Ε’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Αποτυχία του υπουργείου η παράταση για το ερωτηματολόγιο της αξιολόγησης!

  • Η προώθηση της αξιολόγησης  παρατείνεται!
  • Οι Διευθυντές να μην πιέσουν τους συναδέλφους και στη φάση της παράτασης να  πάρουν ερωτηματολόγιο και κλειδάριθμους.

Το υπουργείο απέτυχε παταγωδώς να πείσει τους εκπαιδευτικούς να πάρουν ερωτηματολόγιο γι’ αυτό και προχώρησε σε παράταση μέχρι τη Δευτέρα 15/10 του ηλεκτρονικού διαλόγου. Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να συνεχίσουν να αρνούνται καθολικά, όπως έκαναν μέχρι τώρα, να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο και να πάρουν κλειδάριθμο. 

Πιστεύουμε ότι όλοι οι Διευθυντές θα επιδείξουν το ανάλογο δημοκρατικό ήθος και δεν θα πιέσουν τους συναδέλφους, ούτε και στη φάση της παράτασης να υπακούσουν στα κελεύσματα του υπουργείου να συμμετάσχουν σε ένα «διάλογο» προετοιμασίας και δημιουργίας του  μηχανισμού απόλυσης των εκπαιδευτικών. Σε κάθε περίπτωση θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι εκβιαστικές ενέργειες Διευθυντών για να παραλάβουν οι καθηγητές κλειδάριθμους δε θα μείνουν αναπάντητες, αλλά θα δημοσιοποιηθούν στον κλάδο. Όλοι μας είμαστε μέρος του κλάδου και οφείλουμε να υλοποιούμε τις αποφάσεις του.

Οι διευθυντές και οι Διευθύντριες των σχολείων δεν έχουν καμιά υποχρέωση να πιέσουν ή να επιβάλλουν σε κανένα συνάδελφο να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο, δεν έχουν κανένα λόγο να υπακούσουν σε εντολές για να συμπληρώσουν λίστες με συναδέλφους που συμπληρώνουν ή δεν συμπληρώνουν το ερωτηματολόγιο. Τυχόν πιέσεις πρέπει να τις καταγγέλλουν αμέσως στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ. Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε και κανένα λογαριασμό να δώσουμε στο διοικητικό μηχανισμό για τη στάση μας.

Οι υπηρεσιακές υποχρεώσεις των διευθυντών σε σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα περιορίζονται στην ενημέρωση των συναδέλφων για την εγκύκλιο. Δεν εκδίδουν σε καμία περίπτωση κλειδάριθμους παρά μόνο εάν κάτι τέτοιο τους έχει ζητηθεί από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς. Σε διαφορετική περίπτωση, κάθε έκδοση κλειδαρίθμου χωρίς αυτή να έχει ζητηθεί, κάνει ακόμα πιο διάτρητο το σύστημα γιατί μπορεί να αποδοθεί προς συμπλήρωση οπουδήποτε και σε οποιονδήποτε.

Είναι αυτονόητο, ότι ισχύει η θέση της ΕΛΜΕ να μη συμπληρωθεί ούτε ένα ερωτηματολόγιο από τους συναδέλφους. Επαναλαμβάνουμε επίσης ότι, οι εκπαιδευτικοί δεν είναι σε καμιά περίπτωση υποχρεωμένοι και δεν πρέπει να παραλαμβάνουν κλειδάριθμους. Η μέχρι στιγμής εικόνα στα σχολεία μας, είναι ότι η άρνηση συμπλήρωσης των ερωτηματολογίων είναι καθολική και εκφράζει – μεταξύ άλλων – την οργή των συναδέλφων για τα άδικα και αντιεκπαιδευτικά μέτρα που υφίστανται. Ίδια είναι και πανελλαδικά η στάση του κλάδου. Τη μάχη αυτή μπορούμε να την κερδίσουμε και  να μην επιτρέψουμε στο υπουργείο να μας χρησιμοποιήσει στην  προώθηση των  αντιεκπαιδευτικών του σχεδίων, αλλά και να αποτελέσει νικηφόρα παρακαταθήκη στις αγωνιστικές διεκδικήσεις  του κλάδου.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος                                                   Η γραμματέας

Ζαγανίδης Χρήστος                                       Χατζηβαρίτη Φρίντα

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*