ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ Ν. ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟ

Οι Αγωνιστκές Παρεμβάσεις – Συσπειρώσεις – Κινήσεις Δ.Ε. καταγγέλλουν τη συνέχιση της δίωξης του συναδέλφου Νικόλα Γαλιατσάτου, αιρετού στο ΠΥΣΔΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης.

Ο συνάδελφος είχε αθωωθεί από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο εδώ και δύο χρόνια. Η κατηγορία: δεν είχε υποστηρίξει την πειθαρχική δίωξη συναδέλφου και όταν αυτή πραγματοποιήθηκε στη σχετική διαδικασία δήλωσε «παρών».

Και τώρα παραπέμπεται να δικαστεί στις 21/1/2011 στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, γιατί προσέφυγε κατά της αθωωτικής απόφασης του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.

Η συνέχιση της δίωξης του συναδέλφου αποκαλύπτει και επιβεβαιώνει το βάρβαρο πρόσωπο της εξουσίας. Η δίωξη, που βασίζεται στην επίκληση της τυπικής νομιμότητας, έχει στόχο να χειραγωγήσει και να φιμώσει τον κλάδο. Θέλουν να μετατρέψουν τους αιρετούς σε γρανάζια της διοίκησης, που θα λειτουργούν στη βάση της διοίκησης, που θα λειτουργούν στη βάση της εκάστοτε εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής.

Κι όμως υπάρχει κι άλλη άποψη! Η θέση του κλάδου ότι ο αιρετός είναι εκπρόσωπος των συναδέλφων του. Είναι ο άνθρωπος, που βασιζόμενος στις αποφάσεις της ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ, υπερασπίζεται τα δικαιώματα των συναδέλφων και τις κατακτήσεις του κλάδου. Σ’ αυτή τη λογική κινείται όλα αυτά τα χρόνια με σεμνότητα ο συνάδελφος Νικόλαος Γαλιατσάτος.

Στεκόμαστε αταλάντευτα στο πλευρό του συναδέλφου. Η φωνή του κλάδου, η φωνή της συνείδησης στέκεται ψηλότερα απ’ τις σειρήνες της εξουσίας.

Οι κοινωνικοί αγώνες δεν δικάζονται.

Αλληλεγγύη τώρα στο Νικόλα Γαλιατσάτο!

  1. Αθήνα, 23-11-2010

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.