ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής: Για τη στάση του Δήμου Φυλής απέναντι στη φασιστική Χρ. Αυγή

Την Κυριακή, 8/4/12, η Νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή οργάνωσε εκδήλωση στα Άνω Λιόσια, και μάλιστα έγινε σε κεντρικό δημοτικό κτήριο, στο ΚΑΠΗ, στη Λεωφόρο Φυλής, το οποίο παραχώρησε ο Δήμος!!

Η παραχώρηση από τον Δήμο Φυλής είναι απαράδεκτη γιατί η Χρυσή Αυγή είναι μια φασιστική πολιτική οργάνωση που χρησιμοποιεί συχνά άγρια βία απέναντι σε όσους θεωρεί αντιπάλους. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη εκδήλωση αρκετοί συμμετέχοντες ήσαν οπλισμένοι και μετά προκάλεσαν επεισόδια σε διάφορα σημεία στην περιοχή. Η οργάνωση αυτή έχει τον Χίτλερ πρότυπο και τα εγκλήματά του ευαγγέλιο, οι εκπρόσωποί της χαιρετούν με τον χιτλερικό – ναζιστικό τρόπο ακόμη και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, προσβάλλοντας τους δημοκρατικούς θεσμούς.

  Δεν τα γνωρίζει αυτά ο Δήμος; Γιατί, από τη μια, δίνει βήμα να ακουστούν αυτοί που καλλιεργούν ακραία αντιδημοκρατικά και μιλιταριστικά πρότυπα και εκμεταλλεύονται την οργή του κόσμου εξαιτίας της δεινής του θέσης; Μια θέση στην οποία τον έχουν φέρει οι κυβερνήσεις και οι αντιλαϊκές επιλογές τους, το ΔΝΤ κι η τρόικα, ισοπεδώνοντας τα πάντα και αυτές οι οργανώσεις το εκμεταλλεύονται για να διεισδύσουν στο κοινοβούλιο; Πόσο δημοκρατικό είναι να επιτρέπουμε δημόσια τους χιτλερικούς χαιρετισμούς και την απαξιωτική συμπεριφορά για την ίδια την ανθρώπινη ζωή; Και γιατί, από την άλλη, η Δημοτική αρχή της Φυλής  ζητά δημόσια να συλλάβει και να «φιμώσει» η ελληνική αστυνομία ή η δημοτική, τους εκλεγμένους εκπροσώπους σωματείων της περιοχής επειδή διαδηλώνουν ή διατυπώνουν τις θέσεις τους; Υποστηρίζει το φασισμό και τη βία; Την κατάργηση της δικαιοσύνης, τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα;

 Στο 2ο παγκόσμιο πόλεμο εξαιτίας των ναζιστών και των φασιστών χάθηκαν κοντά 70 εκατ. ψυχές. Μέσα σ΄αυτούς και 500.000 Έλληνες. Στα Καλάβρυτα, στην Κάνδανο, στην Κοκκινιά, στο Δίστομο, στην Καισαριανή, στο Δοξάτο, στο Μεσόβουνο, στο Χορτιάτη και σε τόσα μέρη σε όλη την Ελλάδα οι ναζιστές και οι φασίστες έκαναν εγκλήματα τρομερά.

Δεν δίνουμε κανένα βήμα και κανένα άλλοθι στους θιασώτες αυτών των εγκλημάτων και καταγγέλλουμε όσους εφαρμόζουν αυτές τις πρακτικές, ή προστατεύουν το αυγό του φιδιού. Όλοι οι δημοκρατικοί θεσμοί, σωματεία και συλλογικότητες και όλοι οι εργαζόμενοι, Έλληνες και μετανάστες, πρέπει να αγωνιστούν μαζί ενάντια στην καταστροφή που συμβαίνει στον τόπο αυτό. Να βάλουν στην άκρη τους εκμεταλλευτές, τους κομπιναδόρους, τους μαφιόζους και τους εγκληματίες και με ενότητα κι αλληλεγγύη να παλέψουν για τα κοινωνικά κι εργασιακά δικαιώματά τους.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ

         elme-alzefy.blogspot.com//elmealzefy@gmail.com

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*