Β’ ΕΛΜΕ Έβρου: Να σταματήσουν οι διώξεις των μαθητών

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

 Την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου τέσσερεις μαθητές του ΕΠΑΛ Ορεστιάδας δικάζονται από αναβολή, για τις καταλήψεις του 2009. Παράλληλα στην Αλεξανδρούπολη καλούνται σε προανάκριση για τις καταλήψεις του Οκτωβρίου 2011, 72 μαθητές μέλη των 15μελών μαθητικών συμβουλίων της πόλης και μάλιστα κάποιοι από αυτούς την ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς!!

Οι μαθητικές καταλήψεις είναι ταυτόχρονα σύμπτωμα και αντίδραση στη χρόνια κρίση που μαστίζει το εκπαιδευτικό σύστημα και στο ζοφερό μέλλον που επιφυλάσσουν στη νέα γενιά, η χρεοκοπημένη «κοινωνία της αγοράς» και οι πολιτικές που την υπηρετούν.

Η Β΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ καταδικάζει απερίφραστα οποιαδήποτε εισαγγελική και αστυνομική παρέμβαση στο χώρο του σχολείου. Είναι ανεπίτρεπτο να σύρονται στα αστυνομικά τμήματα και στα δικαστήρια ανήλικοι μαθητές και μαθήτριες. Η ποινικοποίηση των μαθητών αγώνων είναι παλιά πρακτική, που έφθασε στο απόγειό της με την «πράξη νομοθετικού περιεχομένου», που θεσπίσθηκε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, με βάση την οποία σύρθηκαν στα δικαστήρια εκατοντάδες μαθητές που κινητοποιήθηκαν ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Θεωρούμε ότι οι ενέργειες αυτές σκοπό έχουν να τρομοκρατήσουν τους μαθητές και τους αγώνες τους και οφείλουν να καταδικαστούν από κάθε προοδευτικό και σκεπτόμενο άνθρωπο.

Δηλώνουμε πως μαζί με τους μαθητές, τους γονείς, όλο το λαό θα αγωνιστούμε για να ανατραπεί αυτή η πολιτική που κατεδαφίζει ότι έχει απομείνει από τα δικαιώματα της νεολαίας και του λαού. Οι λαϊκές ανάγκες, τα δικαιώματα και οι ελευθερίες δείχνουν το δρόμο του αγώνα.

Ορεστιάδα 30-08-2012

Για το Δ.Σ.

                             Ο Πρόεδρος                                                                  Ο Γ. Γραμματέας

                     Δεμερδεσλής Γιώργος                                                         Κασάπης Θανάσης

Β΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Ορεστιάδας, Τηλ.-FAX: 25520-24361

email : belmeebr@otenet.grhttp://belmeevrou.wordpress.com                                

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*