ΕΛΜΕ Λασιθίου: Να σταματήσει κάθε δίωξη των δώδεκα φοιτητών του Φυσικού τμήματος Παν. Κρήτης

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Σε μια περίοδο που αναμένεται η ψήφιση ενός ακόμη πακέτου αντιλαϊκών μέτρων από την τρικομματική κυβέρνηση που έρχεται να αποτελειώσει ότι άφησαν όρθιο οι προηγούμενες,  πακέτο που θα σημάνει το ολοκληρωτικό ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου της χώρας (νησιά, λιμάνια, ΟΠΑΠ, ΤΤ) και την κοινωνική εξόντωση ενός ολόκληρου λαού. Την ίδια στιγμή το 50% της ελληνικής κοινωνίας  βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας και το 25% κάτω από τα όριο της ανέχειας. Σ’ αυτές τις συνθήκες, είναι προφανές ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία έννοια κοινωνικού κράτους και αγαθά όπως η δημόσια υγεία και παιδεία οδεύουν ταχύτατα προς την διάλυση. Από  αυτή την κατάσταση δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν και τα Πανεπιστήμια τα οποία βρίσκονται ένα βήμα πριν το κλείσιμο με προβλήματα όπως τις ελλείψεις διδακτικού και διοικητικού προσωπικού και την αδυναμία κάλυψης ακόμη και των βασικών αναγκών σίτισης και στέγασης των φοιτητών του.

Την ώρα που το  Πανεπιστήμιο Κρήτης προχωρά στην αναστολή λειτουργίας του, κάτω από το βάρος των προβλημάτων, στο Φυσικό Κρήτης οι  καθηγητές του τμήματος διώκουν 12 φοιτητές, καλώντας τους σε Πειθαρχικό Συμβούλιο, απειλώντας με αναστολές εξαμήνων, θέλοντας να στοχοποιήσουν στο πρόσωπο τους τον αγώνα μιας γενιάς που αρνείται να σταματήσει να ονειρεύεται. Οι φοιτητές αυτοί, αγωνίστηκαν με όλους τους φοιτητές του Φυσικού τμήματος, απαιτώντας να λυθούν τα οξυμένα προβλήματα του τμήματος τους (Έλλειψη διδακτικού προσωπικού – Μόνο 350 φοιτητές δικαιούνται δωρεάν σίτιση – Μόνο 50 φοιτητές δικαιούνται να μείνουν στην εστία – Οι τιμές των καθημερινών μεταφορών είναι απαγορευτικές και πολλοί φοιτητές διακόπτουν τις σπουδές τους για οικονομικούς λόγους). Τώρα, ένα χρόνο μετά, κατηγορούνται για:

α)Παρεμπόδιση της ομαλής λειτουργίας του πανεπιστημίου

β)Συμπεριφορά η οποία δεν συνάδει με το ακαδημαϊκό ήθος.

  • Επειδή πιστεύουμε ότι, κανένας αγώνας δεν πρέπει να ποινικοποιείται, πόσο μάλλον ο δίκαιος αγώνας νέων ανθρώπων
  • Επειδή κάποιοι από τους φοιτητές, υπήρξαν μαθητές μας με ήθος άριστο και χαρακτήρα άψογο
  • Επειδή θεωρούμε ότι αγωνίζονται για δίκαιους σκοπούς και υψηλά ιδανικά

Ζητάμε

  • Να σταματήσει  κάθε δίωξη στους δώδεκα φοιτητές του Φυσικού τμήματος του Πανεπιστήμιου Κρήτης

Καλούμε τους καθηγητές του Φυσικού τμήματος και όλου του Πανεπιστήμιου Κρήτης να σταθούν αρωγοί και συμπαραστάτες στον αγώνα των φοιτητών που είναι κοινός αγώνας για δημοκρατία και αξιοπρέπεια, για δουλειά, αγώνας για να μην χρειαστεί να μεταναστεύσει εκείνο το ανθρώπινο και επιστημονικό δυναμικό που μπορεί να συμβάλλει στην αναγέννηση του τόπου, αγώνας για να μην μετατραπεί η μόρφωση σε προνόμιο για λίγους.

Άγιος Νικόλαος 13/10/2012

Για το Δ.Σ.

            Ο Πρόεδρος            Η Γ. Γραμματέας

            Καλιμάντζαλης Βασίλης            Ζερβάκη Άννα

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*