Καταγγελία υπέρ Ν. Γουρλά

Μορφή μεθοδευμένης προσπάθειας για την δημιουργία προϋποθέσεων απόλυσης, παίρνει η επίθεση που δέχεται ο Πρόεδρος της Προσωρινής Διοίκησης του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ, Ν. Γουρλάς από την εργοδοσία της “Παπασωτηρίου press point”.

Για άλλη μια φορά η εταιρεία, με εξώδικο, χρησιμοποιεί αναληθείς και συκοφαντικές καταγγελίες, προκειμένου να εμφανίσει τον συνάδελφος ότι παραβιάζει δήθεν τις συμβατικές του υποχρεώσεις. Η γνωστή επιχειρηματολογία περί «αντισυμβατικής συμπεριφοράς», που χρησιμοποιείται τελευταία από τους εργοδότες, είναι προάγγελος απολύσεων, όπως έγινε και με άλλους συναδέλφους. Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους, τις οποίες αναγκάστηκε να ανακαλέσει ενώπιον της Επιθεώρησης Εργασίας, μετά τις σχετικές καταγγελίες από τα συνδικάτα του αεροδρόμιου.
Η επίθεση αυτή φαίνεται να έχει γενικότερες διαστάσεις. Η διεύθυνση της εταιρείας «Παπασωτηρίου press point” ηγείται μιας προσπάθειας επίθεσης εναντίον του νεοϊδρυθέντος ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ, η οποία εκδηλώνεται με διώξεις συνδικαλιστών και σε άλλες εταιρείες του χώρου.

Είναι ολοφάνερο ότι η ίδρυση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα τους εργοδότες, διότι κατανοούν ότι θα έχουν μπροστά τους ένα σημαντικό εμπόδιο στην ανεξέλεγκτη λειτουργία τους, στην επίθεση στα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα των εργαζομένων.
Καταγγέλλουμε τις προσπάθειες αυτές και δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό τόσο του συναδέλφου Ν. Γουρλά, όσο και σε κάθε άλλον εργαζόμενο που διώκεται ή απειλείται με διώξεις και απολύσεις.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

ΑΘΗΝΑ 17/3/2010
www.paremvaseis.org
6974438720