Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Δράση ενάντια στις υποχρεωτικές μετακινήσεις

Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ – Θεσσαλονίκης

Με τη μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις των ΕΛΜΕ

σταματάμε τις  υποχρεωτικές μετακινήσεις

Η συνεδρίαση του ΑΠΥΣΔΕ  κεντρικής Μακεδονίας που θα γινόταν σήμερα, ημέρα Τετάρτη 2/10 και θα αποφάσιζε τις υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών των ειδικοτήτων ΠΕ01, ΠΕ02,  ΠΕ03,  ΠΕ04 και ΠΕ013 δεν πραγματοποιήθηκε. Οι εκπαιδευτικοί με τη μαζική τους συμμετοχή στη συγκέντρωση που οργανώθηκε από τις ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης και με τη συμμετοχή των ΕΛΜΕ Ημαθίας, Κιλκίς, Πιερίας και Χαλκιδικής στην περιφέρεια σταμάτησαν την περιφερειακή Διεύθυνση να υλοποιήσει τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια του Υπουργείου παιδείας και της κυβέρνησης, τα οποία είναι σε βάρος των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Ο κύριος Καρατάσιος στον οποίο καταθέσαμε την απαίτηση του κλάδου να σταματήσει τις υποχρεωτικές μετακινήσεις, όχι μόνο αρνήθηκε να αποδεχθεί τα αιτήματα του κλάδου αλλά και επιμένει στην υλοποίηση των καταστροφικών μέτρων για το δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς. Στη συγκυρία που διανύουμε η εφαρμογή αυτών των μέτρων θα σημάνει για το δημόσιο σχολείο τη μαζική αποδόμηση του και για τους εκπαιδευτικούς θα αποτελέσουν   τον προάγγελο  της εφαρμογής των νέων μέτρων κινητικότητας, δηλαδή των  απολύσεων στην εκπαίδευση και στο δημόσιο τομέα, αφού η τρόικα αρνήθηκε να αποδεχτεί το αίτημα της κυβέρνησης να μη προχωρήσει άμεσα στις νέες 12.500 διαθεσιμότητες δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και ούτε να συμπεριληφθούν οι 2.500 εργαζόμενοι της ΕΡΤ στις 4.000 απολύσεις  δημοσίων υπαλλήλων που πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο 2013!

Το υπουργείο παιδείας, οι διοικήσεις εκπαίδευσης Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης και η  περιφερειακή Διεύθυνση κεντρικής Μακεδονίας, υλοποιώντας αποφάσεις στα πλαίσια των καταστροφικών μέτρων που προωθούν κυβέρνηση –  ΕΕ – ΔΝΤ, επιμένουν να προχωρήσουν στις παράτυπες και παράνομες υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών.

Ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης συγκαλεί νέο ΑΠΥΣΔΕ την Πέμπτη στις 9.30 π.μ. στην περιφέρεια.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης συγκαλεί ΠΥΣΔΕ την Πέμπτη στις 12.00 το μεσημέρι στη Διεύθυνση για να εγκρίνει και νέο κατάλογο των υπό υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικών των  ειδικοτήτων ΠΕ05, ΠΕ06,  ΠΕ07,  ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ011, ΠΕ016, ΠΕ19-20. Το ΠΥΣΔΕ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε ακόμη μια παράτυπη διαδικασία αφού θα καθορίσει ως πλεονάζοντες τους  συνάδελφους που καλέστηκαν να υποβάλουν εθελοντικά αίτηση για απόσπαση στην πρωτοβάθμια και τώρα θα βρεθούν υπό μετακίνηση στην περιφέρεια και στη συνέχεια ανά την Ελλάδα.

Για το σταμάτημα της διαδικασίας υποχρεωτικών μετακινήσεων, για την προώθηση των αιτημάτων του κλάδου για το σταμάτημα των  απολύσεων και τη διάλυση του δημόσιου καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις που οργανώνουμε:

στην Περιφερειακή Διεύθυνση, στις 8.30 π.μ. (τρίωρη διευκολυντική στάση 8.00 π.μ. – 11.00 π.μ. από ΕΛΜΕ) , στη Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης στις 12.00 το μεσημέρι και στην Ανατολική Θεσσαλονίκη στις…

Όλοι μαζικά λοιπόν την Πέμπτη στις συγκεντρώσεις – παραστάσεις των ΕΛΜΕ για να υπερασπιστούμε την εκπαίδευση και τον εκπαιδευτικό, τη δουλειά και την αξιοπρέπειά μας.

●ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΚΤΟΣ  ΠΥΣΔΕ    ●ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

●ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ    ●ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

●ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ●ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  ΣΤΑ ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ

                                                                                                      Για τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ

Οι πρόεδροι

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*