Ε’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Μπλοκάρουμε κάθε μέτρο εφαρμογής και προχωρήματος της αξιολόγησης!

Όλοι στην έκτακτη Συνέλευση της ΕΛΜΕ την Πέμπτη  4 – 10, στις 5.30 μ.μ. ,

στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης

Μπλοκάρουμε  κάθε μέτρο εφαρμογής και προχωρήματος της αξιολόγησης!

Να σταματήσουμε την προσπάθεια συγκρότησης μηχανισμού απολύσεων!

Δε συμπληρώνουμε το ερωτηματολόγιο για την αξιολόγηση !

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟ

 Το Υπουργείο Παιδείας, ξεκινά διαδικασία ηλεκτρονικής συμπλήρωσης ερωτηματολογίου για την αξιολόγηση ! Το ερωτηματολόγιο έχει μοναδικό στόχο να εμφανίσει το Προεδρικό διάταγμα για την αξιολόγηση (που ετοιμάστηκε και θα δημοσιευτεί στα μέσα του Οκτώβρη) ως αποτέλεσμα συναίνεσης και συμφωνίας των εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη καθολικά – σαν ένας άνθρωπος – στο ερωτηματολόγιο και στους κλειδάριθμους. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει ούτε ένας να «συνεργασθεί» – έτσι κι αλλιώς δεν είμαστε υποχρεωμένοι να το συμπληρώσουμε (άλλωστε η συμπλήρωσή του γίνεται ανώνυμα). Αντιλήψεις του τύπου «να συμπληρώσουμε το ερωτηματολόγιο για να εκφράσουμε με αυτό τον τρόπο την αντίδρασή μας» είναι τουλάχιστον αφελείς. Το υπουργείο πολύ απλά θα αξιοποιήσει την όποια συμμετοχή και θα βγάλει τα δικά του συμπεράσματα όπως έκανε και σε προηγούμενες αντίστοιχες περιπτώσεις. Και να είστε σίγουροι ότι τα συμπεράσματα θα είναι σε βάρος μας!

 Διάλογος και  διαβούλευση δεν μπορούν να γίνουν με αυτούς που οδηγούν τον εργαζόμενο λαό, τον άνεργο, τον εκπαιδευτικό, στην εξαθλίωση. Που οδηγούν το δημόσιο σχολείο στην πλήρη εμπορευματοποίηση. Που διαλύουν ό,τι απέμεινε από τη δημόσια εκπαίδευση, που συγχωνεύουν και καταργούν σχολεία, που καταργούν τα λεωφορεία με τα οποία μετακινούνται οι μαθητές, που καταργούν τις υποστηρικτικές δομές και ξυλοκοπούν τους ανθρώπους με αναπηρία, που ευθύνονται για τους υποσιτισμένους μαθητές μας, που στραγγαλίζουν οικονομικά τα σχολεία οδηγώντας τα να μην έχουν χρήματα ούτε για θέρμανση, που προωθούν το σχολείο της αγοράς, και το αντιμετωπίζουν ως επιχείρηση, που έχει αξία μόνο αν βγάζει κέρδη.

 Σήμερα πρέπει να συνειδητοποιηθεί από όλους ότι η αξιολόγηση σε καθεστώς μνημονίων, μόνο ως διαδικασία νομιμοποίησης απολύσεων, εφεδρείας και βαθμολογικής-μισθολογικής στασιμότητας των εκπαιδευτικών μπορεί να λειτουργήσει. Είναι  δηλαδή ο κεντρικός μηχανισμός για την υπονόμευση της μονιμότητας, την τρομοκράτηση και τις μαζικές απολύσεις. Οι 150.000 απολύσεις στο Δημόσιο βρίσκονται προ των πυλών, και κανένας κλάδος δεν πρόκειται να εξαιρεθεί. Επιπλέον, υπάρχει το νέο μισθολόγιο σύμφωνα με το οποίο οι προαγωγές των δημοσίων υπαλλήλων -δεν εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί- γίνονται με “ποσόστωση”! και μόνο ένα ελάχιστο ποσοστό των εκπαιδευτικών θα λαμβάνει τον βαθμό Α, ανεξάρτητα από την αξιολόγησή του.

  Ταυτόχρονα οφείλουμε άμεσα να απαντήσουμε  στην προσπάθεια που εκπορεύεται από το Υπουργείο και έχει στόχο  να διαμορφώσει προϋποθέσεις αποδοχής τετελεσμένων της εφαρμογής της αξιολόγησης. Έχουν ξεκινήσει πολύπλευρη επίθεση και κατασυκοφάντηση των εκπαιδευτικών  ως υπεύθυνους για την κακοδαιμονία της παιδείας. Στην επίθεση αυτή να απαντήσουμε με καμπάνια ενημέρωσης της κοινωνίας για την τραγική κατάσταση της εκπαίδευσης και διεκδικώντας από κοινού με όλους τους εκπαιδευτικούς φορείς τις πραγματικές και τις αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην παιδεία και το δημόσιο σχολείο.

