Ε΄ ΕΛΜΕ –Θ: Καταγγελία κατά της Χρυσής Αυγής

Το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ -Θ καταγγέλλει την επίθεση μελών της  Χρυσής Αυγής σε μέλη της ΚΝΕ και του μαθητικού κινήματος έξω από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά όπου καλούσαν τους μαθητές να συμμετάσχουν στην απεργία και στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνταν στις 7 Νοεμβρίου. Ομάδα  φασιστοειδών με επικεφαλής γνωστά στελέχη της Χρυσής Αυγής από την περιοχή, αρχικά με βρισιές και απειλές επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν και να διώξουν  τους αγωνιστές μαθητές. Όχι μόνο έβρισαν τους μαθητές αλλά τους επιτέθηκαν με ρόπαλα, απειλώντας τους ότι θα τους σκοτώσουν, αν εμφανιστούν ξανά έξω από το σχολείο.

Σε βοήθεια των μελών της ΚΝΕ και μελών του μαθητικού κινήματος  έσπευσαν απεργοί εργάτες από την ΑΓΝΟ στο Λαγκαδά, που συμμετείχαν στην περιφρούρηση της απεργίας στο εργοστάσιο. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής  επιτέθηκαν με δολοφονικές διαθέσεις και εναντίον τους. Το δολοφονικό χέρι της Χρυσής Αυγής όμως πήρε την κατάλληλη απάντηση, τσακίστηκε από τους απεργούς εργάτες, οι οποίοι κατάφεραν και πήραν από τους μπράβους της Χρυσής Αυγής τα ρόπαλα, δύο ξύλινα και ένα μηχανικό, παρότι αυτοί έβγαλαν μαχαίρια.

Από την επίθεση της Χρυσής Αυγής  τραυματίστηκαν ένας απεργός εργάτης της ΑΓΝΟ και ένας νεολαίος της ΚΝΕ, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με τραύματα στο κεφάλι.

Η Χρυσή Αυγή με τις τραμπούκικες ενέργειές της  αποκαλύπτει  το πραγματικό της πρόσωπο. Είναι ένας ύπουλος αντικομμουνιστικός και τρομοκρατικός μηχανισμός, που στηρίζεται από το σύστημα και χρησιμοποιείται ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα και στους νέους που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους ενάντια στην ΕΕ και τους εκμεταλλευτές καπιταλιστές. Είναι η ναζιστική οργάνωση της εποχής μας.

Το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ απευθύνεται στους εργαζόμενους και ιδιαίτερα στον εκπαιδευτικό κόσμο και τους καλεί  να  καταγγείλουν  την επίθεση της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής εναντίων των μελών της ΚΝΕ και μελών του μαθητικού κινήματος. Καλούμε τους καθηγητές, του μαθητές και τους γονείς με τη μαζική συμμετοχή τους στο κίνημα και τους αγώνες για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, αλλά  και την άμεση αντιπαράθεση τους  με τις φασιστικές ιδέες και τραμπούκικες πρακτικές και τον γενικευμένο αυταρχισμό της τρικομματικής κυβέρνησης να πάρουν επάνω τους την υπόθεση της υπεράσπισης των δημοκρατικών κατακτήσεων και του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης και διάδοσης των ιδεών και να αποκαλύψουν πλατιά  στους εργαζόμενους και τη νεολαία το αντιδραστικό και φασιστικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής.

Το Δ. Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ καλεί τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να πάρουν μέρος το Σάββατο 10/11, στις 5.00 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου στην αντιφασιστική συναυλία που οργανώνεται από την Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ και από την αντιφασιστική επιτροπή εκπαιδευτικών με τη συμμετοχή μαθητικών συγκροτημάτων.

   9/11/2012

                                                           Για το Δ. Σ.

Ο πρόεδρος                                                          Η γραμματέας

Ζαγανίδης Χρήστος                                               Χατζηβαρίτη Φρίντα

Ετικέτες , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *