ΕΛΜΕ Λέσβου: Κάτω η επιστράτευση! Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Σήμερα Δευτέρα 20-05-2013 στάλθηκε έγγραφο από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, με αριθμό πρωτοκόλλου 4162/20-5-2013 το οποίο ζητά την παρουσία των συναδέλφων στα σχολεία τους για την κάλυψη των αναγκών των Πανελλήνιων Εξετάσεων 2013, ενώ γι αυτές τις ανάγκες δεσμεύει το σύνολο του προσωπικού το οποίο καλείται να βρίσκεται στο σχολείο του στις 07.45 τις μέρες διεξαγωγής τους.

Να πληροφορήσουμε τη ΔΔΕ Λέσβου ότι εκτός από τις Πανελλήνιες Εξετάσεις της τρίτης τάξης, τα σχολεία ασχολούνται με πλήθος από ενέργειες που αφορούν διοικητικές εργασίες καθώς και με τις ενδοσχολικές εξετάσεις των υπολοίπων τάξεων. Το προσωπικό που εμπλέκεται στη διεξαγωγή των Πανελληνίων είναι συγκεκριμένο και ήδη με ευσυνειδησία, παρόλη την αντιδημοκρατική προσβλητική και κατάπτυστη, προληπτική επιστράτευση, διεκπεραιώνει και αυτή την αποστολή.

Σημασία για μας έχει το πνεύμα με το οποίο στάλθηκε το έγγραφο αυτό στις σχολικές μονάδες μεταφέροντας τη βούληση του υπουργείου παιδείας και της κυβέρνησης να τιμωρήσει όποιον κλάδο τολμάει να σκεφτεί κινητοποιήσεις και να επιβάλλει στους εκπαιδευτικούς τον αυταρχισμό.

Η κυβέρνηση μετά την απόφαση της για την επιστράτευση 85.000 εκπαιδευτικών, «σκληραίνει» τη στάση της για την επιβολή του δόγματος «νόμος και τάξη». Στοχεύουν με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Από τη μία χτυπούν όποιον κλάδο αγωνίζεται, όποιον σηκώνει κεφάλι ενάντια στα βάρβαρα αντιλαϊκά, αντιεκπαιδευτικά μέτρα. Από την άλλη στο νέο σχολείο της αγοράς που ετοιμάζουν, θέλουν το δάσκαλο με σκυφτό το κεφάλι, υποταγμένο, χωρίς δικαιώματα να φοβάται και τη σκιά του να μη διανοείται καν ότι μπορεί να συγκρουστεί με τις εκάστοτε επιλογές της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση κάνει επίδειξη δύναμης και προσπαθεί να τσακίσει την αξιοπρέπεια του επιταγμένου κλάδου των εκπαιδευτικών. Ο κατήφορος της δεν έχει τελειωμό, ενώ την επίθεση συνδράμουν οι διοικήσεις εκπαίδευσης στο όνομα της τυπικότητας και της αυστηρής τήρησης της νομιμότητας.

Περνάνε βαριές αλυσίδες στο κίνημα, σπέρνουν το φόβο και την υποταγή.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Παράσταση διαμαρτυρίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ και των συναδέλφων αύριο Τρίτη στη 13.30 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Απαντάμε δυναμικά, σπάμε την τρομοκρατία με ενότητα και αλληλεγγύη. 

  • Απαιτούμε να γίνουν άμεσα γνωστές στους συναδέλφους οι συνέπειες εφαρμογής της αύξησης του ωραρίου κατά δύο ώρες και τις υπεραριθμίες που τεχνητά δημιούργησαν εν μία νυκτί κυβέρνηση και υπουργείο.
  • Να γίνει ξεκάθαρη η θέση της Περιφερειακής Διεύθυνσης για την τύχη των ολιγομελών τμημάτων που λόγω της νησιωτικής ιδιομορφίας προκύπτουν στα σχολεία της Λέσβου, τόσο της Γενικής όσο και της Τεχνικής εκπαίδευσης.
  • Να ενημερώσει η Περιφερειακή Διεύθυνση για τη βούληση του υπουργείου όσον αφορά συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων σε Δευτεροβάθμια και Πρωτοβάθμια στη Λέσβο καθώς και για τους υποβιβασμούς σχολείων πρωτοβάθμιας που συνεπάγονται επιπλέον κατάργηση θέσεων ειδικοτήτων.
  • Να σταματήσει άμεσα η χρήση του παρουσιολογίου για τους εργαζόμενους στη ΔΔΕ.

ΚΑΤΩ η επιστράτευση!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Να ανακληθεί ΑΜΕΣΑ το έγγραφο της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Λέσβου με το οποίο το σύνολο του προσωπικού των σχολικών μονάδων που δεν είναι εξεταστικά κέντρα επιστρατεύεται για τις ανάγκες των εξετάσεων της Τρίτης Λυκείου.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*