Σύσκεψη για τη διοργάνωση ανοιχτού εκπαιδευτικού διημέρου εκδηλώσεων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Π.Ε. ΚΑΙ ΕΛΜΕ

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24/9 στα γραφεία της ΔΟΕσύσκεψη συντονισμού των Συλλόγων Π.Ε. και ΕΛΜΕ Αττικής με θέμα τη διοργάνωση ενός ανοιχτού Εκπαιδευτικού Διήμερου εκδηλώσεων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν με εκπροσώπους από τους συλλόγους Π.Ε. Α΄ Αθήνας, «ο Αριστοτέλης», Αμαρουσίου, Άνω Λιοσίων – Ζεφειρίου – Φυλής, «Γληνός», Δυτ. Αττικής, Καλλιθέας, Κερατσινίου – Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», Παρθενώνας,  Ν. Σμύρνης, Πειραιά «η Πρόοδος», και οι ΕΛΜΕ Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, Ζ΄ Αθήνας και ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων Ζεφειρίου Φυλής και παρατηρητές από τους συλλόγους Π.Ε. Γλυφάδας-Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης.

Από τη συζήτηση προέκυψε η πρόταση προς τους Συλλόγους Π.Ε. και τις ΕΛΜΕ για την κοινή συνδιοργάνωση ενός εκπαιδευτικού διημέρου στις 19 και 20 Οκτώβρη σε πανεπιστημιακό χώρο με την οργάνωση πολιτιστικών και μουσικών εκδηλώσεων, εργαστηρίων, εκθέσεων εικαστικών και βιβλίων, προβολών, κεντρικών συζητήσεων για την εκπαιδευτική και οικονομική συγκυρία. Στόχος μας, να λειτουργήσει το διήμερο ως ένας κοινός τόπος συζήτησης και έκφρασης της πολιτικής, εκπαιδευτικής και αγωνιστικής αντίληψης των εκπαιδευτικών σωματείων και των εκπαιδευτικών της βάσης, ένας τόπος προβολής, συνάντησης και δράσης των παιδαγωγικών και πολιτιστικών δημιουργιών, ανησυχιών και αγωνιών του κόσμου της ζωντανής εκπαίδευσης.

Οι συγκεκριμένες προτάσεις για το πρόγραμμα εκδηλώσεων του διημέρου που κατατέθηκαν στη σύσκεψη θα καταγραφούν σε δεύτερο αναλυτικό δελτίο τύπου, θα συζητηθούν στις Γ.Σ., στα Δ.Σ. και τις επιτροπές αγώνα και θα οριστικοποιηθούν με νέα σύσκεψη συντονισμού την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ. στα γραφεία της ΔΟΕ. Στη συγκεκριμένη σύσκεψη θα συγκροτηθεί η οργανωτική επιτροπή του διημέρου και η κατανομή ευθυνών και εργασιών σε ομάδες για την καλύτερη οργάνωση των εκδηλώσεων.

 


Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*