Β΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής: Όχι νέες συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων

Στα πλαίσια υλοποίησης της υπ’ αριθμ.121857/Δ4/09-10-2012 εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας περί «Μεταβολών σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2013-2014» ο διευθυντής Β/θμιας Γ’ Αθήνας Γ. Ζαφειρακίδης  πρότεινε ως υποψήφια προς συγχώνευση τα 1ο και 3ο Γυμνάσια Χαϊδαρίου και την ΕΠΑΣ Χαϊδαρίου με την αντίστοιχη του Αιγάλεω. Στην ίδια πρόταση συγκαταλέγονται και  τα 7ο και 8ο Γυμνάσια Ιλίου , 3ο και 4ο ΓΕΛ Ιλίου  και τα ΕΠΑΛ Αγ. Αναργύρων και Καματερού.

     Κανείς πια  δεν αμφισβητεί ότι οι προτάσεις επιδιώκουν την υλοποίηση των μέτρων των μνημονίων με στόχους την μείωση των δαπανών για την παιδεία, την μείωση των θέσεων εργασίας, την αύξηση του ωραρίου, την τεχνητή δημιουργία υπεράριθμων εκπαιδευτικών έως τις υποχρεωτικές μεταθέσεις  τους σ’ όλη τη χώρα.

     Τα επιχειρήματα της διεύθυνσης είναι σαθρά. Οι παιδαγωγικοί λόγοι που επικαλείται για τον συναυλισμό του 1ου Γ/σίου με το Λύκειο και η υπόσχεση ότι στην  ενοποιημένη ΕΠΑΣ Αιγάλεω θα βρίσκει κανείς πληθώρα  ειδικοτήτων  δεν μπορούν να κρύψουν τις αληθινές τους προθέσεις. Για το σχολείο του ΔΝΤ οι μαθητές πρέπει να στριμώχνονται σε 30-ρια τμήματα και για να βρουν ειδικότητα πρέπει να ψάχνουν σ’ όλη την Αττική . Οι διευθυντές εκπαίδευσης με τις προτάσεις τους εξοικονομούν χρήματα για τις τράπεζες αδιαφορώντας για τη δημιουργία απαράδεκτων συνθηκών στις σχολικές μονάδες, ούτε φυσικά για την απώλεια θέσεων εργασίας. Ακόμη χειρότερα αυτό ακριβώς επιδιώκουν.

     Γι αυτό οι νέες συγχωνεύσεις  ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

     Ας συντονίσουμε τα βήματά μας σ’ ένα κοινό μέτωπο πάλης για το δικαίωμα μας  στη δουλειά και στη μόρφωση των παιδιών. Η δημόσια εκπαίδευση δεν πουλιέται δεν συγχωνεύεται δεν καταργείται.

 ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ  15 ΝΟΕΜΒΡΗ  ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΣΤΙΣ 13:00  στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (οδός Τσόχα 15-17 Αθήνα).

  • Για την διευκόλυνση των συναδέλφων στη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας  το Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας 11:00 – 14:00.
  • Για την μεταφορά μας στη διεύθυνση  θα ξεκινήσει πούλμαν από το Παλατάκι στις 12:00.

Αιγάλεω 11-11-2012

Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ

Ο Πρόεδρος

Ζαχαρίας Στυλιανουδάκης

          Ο Γεν. Γραμματέας

             Νεκτάριος Κορδής

Β΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Μοσχονησίων 23 Αιγάλεω Τ.Κ.12242

Τηλ – Fax  210-5910896     

Ετικέτες , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *