Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας: ψήφισμα ενάντια στη δράση φασιστών της Χρ. Αυγής

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Την Τρίτη 2 Απριλίου ομάδα φασιστών με επικεφαλής της στελέχη και πολιτευτές της Χρυσής Αυγής, πολλοί από αυτούς σε κατάσταση μέθης, κυκλοφορούσε προκλητικά στους δρόμους του κέντρου των Χανίων, προπηλάκιζε νεολαίους που δεν «ενέκρινε» την εμφάνιση τους, πέρασε κάτω από τα γραφεία του ΚΚΕ βρίζοντας και χαιρετώντας ναζιστικά, επιτέθηκε και χτύπησε τρεις μετανάστες (2 από το Μαρόκο και 1 από την Αλβανία) και κατάληξε στο Ενετικό λιμάνι της πόλης για να «ξεκουραστεί» σε καφέ. Εντύπωση μας προκαλεί ότι σε όλη αυτή την πορεία του το «τάγμα εφόδου» παρόλο που πέρασε από φρουρούμενα από αστυνομικούς μέρη της πόλης δεν δέχτηκε την παραμικρή ενόχληση. Στο λιμάνι οι φασίστες απωθήθηκαν από ομάδα νεολαίων. Σε αυτή τη συμπλοκή στέλεχος της ΧΑ, που πριν από μερικούς μήνες επιδείκνυε με καμάρι φωτογραφίες του μπροστά στους φούρνους του Νταχάου λέγοντας ότι «οι φούρνοι αυτοί κάνουν καλό ψωμί», κατάληξε στη θάλασσα, ενώ πολλά άλλα στελέχη τους δέχτηκαν χτυπήματα. Κατόπιν τα μέλη της ΧΑ με θρασύδειλο τρόπο ξέσπασαν πάνω σε εργαζόμενο καφετέριας του λιμανιού που προσπάθησε να προστατεύσει το χώρο της εργασίας του.

Στο σημείο της συμπλοκής ανάμεσα σε πολύ άλλο κόσμο που είχε πάει να δει τι έγινε και αφού η συμπλοκή είχε τελειώσει βρέθηκε η Μαργαρίτα Παπαμηνά, εκπαιδευτικός και εκλεγμένη στο ΔΣ του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στα Χανιά. Η παρουσία της έγινε αντιληπτή από τους φασίστες οι οποίοι σε κατάσταση παροξυσμού και έχοντας πια χάσει τον οποιοδήποτε αυτοέλεγχο τους, της επιτέθηκαν βρίζοντας την με τον πιο χυδαίο τρόπο. Εντύπωση μας προκαλεί το γεγονός ότι η αστυνομία όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να την προστατέψει αλλά ακολούθησε πιστά τις φωνές του φασίστα που είχε βρεθεί στη θάλασσα και που εν τω μεταξύ μπαινόβγαινε στο περιπολικό της αστυνομίας φωνάζοντας ότι αν η αστυνομία δεν συλλάβει και τη συνάδελφο δεν θα ακολουθήσει ούτε αυτός στο τμήμα.

Η συναδέλφισσα βρέθηκε στο τμήμα μαζί με τον εργαζόμενο της καφετέριας που είχε δαρθεί από τους φασίστες και τον καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Τσιάκαλο, που βρέθηκε επίσης τυχαία στο χώρο και έγινε μάρτυρας των γεγονότων. Βρέθηκαν εκεί προκειμένου να καταθέσουν οι ίδιοι μήνυση κατά των χρυσαυγιτών. Είναι εντυπωσιακό ότι η αστυνομία καθυστερούσε τη διαδικασία χαρακτηριστικά., με αποτέλεσμα να κρατηθούν παράνομα για έξι τουλάχιστον ώρες στο τμήμα και σχεδόν στη 1 πρωινή ώρα της επόμενης μέρας έμαθαν ότι έχουν μηνυθεί τόσο από τη Χρυσή Αυγή όσο και από την αστυνομία. Έτσι βρέθηκαν από κατήγοροι, κατηγορούμενοι σε μια διαδικασία αυτόφωρου. Επίσης κατηγορήθηκαν άλλα 5 άτομα, μια δημοσιογράφος, δυο εκπαιδευτικοί και δυο φοιτητές. Οργή μας προκαλεί ότι ανάμεσα στους διωκόμενους βρίσκονται δύο συνάδελφοι που βαρύνονται και με άλλες κατηγορίες στο κύμα διώξεων που έχει οργανώσει η ασφάλεια Χανίων το τελευταίο διάστημα.

Θεωρούμε ότι ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν.Χανίων έχει στοχοποιηθεί ιδιαίτερα και γίνεται μια συντονισμένη και οργανωμένη προσπάθεια με στόχο να καμφθεί η αντίσταση του στην εφαρμογή των μνημονιακων πολιτικών στην κοινωνία και στην εκπαίδευση. Θέλουν να περάσουν την πλήρη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, τις μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών, το κλείσιμο σχολείων και συμπτύξεις τμημάτων με το ακόλουθο στοίβαγμα μαθητών σε πληθωρικές τάξεις, την αξιολόγηση και την πλήρη ιδιωτικοποίηση της παιδείας. Σε όλα αυτά το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα στέκεται εμπόδιο γι’ αυτό και επιχειρείται να διωχθεί η συνδικαλιστική δράση. Επιχειρείται να διωχθούν συνδικαλιστές και αγωνιστές που δεν είναι οσφυοκάμπτες και δεν αποδέχονται τα πλαίσια, που τους θέτει η κάθε λογής εξουσία του αστικού κράτους.

Είναι γελασμένοι βέβαια αν πιστεύουν ότι θα τους αφήσουμε να τους περάσει. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι οι πολιτικές επιλογές τους μας κάνουν ακόμα πιο αποφασισμένους, ακόμη πιο ενωμένους, ακόμη πιο δυνατούς και ακόμη πιο ριζοσπαστικούς.

Οι πολιτικές εξόντωσης των εκπαιδευτικών και της εκπαίδευσης δεν θα περάσουν. Απαιτούμε:

  • την άμεση παύση των πολιτικών διώξεων
  • να μη γίνει καμία δίωξη σε αντιφασίστες και συνδικαλιστές
  • να καταδικαστούν οι νεοναζί δράστες των ρατσιστικών επιθέσεων

Η Γ.Σ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*