ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ, ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Αθήνα, 7/7/10

Αγαπητές συντρόφισσες και σύντροφοι,

Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να ξεθεμελιώσει μεγάλες κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων, σε πλήρη εναρμόνιση με την πολιτική της τρόικας (ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Μνημονίου. Ταυτόχρονα, η κατάσταση στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ δεν είναι και η καλύτερη… Στη χθεσινή συνεδρίαση κυριάρχησαν θέματα ήσσονος σημασίας, ενώ οι παρατάξεις κινήθηκαν μεταξύ θερινής ραστώνης και ασκήσεων τυπολατρείας («κυβερνητικός συνδικαλισμός»). Συζητήθηκε το θέμα για τις προσλήψεις αναπληρωτών, η λήψη απόφασης για το οποίο παρέμεινε σε εκκρεμότητα. Εμείς θέσαμε ως βάση συζήτησης το ψήφισμα, που κατέθεσαν αρκετές ΕΛΜΕ στην πρόσφατη συνέλευση των προέδρων (28/6/10), το οποίο και σας στέλνουμε.

Εκτιμάμε ότι χρειάζεται, με όσες δυνάμεις έχουμε, να συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη ενάντια στη διάλυση του ασφαλιστικού, τις εργοδοτικές ρυθμίσεις στα εργασιακά και τα υπόλοιπα εργατικά και εκπαιδευτικά ζητήματα της περιόδου. Κινητοποιούμε όλον τον κόσμο –στο μέτρο του δυνατού– για τη συμμετοχή στα αυριανά συλλαλητήρια. Στη Αθήνα η συγκέντρωση (και πορεία στη Βουλή) είναι στις 10 πμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Για οποιαδήποτε επικοινωνία, εκτός από τα email, μπορείτε να τηλεφωνείτε και στα κινητά τηλέφωνα 6974327780 (Ηλίας Παπαχατζής, Δ.Σ. ΟΛΜΕ) και 6946337330 (Άγγελος Μπάτρης, Δ.Σ. ΚΕΜΕΤΕ/ΟΛΜΕ).

Συντροφικά,
Ηλίας Παπαχατζής

Υ.Γ. Η συμβολή της σ. Αγγελικής Φατούρου και της σ. Φωτεινής Πανοπούλου στα Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και του ΚΕΜΕΤΕ/ΟΛΜΕ αντίστοιχα κατά τη συνδικαλιστική χρονιά 2009-10 ήταν ανεκτίμητη. Συνεχίζουν ακάθεκτες τη δράση τους…