ΕΛΜΕ Δράμας: Καταγγελία σχετικά με τον καθορισμό περιοχών για τη χορήγηση επιδόματος Απομακρυσμένων – Παραμεθόριων περιοχών

Με το νόμο 3613/2007 ο νομός μας εντάχθηκε στις παραμεθόριες περιοχές, χωρίς όμως να παίρνουν οι εργαζόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι στο ν. Δράμας, το επίδομα παραμεθόριων περιοχών, παρά μόνο το επίδομα προβληματικών περιοχών Α ή Β κατά περίπτωση.

Με δεδομένο το μεγάλο ορεινό όγκο και τις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής (το επίδομα δεν το έπαιρναν ούτε οι εργαζόμενοι στο Νευροκόπι), δημιουργήθηκαν  φαινόμενα άνισης μεταχείρισης υπαλλήλων που υπηρετούσαν σε περιοχές με ανάλογα χαρακτηριστικά όπως στους όμορους νομούς  Ξάνθης και  Σερρών με αποτέλεσμα την κατάφωρη αδικία των δημοσίων υπαλλήλων του νομού μας.

Μετά από πολλούς αγώνες και διεκδικήσεις, η αδικία  διορθώθηκε προσωρινά με το Ν.4057/14-3-2012 όπου με την τροπολογία της παραγράφου 17 του άρθρου 9 συμπληρώνεται η παράγραφος 2 του άρθρου 30 του Ν.4024/2011 και παραχωρείται το επίδομα παραμεθόριων περιοχών ,ύψους 100 ευρώ και στους νομούς Δράμας και Κιλκίς, μέχρι την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών.

Με την εγκύκλιο του ΥπουργείουΔιοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  “Καθορισμός περιοχών για τη χορήγηση επιδόματος Απομακρυσμένων – Παραμεθόριων περιοχών”
Αθήνα, 7 Ιουνίου 2012
Αριθμ. Πρωτ.: ΔΙΔΑΔ/Φ.48/51/οικ. 13129 , αφαιρείται το επίδομα από χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους του Ν.Δράμας.

  1. 1.     Kαταγγέλλουμε τον εμπαιγμό, από την πλευρά της Κυβέρνησης και της Πολιτείας των δημοσίων υπαλλήλων του Νομού μας, στους οποίους παραχωρήθηκε το επίδομα για ένα τρίμηνο.
  2. 2.     Καλούμε τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Ξανθόπουλο και τους δημάρχους όλων των Δήμων του Νομού να συνταχθούν μαζί μας σ ένα κοινό αγώνα, για την διατήρηση του επιδόματος παραμεθόριων και προβληματικών περιοχών για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους του Ν.Δράμας

Δράμα 11/06/2012

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γενικός Γραμματέας

Ε.Λ.Μ.Ε ΔΡΑΜΑΣ

Μ.Σκορδά 5, ΤΗΛ-ΦΑΧ 25210 26996

www.elmedra.gr, e-mail: elmedra@elmedra.gr

 

 

Μπαλάσκας Λάμπρος                                     Σαλπιστής Γεώργιος

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*