Νέα θύματα των υπουργών της συγκυβέρνησης οι επιμορφωτές καθηγητές Πληροφορικής

Του Ανεξάρτητου Συνδυασμού – Εκπαιδευτική Παρέμβαση Ημαθίας

ΦΤΑΝΕΙ  ΠΙΑ  Η  ΚΛΕΨΙΑ  ΚΑΙ  Η  ΑΠΑΤΗ!

Οι κυβερνήσεις των Μνημονίων και οι αντίστοιχοι υπουργοί τους, εδώ και δυόμιση χρόνια περίπου, έκαναν την απατεωνιά και την κλεψιά μόνιμη, επίσημη, πολιτική τους. Δεν αρκούνται στις συνεχείς δραματικές περικοπές μισθών και συντάξεων, στα άγρια χαράτσια, στην εξοντωτική φορολογία, στην διάλυση της υγειονομικής περίθαλψης, για να περιοριστούμε στα πιο φανερά, αλλά προχωρούν και σε αποφάσεις, ρυθμίσεις, διατάξεις κ.τ.λ., εκ των υστέρων, παγιδεύοντας τους πολίτες και κλέβοντας, κυριολεκτικά, όχι μόνο εισόδημα, αλλά και δεδουλευμένα!

Όταν λ.χ. καλούσαν τους πολίτες να «τακτοποιήσουν» τους ημιυπαίθριους, έναντι τσουχτερού τιμήματος, διαβεβαίωναν ότι δεν θα υπάρξει άλλη επιβάρυνση. Τώρα όμως θέλουν να εντάξουν τους ημιυπαίθριους στα τετραγωνικά του ΦΑΠ, κι όχι μόνο, και οι πολίτες, που παγιδεύτηκαν να κληθούν σε πρόσθετη αφαίμαξη.

Αλλά υπάρχει και το πιο πρόσφατο και τρανταχτό σκάνδαλο κλεψιάς και απατεωνιάς με τα αποθεματικά και τις καταθέσεις ταμείων, ιδρυμάτων και ασφαλισμένων που μετατράπηκαν, στο παρά πέντε, σε ομόλογα του δημοσίου για να «κουρευτούν» αμέσως μετά!

Η πρακτική αυτή της κλεψιάς, της απατεωνιάς και της παγίδευσης ξεκίνησε απ’ τον δικό μας χώρο, απ’ τους εκπαιδευτικούς, πριν δυο χρόνια περίπου όταν: Α) αρνήθηκαν, έτσι εν ψυχρώ, να καταβάλουν τα δεδουλευμένα (και οφειλόμενα) στους συναδέλφους που ήταν υπεύθυνοι της Ενισχυτικής και Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και Β) Αρνήθηκαν, επίσης εν ψυχρώ, να πληρώσουν αποζημίωση στους βαθμολογητές των γραπτών των Πανελλήνιων Εξετάσεων βάζοντας, εκ των υστέρων, πλαφόν στον αριθμό των γραπτών.

Για να μην αναφέρουμε την διαρκή «κλοπή» με την άρνηση καταβολής νόμιμων, θεσπισμένων οδοιπορικών πάσης φύσεως, από μετακινήσεις εκπαιδευτικών για διδασκαλία και διόρθωση γραπτών, μέχρι εκπαιδευτικές εκδρομές.

Την ίδια απατεωνίστικη τακτική ακολουθούν και τώρα με τους συναδέλφους καθηγητές Πληροφορικής, που διδάσκουν ως επιμορφωτές στο δεύτερο πρόγραμμα επιμόρφωσης χρήσης Η/Υ. Συγκεκριμένα, ενώ είχε ανακοινωθεί η αντιμισθία, οι ώρες του προγράμματος, οι όροι και όλα τα σχετικά κι ενώ, με βάση αυτά, έγιναν οι αιτήσεις και ορίστηκαν οι επιμορφωτές, ΤΩΡΑ, που ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα και τελείωσαν τα μαθήματα, ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ, αλλάζουν τους όρους και ΜΕΙΩΝΟΥΝ το σύνολο της οφειλόμενης αποζημίωσης!

Αλλά, σε τελική ανάλυση, δε φταίνε αυτοί. Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό ήρθαν να κάνουν, να εξαπατήσουν, να ξεγελάσουν, να κλέψουν, και αυτό κάνουν. Σε τελική ανάλυση, φταίμε εμείς όλοι, που τους ανεχόμαστε! Γιατί, από ένα σημείο και μετά, η απλή αποκάλυψη, η καταγγελία, ακόμα και το βρίσιμο του ψεύτη και του κλέφτη, δεν αρκεί. Τον ευσυνείδητο, επαγγελματία απατεώνα, ψεύτη και κλέφτη, δεν τον σταματάς με φραστικές καταγγελίες. Τον απομονώνεις, τον βάζεις φυλακή, τον εξορίζεις, αφού του έχεις δημεύσει την περιουσία που απέκτησε κλέβοντας. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό;

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*