ΕΛΜΕ Λέσβου: Μαθητικός διαγωνισμός αφίσας με θέμα: «Ενάντια στο φασισμό και τη ρατσιστική βία»

Η ΕΛΜΕ Λέσβου, στα πλαίσια της απόφασής της για ανάπτυξη αντιφασιστικών δράσεων, διοργανώνει Παλλεσβιακό Σχολικό Διαγωνισμό – Έκθεση Αφίσας που απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων των Γυμνασίων και των Λυκείων του νησιού με τίτλο «Ενάντια στο φασισμό και τη ρατσιστική βία».

Η οικονομική κρίση και τα αδιέξοδα που αυτή δημιουργεί αποτέλεσε στον τόπο μας άριστο υπόστρωμα για την επανεμφάνιση σκοταδιστικών αντιλήψεων, την έξαρση φαινομένων ρατσιστικής βίας, την ανάπτυξη νεοναζιστικών μορφωμάτων και την υιοθέτηση από μερίδα της κοινωνίας φασιστικών πρακτικών.

Ο λειτουργηματικός χαρακτήρας των εκπαιδευτικών επιβάλλει την ανάληψη πρωτοβουλιών από το σωματείο μας για την ανάδειξη της νοσηρής αυτής εκδοχής της κοινωνίας. Η δημιουργικότητα και το ασυμβίβαστο της μαθητικής ναιολαίας μπορούν να καταδείξουν τις αντιφάσεις αυτών την αντικοινωνικών θέσεων και να τις απομονώσουν τόσο στο χωνευτήρι ιδεών που λέγεται σχολείο όσο και έξω από αυτό.

Όροι συμμετοχής:

1) Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές των Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων, ΕΠΑ.Λ και ΕΠΑ.Σ της Λέσβου.

2) Το έργο πρέπει να είναι πρωτότυπο και να μην έχει πάρει μέρος σε άλλο διαγωνισμό.

3) Το έργο θα έχει δημιουργηθεί με την επίβλεψη εκπαιδευτικών του σχολείου.

4) Το έργο μπορεί να είναι είτε ατομικό είτε ομαδικό.

 

Προδιαγραφές αφίσας:   Προτεινόμενο μέγεθος: 70Χ60 cm – Τεχνοτροπία: Ελεύθερη

  • Το μέγεθος μπορεί να είναι διαφορετικό από το προτεινόμενο.
  • Μπορούν να χρησιμοποιηθούν έτοιμα μέσα: φωτογραφίες, αποκόμματα εφημερίδων, ή περιοδικών, καθώς και παλιά χαρτιά, που θα αποτελούν μέσο πρωτότυπης έκφρασης για ένα τελικό αποτέλεσμα.
  • Το έργο θα είναι δισδιάστατο και δεν θα είναι τοποθετημένο σε πλαίσιο.
  • Το έργο θα έχει τίτλο, δηλαδή ένα επικοινωνιακό μήνυμα.

 

Προδιαγραφές φακέλου: Ο φάκελος πρέπει εκτός από το έργο, να περιέχει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ συμπληρωμένη την συνημμένη αίτηση συμμετοχής, με όλα τα ονόματα των μαθητών που δούλεψαν για τη δημιουργία της αφίσας.

Κριτήρια επιλογής των έργων που θα βραβευθούν θα είναι η σχέση με το θέμα, η πρωτοτυπία, η πρωτοτυπία του τίτλου, το χρώμα, η τεχνική, η ικανότητα μετάδοσης του μηνύματος ώστε να ευαισθητοποιήσει το κοινό με στόχο την αποδόμηση των φασιστικών ιδεολογημάτων και την αποτροπή φασιστικών δράσεων.

Η προθεσμία υποβολής των έργων λήγει στις 10 Νοεμβρίου 2012. Τα έργα μπορούν να παραδοθούν στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ (κατόπιν συνενόησης με e-mail: elmelesvou@gmail.com ή στα τηλέφωνα που βρίσκονται στο ιστολόγιο http://elmeles.blogspot.gr/) ή να αποσταλούν ταχυδρομικά στη διεύθυνση:

             ΕΛΜΕ Λέσβου, Χρυσομαλλούσας 31Β,

Μυτιλήνη 811 00

Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από μεικτή ομάδα εκπαιδευτικών εικαστικών και ιστορίας. Θα βραβευτούν ένα έργο μαθητών Γυμνασίου και ένα μαθητών Λυκείου. Τα βραβεία………..

Όλα τα έργα θα εκτεθούν σε χώρο και χρόνο που θα προσδιοριστεί σε επόμενη ανακοίνωση. Σε περίπτωση στενότητας χώρου, στο χώρο της έκθεσης θα παρουσιαστούν έως τρία έργα από κάθε σχολείο, τα οποία θα προκύψουν με εσωτερική διαδικασία επιλογής του εκάστοτε σχολείου με ευθύνη του συλλόγου διδασκόντων και των μαθητικών συμβουλίων. Διευκρινίζουμε ότι οι δικαιούχοι των έργων θα μπορούν να παραλάβουν τα έργα τους από το χώρο του Μουσείου μετά το τέλος της έκθεσης.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*