Καλά Χριστούγεννα κύριε Αρβανιτόπουλε…

Του Νεκτάριου Καζάνη*

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΕΠΑΛ ΣΑΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ.

Τα Χριστούγεννα απ’ ότι φαίνεται περιμένει το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση να έρθουν για να στείλει Καθηγητές ώστε να στελεχωθούν και να λειτουργήσουν τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Σε όλη την Χώρα αλλά και στην Κρήτη και τον Νομό Λασιθίου είναι εκατοντάδες τα κενά Εκπαιδευτικών και χιλιάδες οι ώρες Ειδικοτήτων αλλά και γενικών Μαθημάτων που μένουν ακάλυπτες και φυσικά δεν θα γίνουν ποτέ.

Ειδικά όμως στην Τεχνική εκπαίδευση το φαινόμενο παίρνει ραγδαίες διαστάσεις διότι είναι εμφανές ότι το Υπουργείο μας την θεωρεί υποδεέστερη και την κατατάσσει στο τελευταίο σκαλοπάτι της ήδη ξεχαρβαλωμένης σκάλας της Εκπαίδευσης.

Αποτέλεσμα τα πιο πολλά σχολεία να υπολειτουργούν με τεράστιες προσπάθειες που καταβάλουν οι Εκπαιδευτικοί και να χρειαστεί να φτάσουν Χριστούγεννα για να καλυφθούν τα κενά.

Τότε όμως κύριε Αρβανιτόπουλε το τραίνο θα έχει φύγει και ένα μεγάλο ποσοστό της ύλης θα είναι αδύνατο να καλυφθεί.

Και ύστερα θα μιλάμε για χαμένη ύλη που δεν διδάχτηκε ποτέ και για τους Εκπαιδευτικούς που είναι Τεμπέληδες και για τις Απεργίες που σας φταίνε και πάει λέγοντας.

Αλλά ας δούμε λίγο πώς αντιμετωπίζετε την Τεχνική Εκπαίδευση.

