Παρεμβάσεις ΔΕ και ΠΕ: καταγγελία της απόφασης της πλειοψηφίας ΟΛΜΕ-ΔΟΕ για τις εκλογές των υπηρ. συμβουλίων

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καταγγέλλουν τις ηγεσίες των παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ και ΠΑΜΕ για την απόφαση που πήραν στη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να προτείνουν  προς το Υπουργείο Παιδείας τη μετακίνηση  της ημέρας των εκλογών για τα Υ. Σ. από τις 7 Νοεμβρίου ημέρα Τετάρτη στις 5 Νοεμβρίου ημέρα Δευτέρα. Το ζήτημα προέκυψε λόγω του ότι η  7η Νοέμβρη θα είναι η 2η ημέρα της 48ωρης απεργίας που προκήρυξαν οι ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, λόγω της κατάθεσης και ψήφισης στη Βουλή του 3ουΜνημονίου.

Οι Παρεμβάσεις προτείναμε τη μετάθεση των εκλογών τη μεθεπόμενη εβδομάδα [και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 12 ή την Τρίτη 13 Νοέμβρη ] και εφόσον δεν υπάρχει συνέχεια των απεργιακών και άλλων παρεμβάσεων του εργατικού κινήματος.

Η πρόταση των τριών παρατάξεων για τη μετακίνηση των εκλογών μία  μέρα πριν την 48ωρη πανεργατική απεργία δεν στηρίχτηκε σε καμιά επιχειρηματολογία. Ειδικά στην ΟΛΜΕ ο μοναδικός λόγος που υποτίθεται ότι  προτάθηκε ήταν ότι αυτό αποφασίστηκε ήδη από τη ΔΟΕ! Δεν είχαν να δώσουν καμιά απάντηση στην καταγγελία μας  ότι αυτή τους η απόφαση υπονομεύει  και την επιτυχία της 48ωρης απεργίας, για την προπαγάνδιση της οποίας απομένουν μόλις 3 ημέρες και τη Δευτέρα των εκλογών οι εκπαιδευτικοί θα είναι εκτός σχολείων. Η πρώτη προτεραιότητα της περιόδου είναι να εμποδίσουμε να περάσει το τρίτο μνημόνιο, να μην επιτρέψουμε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, να μην επιτρέψουμε το σφαγιασμό της Παιδείας, της Υγείας και κάθε κοινωνικής κατάκτησης των εργαζομένων, να μη επιτρέψουμε να γίνει η χώρα μας τόπος ανέργων. Δεν πρόκειται απλώς για κάποιες νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, πρόκειται για την ολοκληρωτική μετατροπή της χώρας σε μια Ειδική Οικονομική Ζώνη και των εργαζομένων της σε σκλάβους του 21ου αιώνα, με αμοιβές των 200-300 ευρώ, χωρίς σύνταξη-ασφάλιση-υγεία-παιδεία, με ξεπούλημα όλου του δημόσιου πλούτου και των κρατικών υποδομών, χωρίς καν πρόσβαση σε νερό και ηλεκτρικό ρεύμα!

Δεν είναι προτεραιότητα για το κίνημα οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, ούτε η αγωνία των συνδικαλιστών των Κυβερνητικών Παρατάξεων για το πόσο θα καταποντιστούν και πόσες θέσεις στα Υ.Σ. θα χάσουν, λόγω της οργής των εκπαιδευτικών εναντίον των τριών κομμάτων [ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ] που θα έχουν ψηφίσει αυτά τα μέτρα και των παρατάξεών τους που τα στηρίζουν. Έτσι κι αλλιώς, βέβαια,  οι εκπαιδευτικοί θα τους μαυρίσουν με  την ψήφο τους και ο κυβερνητικός συνδικαλισμός θα αποκαθηλωθεί από παντού, όσες μετακινήσεις των εκλογών κι αν κάνουν.

Τέρμα στις  ανέξοδες διαμαρτυρίες. Με πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις και καθημερινές διαδηλώσεις-καταλήψεις-μπλόκα κλπ, με συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις και εντός του Σαββατοκύριακου  [3-4/11 και 10-11/11], με καταλήψεις των Περιφερειακών Διευθύνσεων, κλπ, σε συνεργασία και με άλλες αγωνιζόμενες Ομοσπονδίες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να προκληθεί ένα γενικευμένο μπλακ-άουτ, στην κατεύθυνση του παλλαϊκού-πανεργατικού ξεσηκωμού και της σύγκρουσης με το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό.

Αυτά  τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν, και μπορούμε να τα σταματήσουμε. Όσοι τώρα δεν κινηθούν στην κατεύθυνση του παλλαϊκού ξεσηκωμού, δεν στρατευθούν και δεν εμπνεύσουν τους εκπαιδευτικούς, θα είναι συνυπεύθυνοι της κυβερνητικής και ευρωενωσιακής αθλιότητας, που εξαθλιώνει εργαζόμενους και νεολαία, διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση-υγεία και κάθε δημόσιο κοινωνικό αγαθό.

Οι εκπρόσωποι των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στα ΔΣ των  ΔΟΕ και ΟΛΜΕ

ΓΙΑΝΝΗΣ  ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑΣ, ΛΑΜΠΡΟΣ   ΝΙΚΟΛΑΡΑΣ , ΑΓΓΕΛΙΚΗ  ΦΑΤΟΥΡΟΥ

Αθήνα 31/10/2012

Ετικέτες , , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *