Θεσ/νίκη: κάλεσμα στο πανεκπ/κό συλλαλητήριο από ΕΛΜΕ, Συλλόγους Π. Ε., Επ. Αγώνα, Συντονιστικό καθηγητών σε διαθεσιμότητα

ΕΛΜΕ – Θ,  Διδασκαλικοί Σύλλογοι Π. Ε., Επιτροπές Αγώνα,

Συντονιστικό καθηγητών σε διαθεσιμότητα

Όλοι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο – Πέμπτη 31/10 – 6.00 μ.μ. –  Άγαλμα Βενιζέλου

Όλοι στην πανεργατική απεργία, Τετάρτη  6/11 και στην πανεκπαιδευτική  προσυγκέντρωση  10.00  π.μ. –   πλατεία  Αγίας  Σοφίας

Η επίθεση γενικότερα, αλλά και στην εκπαίδευση, συνεχίζεται και οξύνεται.

Tο οικονομικό αδιέξοδο της κυβερνητικής πολιτικής και οι φρούδες ελπίδες περί πλεονάσματος και καλύτερης αντιμετώπισης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οδηγούν σε νέα μνημόνια με  αιματηρά μέτρα. Την ίδια στιγμή η κυβερνητική προσπάθεια αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού με μοχλό τη θεωρία των «δύο άκρων» δε μπορεί να νικήσει το φασισμό και χρησιμοποιείται ενάντια στο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Βρισκόμαστε μπροστά σε νέο γύρο επίθεσης κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

–  Γιατί η κυβέρνηση, τα 2 δισ. έλλειμμα του προϋπολογισμού, επιχειρεί να τα καλύψει με νέες περικοπές σε μισθούς, επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ, με την  κατάργηση  κάθε πρόωρης  συνταξιοδότησης, με  νέους φόρους, το χαράτσι που μονιμοποιείται στη λαϊκή στέγη και διευρύνεται στην μικρή ακίνητη περιουσία, στα αγροτεμάχια

Γιατί η βαρβαρότητα των απολύσεων δεν έχει τέλος και η τρόικα αρνήθηκε κάθε παράταση στις νέες διαθεσιμότητες 12.500 δημοσίων υπαλλήλων και απαιτεί να γίνουν 4.000 νέες απολύσεις μέσα στο 2013!

Γιατί ήδη στην εκπαίδευση ο χορός των τεχνητών πλεονασμάτων και των υποχρεωτικών μετακινήσεων, διαρρηγνύει ζωές. Από κοντά οι νέες διαθεσιμότητες κι απολύσεις είναι το μέλλον, ως συνέπεια της εφαρμογής των αντιεκαπαιδευτικών νόμων και  οι «οργανικές για όλους» που συνεχώς όμως θα καταργούνται, το εκδικητικό παρουσιολόγιο, η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, το νέο τοπίο εργασιακής ανασφάλειας όλων των ειδικοτήτων.

– Γιατί η μορφωτική οπισθοδρόμηση εντείνεται με το στοίβαγμα των παιδιών στα τμήματα, τις συγχωνεύσεις, καταργήσεις τμημάτων και σχολείων, το εφιαλτικό τοπίο της μαθητικής απόρριψης με τους νέους φραγμούς από τις πολλαπλές εξετάσεις από την Α’ Λυκείου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ – ΤΕΙ,  την τράπεζα πανελλαδικών θεμάτων για τα μαθήματα στο Γενικό και Τεχνικό Λύκειο, την εφαρμογή της μαθητείας και των μεταγυμνασιακών ΙΕΚ.

– Γιατί τα Πανεπιστήμια κλείνουν επειδή δεν μπορούν να λειτουργήσουν από τις διαθεσιμότητες εκατοντάδων υπαλλήλων, τα νέα δίδακτρα που ετοιμάζονται, την υποχρηματοδότηση που συνεχίζεται, τη σίτιση στο Αριστοτέλειο που σταμάτησε. Διοικητικοί, πανεπιστημιακοί και φοιτητές είναι σε κινητοποιήσεις.

Αποφασιστικός και ανυποχώρητος αγώνας διαρκείας

Για να υπερασπιστούμε  το δικαίωμα στη δουλειά για όλους. Κανείς δεν περισσεύει, κανείς να μην απολυθεί, ίση μεταχείριση όλων των εκπαιδευτικών της διαθεσιμότητας! Να επανέλθουν όλες οι ειδικότητες σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ. Να σταματήσουν τώρα οι υποχρεωτικές μετακινήσεις.

Για να  υπερασπιστούμε τη δημόσια και δωρεάν παιδεία. Θέλουμε ένα σχολείο για όλα τα παιδιά που θα καλύπτει με επάρκεια όλες τις αναγκαίες γνώσεις σε κάθε βαθμίδα και θα δίνει απολυτήριο λυκείου σε κάθε νέο των 18, γενική και τεχνική εκπαίδευση με προσανατολισμό στις ανάγκες της κοινωνίας και των νέων.

Για να  υπερασπιστούμε τις δημόσιες υπηρεσίες και το δημόσιο τομέα που προσφέρουν στον πολίτη: εκπαίδευση, υγεία, δήμοι, ΕΡΤ κ.ά. Αυτές παραδίνονται στην κερδοσκοπία του ιδιωτικού τομέα με τη λογική: ότι βγάζει κέρδος πουλιέται, αλλιώς απαξιώνεται και κλείνει, «πέφτει μαύρο»…

Ο αγώνας μας ενώνει με τους μαθητές και τους γονείς τους για τη σωτηρία ενός πολύτιμου δημόσιου αγαθού: η παιδεία δεν είναι ούτε προνόμιο ούτε εμπόρευμα. Η αμορφωσιά και ο αναλφαβητισμός είναι ο κίνδυνος!

Θα παλέψουμε σε συντονισμό με τους εργαζόμενους του δημοσίου. Κανείς δεν εξαιρείται από τις  150.000 απολύσεις.

Η πάλη αυτή μας ενώνει με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που οι επιλογές κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ τους έχουν οδηγήσει στην απόλυτη φτώχεια και στη μαζική ανεργία.

Οι απολύσεις, είναι γραμμένες στα Μνημόνια  και  έχουν στόχο την αποπληρωμή του  χρέους. Δεν αναγνωρίζουμε λοιπόν το χρέος, απαιτούμε την παύση της πληρωμής του και την κατάργηση των Μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων. Παλεύουμε ενάντια στην πολιτική κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ και την ανατροπή τους.

Αρνούμαστε τη μοίρα της εξαθλίωσης που μας ετοιμάζουν,  συνεχίζουμε ανένδοτο αγώνα, με όπλο το δίκιο μας, την αλληλεγγύη, την πεποίθησή μας ότι υπερασπιζόμαστε κοινωνικά αγαθά και πανανθρώπινες αξίες. Με τον αγώνα σώζουμε την αξιοπρέπειά μας, οδηγώντας τον ως το τέρμα θα σώσουμε το σχολείο και την εργασία μας.

Προχωράμε με συντονισμό των ομοσπονδιών μας και των πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με ενιαίο αγώνα, με μαχητικές και αποφασιστικές μορφές πάλης, διαδηλώσεις, συνελεύσεις αγώνα, καταλήψεις και αποκλεισμούς.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*