Αρ. Παρέμβαση-Συσπείρωση Ηρακλείου: καταγγελία για τη σύλληψη του Π. Αντωνόπουλου – Κάλεσμα σε συγκέντρωση

  • Με καταστολή, απαγόρευση διαδηλώσεων και τη σύλληψη του Παύλου Αντωνόπουλου, ξεκινάει η ελληνική προεδρία. Μεγάλη μαζικότητα στη διαδήλωση που έσπασε την απαγόρευση.
  • Ούτε οι απαγορεύσεις διαδηλώσεων, ούτε οι συλλήψεις αγωνιστών θα κάμψουν τους λαϊκούς αγώνες. Να απελευθερωθεί ΤΩΡΑ ο σ. Παύλος Αντωνόπουλος.
  • ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται την Πέμπτη 9/1 και ώρα 6μμ στην Πλατεία Ελευθερίας.

Με την απαγόρευση της διαδήλωσης πολιτικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων, ξεκινάει η ελληνική προεδρία της Ε.Ε. δείχνοντας το πραγματικό αυταρχικό αντιλαϊκό πρόσωπο της κυβέρνησης αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των μνημονίων και του ιμπεριαλιστικού ελέγχου.   Η Κυβέρνηση καταφεύγει σε κατασταλτική βία, για να φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης και για να συνεχίσει την πολιτική εξαθλίωσης του λαού που απαιτεί η Ε.Ε και το ΔΝΤ. Η απόφαση απαγόρευσης των συγκεντρώσεων παραβαίνει στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και στοχεύει στην τρομοκράτηση του λαού και στην επιβολή της πιο αντιλαϊκής πολιτικής σε βάρος των εργαζομένων για να εξυπηρετηθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου και των τοκογλύφων τραπεζιτών. Είναι όμως γελασμένοι. Ούτε οι απαγορεύσεις, ούτε οι συλλήψεις, ούτε η καταστολή μπορούν να κάμψουν τους λαϊκούς αγώνες.

Καταγγέλλουμε την απαγόρευση συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, πρώτη ημέρα ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  • Καταγγέλλουμε τη σύλληψη του συναδέλφου Παύλου Αντωνόπουλου, εκπροσώπου των Παρεμβάσεων στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ,πρώην μέλους της ΟΛΜΕ, και στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ο συνάδελφος συνελήφθη κατά τη διάρκεια ανοιχτής συνέντευξης τύπου των συνδικαλιστικών και πολιτικών οργανώσεων που διοργάνωναν τη διαδήλωση ενάντια σε κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση. Την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου ο συνάδελφος περνάει από εισαγγελέα με την κατηγορία της συμμετοχής σε παράνομη συγκέντρωση και της αντίστασης κατά της αρχής.Με τις δύο αυτές χουντικής έμπνευσης κατηγορίες παραπέμπεται στο αυτόφωρο και δικάζεται στις 9/1.

  • Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή του και την απαλλαγή του από όλες τις κατηγορίες.

 Καλούμε τους συναδέλφους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται την Πέμπτη 9/1 και ώρα 6μμ στην Πλατεία Ελευθερίας ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό, την απαγόρευση των διαδηλώσεων και τον περιορισμό των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών. Να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στο διωκόμενο συνάδελφο.

Δεν υποχωρούμε – δεν υποτασσόμαστε

Αγώνας – ρήξη – ανατροπή

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!  Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται!

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*