Αγων. Παρέμβαση-“Γληνός” Πειραιά: Μήνυμα ραγιαδισμού του διευθυντή δευτ. εκπ/σης Πειραιά

Μήνυμα – μνημείο ραγιαδισμού αποτελεί το τελευταίο έγγραφο του Διευθυντή Β/θμιας Εκπ/σης Πειραιά Η. Δημητρόπουλου προς τους διευθυντές και την εκπαιδευτική κοινότητα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Δεν αποτελεί έκπληξη, αφού είναι ένας ακόμα κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα αντιδημοκρατικών αποφάσεων και ενεργειών που ξεκίνησαν από την αρχή της σχολικής χρονιάς με το περιβόητο έγγραφο με το οποίο «απαγορεύεται κάθε ομιλία πολιτικού περιεχομένου» (Βλ. καταγγελία Αγωνιστικής ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ – «Δ. ΓΛΗΝΟΣ», ΟΙ ΑΔΟΛΦΟΙ ΣΤΙΣ ΑΥΛΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ή ο ιός του αυταρχισμού και του φασισμού στην Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Πειραιά. Σεπτ. 2011).

Με το πρόσφατο έγγραφό του ο Διευθυντής μας καλεί να σκύψουμε το κεφάλι και να αποδεχτούμε τη σημερινή πραγματικότητα, την πολιτική που ξεπουλά τη χώρα και γκρεμίζει δικαιώματα και κατακτήσεις του λαού. Αυτό το μήνυμα θέλει να περάσει και τους μαθητές για αυτό: «Καλούνται οι Διευθυντές… να ενεργήσουν άμεσα ώστε να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές στο θέμα αυτό και να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη διεξαγωγή των καθιερωμένων εκδηλώσεων εθνικής μνήμης και τιμής …» Επιπλέον «καλούνται οι Διευθυντές να τους συμβουλέψουν όπως απέχουν από τις επικείμενες εκδηλώσεις». (Οι υπογραμμίσεις είναι του εγγράφου). Καλεί, τέλος, «το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας να διαφυλάξει με την προσωπική του παρουσία και συμμετοχή το νόημα και τις αξίες που προβάλλονται και συμβολίζονται μέσα από τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου».

Οι αξίες του κ. Διευθυντή και της κυβέρνησης που εκπροσωπεί εκφράζονται μέσα από την πολιτική της κυβέρνησης που υποκριτικά τιμά την επανάσταση του 1821, ενώ στην πραγματικότητα ξεπουλά τη χώρα και τη μετατρέπει σε προτεκτοράτο της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. Ο ιός του αυταρχισμού και του φασισμού  έχει πλήξει και τον διοικητικό μηχανισμό της εκπαίδευσης. Στόχος να φιμωθεί κάθε φωνή διαμαρτυρίας και αντίστασης στην πολιτική που γκρεμίζει το δημόσιο σχολείο και θεμελιώνει το σχολείο της αγοράς που θέλει τους εκπαιδευτικούς οικονομικά εξαθλιωμένους, χωρίς δικαιώματα και ελευθερίες, άβουλους, υποταγμένους και μοιραίους. Φαντασθείτε πώς θα «αξιολογούν» κάθε εκπαιδευτικό που δε σκύβει το κεφάλι και αντιστέκεται στα μαθήματα ραγιαδισμού!

Το έγγραφο της Διεύθυνσης εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα τρομοκρατίας και αυταρχισμού που τροφοδοτείται από την Μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης που σαρώνει δικαιώματα και κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα.Είναι προέκταση της άγριας κατασταλτικής πολιτικής της κυβέρνησης και των συνεχών δολοφονικών επιθέσεων ενάντια στους εργαζόμενους σε κάθε διαδήλωση. Αυτό το όργιο τρομοκρατίας βιώσαμε και στις σημερινές παρελάσεις. Στη νέα καθεστωτική φάση έχει απαγορευτεί η αντίθετη άποψη και η διαμαρτυρία και ο λαός  δεν δικαιούται δια να ομιλεί!

Όταν οι Αδόλφοι έχουν μπει στις αυλές των σχολείων, τότε η αντίσταση είναι καθήκον.

Για αυτό και χαιρετίζουμε τους μαθητές μας, συναδέλφους μας, τους νέους και τους εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα και ειδικά στον Πειραιά που μετέτρεψαν την παρέλαση σε μια μαζική λαϊκή διαμαρτυρία ενάντια στους σύγχρονους κοτζαμπάσηδες και κατακτητές τιμώντας το πραγματικό νόημα του ’21. Δυστυχώς η Ε.Λ.Μ.Ε. Πειραιά και η Ο.Λ.Μ.Ε. που έχει πολλαπλάσιες ευθύνες …έλαμψαν δια της απουσίας τους!

Αν ξεχάσουμε τους αγώνες του λαού μας, ποιο το νόημα να διοργανώνουμε γιορτές ενάντια στον ξένο ζυγό και υπέρ των αγώνων για την ελευθερία; Γι’ αυτό θα φωνάζουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας:

«΄Οσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται

Ζυγόν δουλείας ας έχωσι.

Θέλει αρετήν και τόλμην η Ελευθερία».

Ανδρέας Κάλβος.

   ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ,  αρ. φ. 15, Πειραιάς, Κυριακή 25 – 3 – 2012

Αγωνιστική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ –  «Δ. ΓΛΗΝΟΣ»

                    ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*