Παρεμβάσεις ΔΕ: Για τη συγκρότηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ

Συνεδρίασε το ΔΣ της ΟΛΜΕ με θέμα τη συγκρότηση του Προεδρείου του. Αφού οι δυο πρώτες ψηφοφορίες απέβησαν άκαρπες, το προεδρείο συγκροτήθηκε από τους Κοτσιφάκη Θέμη (ΣΥΝΕΚ) πρόεδρο (3 ψήφοι), Ζωγραφάκη Ελένη (ΣΥΝΕΚ), αντιπρόεδρο (4 ψήφοι) και Νικολάου Σταμάτη (Παρεμβάσεις), γεν. γραμματέα (5 ψήφοι).

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, εκ μέρους των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων – Κινήσεων, καταθέσαμε μια συνολική πρόταση για τους στόχους και το πρόγραμμα δράσης της περιόδου, στηριγμένοι στις αποφάσεις του Συνεδρίου και με πρωταρχικό μέλημα την απόκρουση των απολύσεων, διαθεσιμοτήτων , υποχρεωτικών μετακινήσεων.

Προτείναμε τη συγκρότηση αγωνιστικού – προγραμματικού προεδρείου, τονίζοντας ότι αυτό πρέπει να στηρίζεται στις αποφάσεις του Συνεδρίου, καθώς επίσης και στην εκτίμηση ότι, οι αγώνες για την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής Κυβέρνησης –  ΕΕ – ΔΝΤ, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των δημοκρατικών ελευθεριών, συγκρούονται με το πλαίσιο και τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την ένταξη της χώρας μας στην Ευρωζώνη, την ΕΕ και τους διεθνείς ιμπεριαλιστικούς σχηματισμούς και επομένως τίθεται ευθέως το ερώτημα της εξόδου απ’ αυτούς.

Με γνώμονα τις αποφάσεις του κλάδου, την ανάγκη απόκρουσης της σκληρής κυβερνητικής επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι, την ανάγκη λειτουργίας της ομοσπονδίας σε αγωνιστική κατεύθυνση, και επιμένοντας στο πλαίσιο που καταθέσαμε, αναλάβαμε την ευθύνη να τις προωθήσουμε και από τη θέση του γραμματέα.

Η στάση μας κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας ( δώσαμε μια ψήφο για τη θέση του αντιπροέδρου) καθορίστηκε από την απόφασή μας να μην επιτρέψουμε τη συμμετοχή κρατικών – κυβερνητικών συνδικαλιστών στο προεδρείο.

Δηλώσαμε, εκ των προτέρων, ότι η παρουσία μας στο προεδρείο δεν είναι δεδομένη εσαεί. Αν υπάρξουν καιροσκοπικές συνεργασίες με δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού ή μη υλοποίηση των αγωνιστικών αποφάσεων ή φαινόμενα αντιδημοκρατικής λειτουργίας ή παρεμπόδιση της λειτουργίας των Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ, σε κάθε τέτοια περίπτωση θα αποσυρθούμε από το προεδρείο. Η συμμετοχή μας στο προεδρείο δεν είναι αυτοσκοπός, ούτε μπορεί να αποτελεί άλλοθι για προσανατολισμό που δεν θα υπηρετεί τους μαχητικούς αγώνες ρήξης και ανατροπής.

Κάναμε επίσης πρόταση, που έγινε αποδεκτή, να προσφεύγουμε στις Γεν. Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, ακόμα και αν δεν υπάρχει πλειοψηφική εισήγηση. Εξασφαλίζεται έτσι η δυνατότητα για όλα τα σοβαρά ζητήματα του κλάδου να αποφασίζουν τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Κατά τη συνεδρίαση έγιναν προτάσεις από το ΠΑΜΕ και τη ΔΑΚΕ για αντιπροσωπευτικό – αναλογικό προεδρείο. Διαφωνήσαμε με την πρόταση αυτή γιατί, εκτός των άλλων, δίνει τη δυνατότητα και αφήνει την πρωτοβουλία των κινήσεων σε φιλοκυβερνητικές δυνάμεις που δεν δεσμεύονται από την προοπτική αγώνων του κλάδου, επιτρέποντάς τους να γίνονται ρυθμιστές της λειτουργίας της Ομοσπονδίας.

Η συγκρότηση του προεδρείου της ομοσπονδίας είναι μία μόνο προϋπόθεση για την σωστή και καλή λειτουργία της. Μεγάλη σημασία έχει ο έλεγχος και η διαρκής  παρέμβαση  του αγωνιζόμενου κλάδου σ’ όλα τα ζητήματα που τον αφορούν. Και εμείς θα είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε αυτή την προοπτική

 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ –ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ. Ε.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*