ΕΛΜΕ Καλλιθέας – Ν. Σμύρνης – Μοσχάτου: καταγγελία για τη σύλληψη του συνδικαλιστή Ν. Κατσίφη

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καλλιθέας – Ν. Σμύρνης – Μοσχάτου καταγγέλλει τη σύλληψη του Νίκου Κατσίφη, συνδικαλιστή του συνδικάτου οικοδόμων Καλλιθέας, που συμμετείχε μαζί με πολλούς κατοίκους και φορείς στη χθεσινή συγκέντρωση στην πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα, που πραγματοποιήθηκε ως έκφραση διαμαρτυρίας για τις επανειλημμένες επιθέσεις φασιστικών συμμοριών την τελευταία βδομάδα στην Καλλιθέα, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε σοβαρότατους τραυματισμούς μεταναστών καθώς και σε προσπάθειες πυρπόλησης σπιτιών που διαμένουν μετανάστες.

Η σύλληψη έγινε σήμερα, 13 Μαϊου, με τις κατηγορίες: της απόσπασης κρατουμένου από αστυνομικούς, εξύβριση αστυνομικού, διατάραξη κοινής ειρήνης κι απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικών.

Το περιστατικό έχει ως εξής: Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στην πλατεία Κύπρου, νεαροί  με μηχανάκια πλησιάζουν, βρίζουν και φτύνουν κατ’ εξακολούθηση τους μετανάστες.. Κάποια στιγμή, ορισμένοι μετανάστες και έλληνες με φωνές τους κυνηγούν για να τους απομακρύνουν Τότε εμφανίζεται ένα περιπολικό, κατεβαίνουν δύο αστυνομικοί, κυνηγούν έναν τυχαίο αιγύπτιο μετανάστη από το σωρό, τον στριμώχνουν στην είσοδο μιας πολυκατοικίας και τον συλλαμβάνουν. Πολύς κόσμος, ανάμεσα στους οποίους κι ο Νίκος, απαιτεί από τους αστυνομικούς την απελευθέρωση του μετανάστη. Μετά από λίγα λεπτά οι αστυνομικοί αφήνουν το μετανάστη ελέυθερο κι εξηγούν ότι τον έπιασαν για την προστασία του. Όλος ο κόσμος ξαναγυρνάει στη συγκέντρωση που συνεχίζεται κανονικά κι ακολουθεί πορεία προς την πλατεία Ν.Σμύρνης.

Η σημερινή σύλληψη του Νίκου Κατσίφη συνιστά πράξη επίδειξης αυταρχισμού από κύκλους της αστυνομίας οι οποίοι αμφισβητούν ακόμη και το δικαίωμα συμμετοχής σε μια αντιφασιστική διαδήλωση ή το δικαίωμα διαμαρτυρίας για μια άδικη σύλληψη.
Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στο φασισμό και τη ρατσιστική βία και να προασπίζουμε δικαιώματα συνανθρώπων μας που διώκονται άδικα.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του Νίκου Κατσίφη.

Καλλιθέα 13/5/2012

  Η Πρόεδρος                                   Ο Γεν. Γραμματέας

         Μαρία Δανιήλ                                    Ανδρέας Ρούσσος

ΕΛΜΕ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ
Ε. Βενιζέλου 175, Καλλιθέα, 17675, τηλ./fax: 2109597711
e-mail: elmedath@dide-d-ath.att.sch.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*