Μια απάντηση του εκπροσώπου των Παρεμβάσεων στο ΔΣ της ΟΛΜΕ στη Γραμματεία του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών

Είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω στην ανακοίνωση που έβγαλε το ΠΑΜΕ για το ζήτημα που έχει ανακύψει στο ΚΕΜΕΤΕ (Κέντρο Μελετών της ΟΛΜΕ) σε σχέση με τη συμμετοχή της εκπροσώπου του ΠΑΜΕ σε αυτό, καθώς προχώρησε η ανακοίνωση σε καταγγελία και των Παρεμβάσεων.

Το ζήτημα που έχει ανακύψει είναι με δυο λόγια το αν θα αναλάβει το ΔΣ της ΟΛΜΕ να πληρώνει τα έξοδα κίνησης της εκπροσώπου του ΠΑΜΕ στο ΚΕΜΕΤΕ για να έρχεται κάθε Πέμπτη που έχουν Συμβούλιο ή όχι. Πράγμα που το ζήτησε με αίτηση της προς το ΔΣ της ΟΛΜΕ. Δυστυχώς οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ στην ΟΛΜΕ έχουν ξεφύγει τελείως και στην αδιέξοδη πορεία τους δίνουν τη δυνατότητα συκοφάντησης του ΠΑΜΕ και του κόμματος τους.Όσον αφορά το ΚΕΜΕΤΕ το αίτημα τους είναι προκλητικό γιατί ουσιαστικά ζητούν από το ΔΣ της ΟΛΜΕ (και φυσικά από τον εκπρόσωπο των Παρεμβάσεων) να πληρώνει η ΟΛΜΕ κάθε βδομάδα τρένο ή αεροπλάνο για μιας ημέρας ταξίδι για την εκπρόσωπο τους, όπου δηλώνουν ότι θα έρχεται σαν παρατηρητής. Όσο για τα έξοδα μετακίνησης, γιατί αποκρύπτουν στην ανακοίνωση τους ότι έτσι κι αλλιώς προβλέπεται αποζημίωση 100 ευρώ τον μήνα για τα έξοδα παράστασης των μελών του ΚΕΜΕΤΕ; Εφόσον είναι πάγιο το ότι το ΔΣ συνεδριάζει κάθε Πέμπτη, μπορεί να κλείνει εισιτήρια με το τρένο με 20 περίπου ευρώ πάει έλα. Με 80 δηλαδή ευρώ μπορεί να πηγαινοέρχεται. Άρα κανείς δεν της στερεί το δικαίωμα συμμετοχής της στο ΚΕΜΕΤΕ. Το ότι έχει δυο μικρά παιδιά και υποχρεώσεις στη Θεσσαλονίκη θα έπρεπε να το λάβει σοβαρά υπόψιν η Παράταξη της όταν την πρότεινε.  Ο εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων που τυχαίνει να είναι και αυτός από την περιφέρεια ούτε ιδιαίτερη αποζημίωση παίρνει για μετακίνηση (είναι από τη Θεσσαλονίκη και υπηρετεί Μυτιλήνη) ούτε έξοδα διαμονής του παίρνει καθώς έχει έρθει στην Αθήνα για να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του.

Για ποιο πράγμα κατηγορούν τα δυο μέλη του ΠΑΜΕ τον εκπρόσωπο των Παρεμβάσεων λοιπόν; Γιατί παρολαυτά   όταν μπήκε το θέμα στο ΔΣ ο εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων πρότεινε να καλυφτούν όλα τα έξοδα μετακίνησης της συναδέλφου που είχε κάνει μέχρι τότε καθώς το Υπουργείο δεν είχε εγκρίνει τις αποσπάσεις μέχρι τέλους Γενάρη; Ή γιατί συνηγόρησε να δοθούν έξτρα έξοδα μετακίνησης αν επρόκειτο να συμμετέχει ενεργά στο ΚΕΜΕΤΕ η συνάδελφος του ΠΑΜΕ;

Αν θέλουν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ να πολώνουν τεχνητά την κατάσταση μεταξύ μας ελλείψει ουσιαστικών διαφορών δεν είναι αυτός ο καταλληλότερος τρόπος. Έτσι εκθέτουν και τους εαυτούς τους αλλά και την Παράταξη και το κόμμα τους σε χιλιάδες συναδέλφους, δημιουργώντας παραπέρα εμπόδια στην όποια κοινή δράση μπορούμε και πρέπει να έχουμε. Και δεν βοηθάνε καθόλου τα ψέματα ότι οι Παρεμβάσεις έβαλαν όρο στους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ για το τι θα λένε στις συνελεύσεις που θα πηγαίνουν. Ούτε οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων δεσμευόμαστε στο τι θα λέμε. Φυσικά δεν κρύβουμε ποια είναι η θέση της ΟΛΜΕ. Δεν κρύβουμε όμως και ποια είναι η άποψη μας. Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί μας κρίνουν και για τα λόγια και για τις πράξεις μας.

Και είναι πραγματικά υποβάθμιση όλης της υπόθεσης μας τέτοιους καιρούς και με τόσο μεγάλα προβλήματα να μας βάζετε συνάδελφοι του ΠΑΜΕ να συζητάμε για τέτοια ζητήματα, που πραγματικά δεν απασχολούν σχεδον κανέναν εργαζόμενο. Ας συζητήσουμε για το πώς θα συμπτύξουμε εκείνο το αναγκαίο μέτωπο των εργαζομένων για να ανατρέψουμε την πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ και των τραπεζιτών, τις κυβερνήσεις του μαύρου μετώπου και θα χτίσουμε τη νέα κοινωνία μας της δικαιοσύνης και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Αντωνόπουλος Παύλος, εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων στο ΔΣ της ΟΛΜΕ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*