα ΕΠΑΛ ανεξάρτητα αν έχουν εγκεκριμένο Ναυτικό Τομέα. Το συγκεκριμένο μάθημα το διδάσκει με Α’ Ανάθεση ο κλάδος ΠΕ18.23 Πλοιάρχων.

Μάλλον η τοποθέτηση του συγκεκριμένου υποψηφίου ενοχλούσε αρκετούς συνυποψήφιους του.

Το Υπουργείο Παιδείας δεν μπόρεσε να ασχοληθεί με τη διευκρινιστική ερώτηση που αφορούσε την παραπάνω περίπτωση, γιατί οι υπηρεσίες του και η ηγεσία του είχαν, προφανώς, …μεγάλο φόρτο εργασίας.

Έτσι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο συνεδρίασε στις 12/7/2011, για να εξετάσει την από 11/7/2011 αίτηση (θαυμάστε … εγρήγορση) φιλολόγου, υποψηφίου διευθυντή στη Δυτική Αττική, για αλλαγή των αναθέσεων στο μάθημα «Ιστορία των τεχνών. Έργα και Δημιουργοί», που διδάσκεται στην ειδικότητα «Σχεδιασμός Εσωτερικών Χώρων» των ΕΠΑΣ. Στη θετική εισήγηση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (ότι μπορεί ο ΠΕ02 Φιλόλογος να διδάξει το μάθημα με Β’ ανάθεση), η Υφυπουργός Παιδείας κα Χριστοφιλοπούλου υπέγραψε απόφαση αλλαγής των αναθέσεων για την συγκεκριμένη περίπτωση στις 4/8/2011. Αυτό κι αν είναι … γκολ στις καθυστερήσεις !!!

Με την απόφαση αυτή τοποθετήθηκε ως Διευθυντής της ΕΠΑΣ Άνω Λιοσίων ο συγκεκριμένος υποψήφιος του κλάδου ΠΕ02 Φιλολόγων.

Ποιος θα μας εξηγήσει γιατί στον αξιολογικό πίνακα των ΕΠΑΣ, που στάλθηκε και κυρώθηκε απ’ τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης πριν το τέλος Ιουλίου, συμπεριελήφθησαν και οι υποψήφιοι Διευθυντές της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που δεν είχαν αναθέσεις στις ΕΠΑΣ και άρα δεν έπρεπε να συμπεριληφθούν;

Ο συγκεκριμένος υποψήφιος του κλάδου ΠΕ02 τοποθετήθηκε στην ΕΠΑΣ γιατί ήταν στους πίνακες των ΕΠΑΣ και είχε συμπεριλάβει το σχολείο στην αίτησή του. Οι άλλοι (ανά την Ελλάδα) υποψήφιοι φιλόλογοι που υπέβαλλαν αιτήσεις προτίμησης πριν το τέλος Ιουλίου και δεν γνώριζαν τις κυοφορούμενες εξελίξεις, αδικούνται η όχι;

Για την Ιστορία, οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν κατά πλειοψηφία (3-1). Δεν ήταν παρών ο αιρετός εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ (ο τακτικός απουσίαζε εκτός Αθηνών και για λόγους υγείας ο αναπληρωτής του), ενώ απ’ τα τακτικά διοικητικά μέλη στη θέση του σ. Χριστοφιλογιάννη ήταν ο αναπληρωτής του.

Μπράβο σε όλους και  εις ανώτερα !!!!!

Οι τοποθετήσεις των νέων διευθυντών στα σχολεία δεν θα αντιμετωπίσουν βέβαια κανένα απ’ τα προβλήματα των σχολείων και των εκπαιδευτικών. Όλοι όσοι υπηρετούμε την δημόσια εκπαίδευση γνωρίζουμε καλά ότι από τον Σεπτέμβριο τα προαναφερθέντα θα αποτελούν ασήμαντες λεπτομέρειες. Έχουμε μπροστά μας να αντιμετωπίσουμε το μεσοπρόθεσμο, τα κενά, τις νέες συγχωνεύσεις σχολείων που έρχονται, τις μειώσεις μισθών του νέου «φτωχολόγιου», το «νέο σχολείο» και πολλές άλλες αποφάσεις που στόχο έχουν τη μετατροπή μας σε φτηνούς υπηρέτες των ιδιωτικών συμφερόντων και την ολοκληρωτική μετατροπή της δημόσιας εκπαίδευσης από δημόσιο αγαθό σε εμπόρευμα, που θα πωλείται σε τιμή ευκαιρίας σε όποιον θα έχει την δυνατότητα να την αγοράσει.

Οι αιρετοί εκπρόσωποι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο Συνδικαλιστική Αυτονομία (Ελευσίνα)―Αριστεροί Καθηγητές Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου, Φυλής:

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΥΩΤΗΣ (τακτικός)
  • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΞΥΔΑΣ (αναπλ/κός, που συμμετείχε στο συμβούλιο επιλογής)

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*