Απειλούν με δίωξη την ΕΛΜΕ Σάμου! Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων-Κάτω τα χέρια από τα σωματεία!

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΔΙΩΞΗ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Τέσσερα μέλη του σωματείου μας απειλούνται με ποινική δίωξη! Ο πρόεδρος, ο γραμματέας, η ταμίας του ΔΣ και ο διευθυντής της ΕΠΑΣ Σάμου, καλούνται ήδη να καταθέσουν-απολογηθούν, στα πλαίσια προανακριτικής διαδικασίας που διεξάγεται με εντολή της εισαγγελίας και με αντικείμενο την κατάληψη της ΔΔΕ Σάμου στις 16-17/9. Την κατάληψη δηλαδή που αποφασίστηκε και υλοποιήθηκε μαζικά από το σωματείο μας στα πλαίσια του απεργιακού μας αγώνα και με στόχο να μπλοκάρει την αποστολή της λίστας των «πλεοναζόντων» συναδέλφων από τη Διεύθυνση στην Περιφέρεια και το Υπουργείο, Να μπλοκάρει δηλαδή τις διαδικασίες εργασιακής εξόντωσης δεκάδων συναδέλφων μας και τη διάλυση των σχολείων που αυτές σημαίνουν.

Είναι φανερό ότι στα πρόσωπα των τεσσάρων αγωνιστών επιχειρείται να ποινικοποιηθεί η πάλη του σωματείου που συμμετείχε και υπερασπίστηκε μαζικά και μαχητικά τον απεργιακό αγώνα μέχρι τέλους, αλλά και συνολικά οι αγώνες που υπερασπίζονται το δικαίωμα στη δουλειά και διεκδικούν δωρεάν δημόσια παιδεία για όλα τα παιδιά. Γι αυτό η επιχείρηση αυτή στρέφεται αντικειμενικά ενάντια σε όλα τα σωματεία, το λαό και τη νεολαία. Ενάντια στο δικαίωμα τους να αγωνίζονται  και να διεκδικούν κόντρα στην πολιτική του συστήματος που προωθεί και επιβάλλει εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.

Δεν δεχόμαστε να γίνει «νόμος» η αμορφωσιά, η εξαθλίωση και η ανεργία!

Καλούμε την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ της χώρας, όλα τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία της Σάμου, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τους φοιτητικούς συλλόγους του νησιού, κάθε μαζικό φορέα, να σταθούν απέναντι σε αυτή την επιχείρηση που στοχεύει να ποινικοποιήσει το δίκιο και τον αγώνα των πολλών. Τους καλούμε να συμπαραταχθούν και να ενώσουν τη φωνή τους για να υπερασπίσουμε όλοι μαζί το δικαίωμα στη μαζική πάλη που διεκδικεί ψωμί-παιδεία-ελευθερία απέναντι στους δυνάστες του λαού και της νεολαίας.

  • Κάτω τα χέρια από τη μαζική πάλη και τα σωματεία
  • Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται, δεν δικάζονται
  • Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία ανάκρισης-δίωξης των μελών του σωματείου.

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ

Σάμος 2-10-13

 

Ετικέτες , , , , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *