Ενωτική Αγωνιστική Πρωτοβουλία Γ’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Σε λίγο τα σχολεία μας θα γράφουν …Coca Cola!

Το σχολείο του ΔΝΤ ,των ασφυκτικών περικοπών, το «ψηφιακό» σχολείο  της κας Διαμαντοπούλου ….καταρρέει.

Σχολειά κλειστά, με στοιβαγμένα, απογοητευμένα και νηστικά παιδιά, με διπλοβάρδια, χωρίς βιβλία, υποδομές, το χειμώνα χωρίς θέρμανση , χωρίς επιχορήγηση (840 χιλιάδες ευρώ είναι το ….αστρονομικό κονδύλι που διαθέτει φέτος ο δεύτερος δήμος της χώρας της Θεσσαλονίκης για συντηρήσεις) οδηγούνται σε εγκατάλειψη και μαρασμό.

 Όλα; Όχι!!!

Κάποιο θα γλιτώσει! θα επιδιορθωθεί, θα αναστηλωθεί, θα επισκευαστεί!!!

Πώς; Με την ευγενή χορηγία της Coca Cola !!!! της γνωστής πολυεθνικής που αποκομίζει τεράστια κέρδη ανοιγοκλείνοντας εργοστάσια τσακίζοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων που πρόσφατα προχώρησαν σε μεγαλειώδη αγώνα διαρκείας για να τα υπερασπίσουν !

Ποιο; Αυτό που θα αποφασίσουν οι μαθητές με την …ψήφο τους μέσω του facebook !! (νάτο το ψηφιακό) όπως ακριβώς στα γνωστά άθλια τηλεοπτικά reality  που επισκευάζουν το σπίτι σε φτωχές οικογένειες κάνοντας θέαμα και εμπόρευμα το πόνο και την απόγνωση κάποιων «τυχερών» ανθρώπων. Σε λίγο θα αποφασίσουν “δημοκρατικά” ποιος καθηγητής θα απολύεται και η αξιολόγηση θα μετριέται σε like.Άλλες εταιρείες θα χορηγούν βιβλία στα …τυχερά σχολεία, άλλες θα κάνουν γυμναστήρια  καθορίζοντας βέβαια το τι και πώς και από ποιους θα διδάσκεται μέσα στο σχολείο. Προφανώς θα μετονομασθούν με τον λογότυπο της αμερικανικής πολυεθνικής!

Οργανωτές του «project»; Οι υποτιθέμενοι αρμόδιοι συντήρησης της σχολικής στέγης οι ….αναβαθμισμένοι  «καλλικρατικοί» δήμοι Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων, Ευόσμου οι Δήμοι επιχειρήσεις, οι Δήμαρχοι manager, dealer των ιδιωτικών συμφερόντων, οι δήμοι φορομπήχτες των πολιτών, το τοπικό κράτος που εξαφανίζει τις κοινωνικές δαπάνες!

 Όσο η προτεραιότητα είναι η αιώνια εξυπηρέτηση του χρέους και οι θυσίες για τα κέρδη των πολυεθνικών, τόσο τα κοινωνικά δικαιώματα ή δεν θα υπάρχουν ή θα είναι ενίοτε  προϊόν –«φιλανθρωπίας» από τους ισχυρούς του απάνθρωπου συστήματος.

Είναι αναγκαίο, λογικό και δυνατότητα ( ναι στο σήμερα !) ένα δημόσιο δωρεάν  υψηλής ποιότητας σχολείο. Φωτεινό, «πλούσιο», γερό,  υγιεινό, φιλικό στα παιδιά και στο περιβάλλον. Ένα σχολείο που εκτός των άλλων θα προσφέρει δωρεάν ….φυσικούς χυμούς σε όλα τα παιδιά !

Αυτό όμως απαιτεί αγώνα για μια άλλη πολιτική, μια άλλη πορεία σε αντίθεση με το σχολείο της ΕΕ  του ΔΝΤ και την κοινωνία της αγοράς.

Έξω οι εταιρείες από τα σχολεία !

Τη διάλυση του σχολείου μας δεν …θα τη «χωνέψουμε» με cocacola!!

 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*