ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ

  1. ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ κήρυξε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για τους αναπληρωτές ΕΣΠΑ, και 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για τους υπόλοιπους συναδέλφους, καλώντας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 22/11 στις 12 το μεσημέρι. Εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τη μη πληρωμή των συναδέλφων αναπληρωτών που προσελήφθησαν εδώ και δυο μήνες και καταγγέλλει την τριτοκοσμικού χαρακτήρα σύμβαση που καλούνται να υπογράψουν.

Παρά το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας είχε δεσμευτεί ότι μέχρι τα μέσα του Νοέμβρη θα πληρωθούν οι συνάδελφοι, μέχρι σήμερα δεν έχει πληρωθεί κανείς. Αντίθετα ζητείται από τους συναδέλφους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις τριτοκοσμικού χαρακτήρα, οι οποίες δεν περιλαμβάνουν ούτε τα στοιχειώδη εργασιακά τους δικαιώματα (ύψος αμοιβής, τρόπος καταβολής, κλπ).

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις – Συσπειρώσεις – Κινήσεις Δ.Ε. καταγγέλλουν τη νέα, δυσμενέστερη μορφή ελαστικής σχέσης εργασίας, που εφηύρε το Υπουργείο και καλούν όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση. Είναι φανερό ότι αν περάσει αυτή η σχέση εργασίας στην πρωτοβάθμια, θα αποτελέσει μοντέλο και για τη δευτεροβάθμια (Π.Δ.Σ. κ.λ.π.) Η ΟΛΜΕ πολύ κακώς δεν αποφάσισε συμμετοχή στην κινητοποίηση. Όσες ΕΛΜΕ του λεκανοπεδίου μπορούν, καλό θα είναι να αποφασίσουν συμμετοχή με στάση.

  • Να πληρωθούν ΤΩΡΑ τα αναδρομικά ΟΛΩΝ των συναδέλφων.
  • Να τηρήσει το Υπουργείο Παιδείας τις ελάχιστες δεσμεύσεις, που έχει αναλάβει απέναντι στους συναδέλφους μας σε σχέση με τα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.
  • Να αποσυρθεί η τριτοκοσμική σύμβαση. Οι αναπληρωτές (μέσω ΕΣΠΑ) να μην υπογράψουν, μέχρι τη Δευτέρα 22-11-2010, καμιά σύμβαση.
  • Όλες οι προσλήψεις αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ να μετατραπούν σε προσλήψεις από τον τακτικό προϋπολογισμό, για να έχουν οι συνάδελφοί μας πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Να καταργηθούν όλες οι σχέσεις ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση.
    Μόνιμοι διορισμοί τώρα!
  1. Αθήνα, 19-11-2010

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.