ΕΛΜΕ και φορείς της Κέρκυρας: όχι στην κατάργηση του Γυμνασίου Λιαπάδων

Διαβάστε τις ανακοινώσεις της ΕΛΜΕ Κέρκυρας και της Λαικής Συνέλευσης Λιαπάδων για την επιχειρούμενη κατάργηση του Γυμνασίου Λιαπάδων:

Απόφασης της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Με πρωτοφανή τρόπο, που δε θυμίζει σε τίποτα ευνομούμενη πολιτεία, αποφασίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας στις 11-4-2012 (ημέρα προκήρυξης εκλογών – διάλυσης της βουλής) η κατάργηση του Γυμνασίου Λιαπάδων και ο υποβιβασμός του Λυκείου Σκριπερού σε Λυκειακές τάξεις. Η δημοσιοποίηση αυτής της απόφασης έγινε το μεσημέρι στις 3-5-12, δύο μέρες πριν τις εκλογές και από αυτό φαίνεται η πρόθεση αιφνιδιασμού και η ύπαρξη σχεδίου προκειμένου να περιοριστούν οι αντιδράσεις.

Θυμίζουμε ότι σε πρόσφατη ομόφωνη απόφασή του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και σε δηλώσεις όλων των εμπλεκομένων φορέων, κατεγράφη η βούληση της τοπικής κοινωνίας να μην καταργηθεί κανένα σχολείο Β/θμιας Εκπαίδευσης στην Κέρκυρα. Ο καθένας νομίζουμε μπορεί να καταλάβει πως αν με τόσο προκλητικό τρόπο αγνοούνται η βούληση και τα συμφέροντα των πολιτών ελάχιστες ώρες πριν τις εκλογές, τι πρόκειται να συμβεί αμέσως μετά τις εκλογές αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας δηλώνει πως θα κάνει ότι μπορεί προκειμένου να ενημερώσει και να διαμορφώσει το αναγκαίο μέτωπο γονέων – εκπαιδευτικών – μαθητών ώστε να ακυρωθεί αυτή η απόφαση που ανοίγει το δρόμο για καταργήσεις και άλλων σχολείων και κάνει άλλο ένα άλμα για τη διάλυση της όποιας δημόσιας δωρεάν παιδείας έχει απομείνει.

 Ο πρόεδρος                                                  Ο Γραμματέας

Ν. Μεταλληνός                                                Α. Θεοχαράτος

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συνέλευσης Λιαπάδων

 4.5.2012

 Μετά τη δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβέρνησης στις 3.5.2012 της υπουργικής απόφασης της υφυπουργού Χριστοφιλοπούλου που κλείνει το Γυμνάσιο Λιαπάδων (ΦΕΚ 1283/ΤΒ/11-4-2012), οι κάτοικοι του χωριού συγκεντρωθήκαμε σε έκτακτη λαϊκή συνέλευση και αποφασίσαμε:

1) Την κατηγορηματική μας αντίθεση στο κλείσιμο του γυμνασίου Λιαπάδων και στη γενικότερη λογική κλεισίματος σχολείων.

Πιο συγκεκριμένα το σχολείο μας:

  • Είναι νεόκτιστο δημόσιο κτίριο. Βρίσκεται σε χώρο 7 περίπου στρεμμάτων πολύ εύκολα προσβάσιμο για τους κατοίκους των Γαρδελάδων, Δουκάδων, λιβαδιού Ρόπα, οικισμών Παλαιοκαστρίτσας και της ευρύτερης περιοχής προς αυτήν περιοχή.
  • Το σχολείο μας βρίσκεται σε κοντινή απόσταση τόσο από το δημοτικό σχολείο Λιαπάδων που διαθέτει 70 μαθητές και αποτελεί τον κύριο τροφοδότη του, όσο και από τα δημοτικά σχολεία Δουκάδων (4 λεπτά απόσταση) και Λακώνων (12 λεπτά απόσταση).
  • Διαθέτει ευρύχωρες αίθουσες διδασκαλίας, σύγχρονη εξοπλισμένη βιβλιοθήκη, γυμναστήριο, εργαστήριο πληροφορικής, εργαστήριο φυσικής και χημείας, γραφεία διεύθυνσης και καθηγητών και τους λοιπούς απαραίτητους χώρους.
  • Υπάρχει εξωτερικός αύλειος χώρος και εσωτερική στεγασμένη αυλή για τις βροχερές μέρες.
  • Στο λειτουργικό του γυμνασίου χώρου υπάρχει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και γήπεδο 5×5.

2) Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης υπουργικής απόφαση και την κανονική συνέχιση της λειτουργίας του σχολείου καθώς είναι απαράδεκτο το κλείσιμο σχολείων που διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή και εξυπηρετούν τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

3) Καλούμε τον περιφερειάρχη κ. Σπύρου, το δήμαρχο κ. Τρεπεκλή, το περιφερειακό και δημοτικό συμβούλιο, τα κόμματα, του υποψήφιους βουλευτές του νομού μας να πάρουν άμεσα θέση και να απαιτήσουν να ανακληθεί η απαράδεκτη υπουργική απόφαση.

Η λαϊκή συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα τη συμβολική κατάληψη των δύο εκλογικών τμημάτων Λιαπάδων το πρωί Κυριακής (6.5.2012) και της περιφερειακής ενότητας Κέρκυρας το βράδυ και μαζική κινητοποίηση στην περιφέρεια την Τρίτη 8/5/2012 στις 11 το πρωί.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*