 Καταθέτουμε μια σειρά προτάσεις που αποφασίστηκαν στις συνελεύσεις της ΕΛΜΕ  και τις οποίες  θέλουμε να συμπληρώσουμε και να συγκεκριμενοποιήσουμε ακόμη περισσότερο, μέσα από τη νέα Γενική Συνέλευση που οργανώνουμε την Πέμπτη 4-10-2012, στις 5.30 μ.μ.,  στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης, ώστε να αποτελέσουν για τα σχολεία, τους συναδέλφους και όλο τον κλάδο το δικό μας εκπαιδευτικό συμβόλαιο εναντίωσης, μη εφαρμογής και μπλοκαρίσματος της αξιολόγησης. Αποτελεί αγωνιστική παρακαταθήκη η προηγούμενη απόρριψη από τον κλάδο της αυτοαξιολόγησης, την οποία θα αξιοποιήσουμε.

                                        Πιο συγκεκριμένα για την αξιολόγηση

● Δε συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε διαδικασία που σχετίζεται με την εφαρμογή της αξιολόγησης, Δεν συμπληρώνουμε κανένα ερωτηματολόγιο, δεν παίρνουμε κανέναν κλειδάριθμους,

● Οι ΕΛΜΕ λέμε συνολικά ένα ξεκάθαρο «όχι στην αξιολόγηση». Ενημερώνουμε από κοινού όλους τους συναδέλφους για τις συνέπειες της και τους καλούμε στην υπεράσπιση του συλλογικού μας «όχι»  στα προγράμματα της αξιολόγησης και της αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων.

● Μπλοκάρουμε την οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης και την ακυρώνουμε στην πράξη με αποφάσεις Γ. Σ.,  Δ.. Σ. και Επιτροπών Αγώνα.

● Καταγγέλλουμε με κάλυψη της  ΕΛΜΕ, προσπάθειες Διευθυντών, ή σχολικών συμβούλων να μπουν στις αίθουσες κατά τη διδασκαλία μαθημάτων συναδέλφων, γιατί διαμορφώνουν το κατάλληλο κλίμα για την εφαρμογή της αξιολόγησης. Οι σύλλογοι διδασκόντων να είναι σε διαρκή επαφή με τα Δ.Σ. για να οργανώνονται οι αναγκαίες παρεμβάσεις και την κήρυξη τρίωρης στάσης όπου χρειαστεί.

● Οι ΕΛΜΕ και οι σύλλογοι διδασκόντων παρεμβαίνουν καταγγέλλουν και  αποτρέπουν προσπάθειες Συμβούλων να «ενημερώσουν» τους εκπαιδευτικούς για την αξιολόγηση και να μπουν στις τάξεις διδασκαλίας.

● Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να επιδείξουν αγωνιστική στάση και συναδελφικό, δημοκρατικό ήθος. Δεν έχουν καμιά υποχρέωση να πιέσουν ή πολύ περισσότερο να επιβάλλουν σε κανένα συνάδελφο να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο.

● Οι ΕΛΜΕ καλούμε τους Διευθυντές των σχολείων, καθώς και τους σχολικούς συμβούλους στη βάση των αποφάσεων του κλάδου να πάρουν θέση ενάντια στην αξιολόγηση και να βρεθούν  στο πλευρό του εκπαιδευτικού κινήματος κόντρα στα σχέδια του νέου επιθεωρητισμού και των απολύσεων.

● Οι ΕΛΜΕ θα ενημερώσουμε αναλυτικά με γράμμα τους Συμβούλους και τους  Διευθυντές των σχολείων για τις αποφάσεις του κλάδου της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ ενάντια στην αξιολόγηση, καθώς και  ότι  θα διαγραφούν   από τα Σωματεία μας  όσοι θα μετέχουν ως αξιολογητές σε οποιαδήποτε διαδικασία αξιολόγησης.

● Να πραγματοποιηθούν σε όλα τα σχολεία συγκεντρώσεις γονέων και κηδεμόνων, μαζί με το σύλλογο διδασκόντων, στις οποίες οι σύλλογοι και τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ θα ενημερώνουν για τους πραγματικούς στόχους της αξιολόγησης

Διοργανώνουμε κοινή εκδήλωση – συζήτηση των ΕΛΜΕ και των Διδασκαλικών Συλλόγων για την αξιολόγηση και τις συνέπειές της στα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς, η οποία προτείνεται να  γίνει τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου.

                                                                       Για  το  Δ. Σ.

Ο πρόεδρος                                                    Η Γραμματέας

Ζαγανίδης Χρήστος                                        Χατζηβαρίτη Φρίντα

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*