  1. Έχετε κόψει τελείως την χρηματοδότηση με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν τα εργαστήρια των σχολείων.
  2. Αργείτε μεθοδευμένα και εσείς ακολουθώντας την γραμμή των προκατόχων σας να στελεχώσετε με εκπαιδευτικό προσωπικό τα σχολεία ούτως ώστε να εξοικονομήσετε χρήματα προς άλλες κατευθύνσεις με αποτέλεσμα να υποβαθμίζετε διαρκώς το επίπεδο των ΕΠΑΛ και των ειδικοτήτων τους.
  3. Έχετε αφήσει τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ στην μοίρα τους χωρίς κανένα Επαγγελματικό Δικαίωμα εδώ και χρόνια από την εποχή των ΤΕΛ με αποτέλεσμα να βγαίνουν χωρίς κανένα ουσιαστικό εφόδιο στην αγορά εργασίας.
  4. Υποβαθμίσατε τόσο πολύ τον ρόλο του Εκπαιδευτικού θεσμικά και οικονομικά που μετατρέψατε τους Καθηγητές σε ζητιάνους ενώ ταυτόχρονα εσείς οι ίδιοι και οι προκάτοχοί σας τους κλείνατε με την πολιτική σας το μάτι στρέφοντάς τους στην παραπαιδεία.
  5. Απαξιώσατε την γνώση με ένα δαιδαλώδες σύστημα εξετάσεων χάνοντας επί της ουσίας το κυριότερο που είναι η απόκτηση πραγματικής γνώσης και εφοδίων ώστε να σταθούν οι απόφοιτοι αύριο.
  6. Δεν υπήρξε ουσιαστικά κανένα σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγής στην Χώρα στον Πρωτογενή και Δευτερογενή Τομέα με αποτέλεσμα αυτό να έχει άμεση επίδραση στην Εκπαίδευση και ειδικότερα στην Τεχνική εκπαίδευση και αυτό γιατί πηγαίνατε τυφλά ακολουθώντας τις ντιρεκτίβες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν μόνο σκοπό την κερδοφορία συγκεκριμένων κομματιών του κεφαλαίου και ερήμωση για τους Λαούς και τις χώρες τους.
  7. Ακόμα και τώρα που η κατάρρευση του υπαρκτού καπιταλιστικού μοντέλου ανάπτυξη της ΕΕ είναι προ των πίλων συνεχίζεται την γραμμή του Μάαστριχ και της συνθήκης της Μπολόνια για τη Εκπαίδευση.
  8. Την ίδια ώρα το χρέος αυξάνεται και τα νούμερα δείχνουν ότι ποτέ δεν θα είναι βιώσιμο ενώ ταυτόχρονα η ανεργία σκαρφαλώνει πάνω από 1.200.000 και σεις μιλάτε για απολύσεις.
  9. Βέβαια δεν σας ενδιέφερε ποτέ αν θα βγουν μηχανολόγοι -ηλεκτρολόγοι -γεωπόνοι – μορφωμένοι και καταρτισμένοι αγρότες- νοσηλευτές και άλλα επαγγέλματα κατοχυρωμένα γιατί τις αγορές τις βολεύει η πλήρη διάλυση.
  10. Μεθοδευμένα εσείς και οι προκάτοχοί σας διέλυσαν το Δημόσιο και την Αγορά Εργασίας στον Ιδιωτικό τομέα με την μη θέσπιση κανόνων λειτουργίας αλλά και με την στελέχωση του Δημοσίου τομέα πχ της ΔΕΗ και των Νοσοκομείων με διευθυντές και στελέχη που δεν ενδιαφέρονταν για τον Λαό και τους Εργαζόμενους αλλά μόνο πως θα διαλύσουν το Δημόσιο και θα ανοίξουν ιδιωτικά μαγαζιά.
  11. Ταυτόχρονα οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ κοίμιζαν τους εργαζόμενους και προετοίμαζαν το έδαφος για την πολιτική σας.
  12. Δεν είναι κρίμα εσείς που αποτύχατε που έχετε πλήρως όλη την ευθύνη για την παρούσα κατάσταση που σας αξιολόγησε ο Ελληνικός Λαός και έφυγε από τα κόμματα σας ένα κράτος ολόκληρο να θέλετε τώρα να απολύσετε και να αξιολογήσετε και να μειώσετε μισθούς στον ιδιωτικό τομέα .
  13. Δεν είναι κρίμα εσείς που είχατε μετατρέψει τόσα χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ το «δημόσιο» σε ιδιωτική επιχείρηση του ΠΑΣΟΚ ΝΔ Α.Ε. Και έτσι συνεχίζετε να μιλάτε τώρα για αξιοκρατία και αξιολόγηση.

Θέλουμε δουλειά κύριε Υπουργέ με αξιοπρέπεια σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα με ίσα δικαιώματα για τους εργαζόμενους χωρίς απολύσεις και εκφοβισμούς με αξιοπρεπή μισθό και εργασιακά δικαιώματα για όλους με σύνταξη για τους ηλικιωμένους και φάρμακα για τους αρρώστους με γιατρούς που να μπορούν να ζήσουν την οικογένειά τους και καθηγητές που δεν πεθαίνουν της πείνας και τρώνε σε στρατόπεδα με αγρότες που δεν τους κλέβουν οι τράπεζες τον ιδρώτα και το βιός .

Θέλουμε πραγματική Δωρεάν Δημόσια Παιδεία και Υγεία για όλους γιατί αλλιώς θα οδηγηθεί η κοινωνία σε διάλυση.

Κάποτε κύριε Υπουργέ ο Δάσκαλος μαζί με τον Ταξιτζή τον Γιατρό τον Άνεργο τον Φαρμακοποιό και τον Εργάτη θα είναι χέρι χέρι απέναντι σας .

Μπορεί και πολύ σύντομα στην ερχόμενη απεργία.

Δώστε μας την ζωή μας πίσω λοιπόν και αν δεν μπορείτε…

…ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ.

Και πριν παραιτηθείτε κάντε ένα κάλο, στείλτε καθηγητές στα σχολειά μόνιμους με αξιοπρέπεια.

*Ο Ν. Καζάνης Νεκτάριος είναι εκπαιδευτικός, μέλος των Παρεμβάσεων Δ.Ε.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*