Καταγγελία για την επίθεση στο Μανώλη Γλέζο

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.

 

Καταγγελία

για την επίθεση των δυνάμεων καταστολής

ενάντια στο Μανώλη Γλέζο

 

Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων και συναδέλφων μας εκπαιδευτικών στις μαζικές και μαχητικές διαδηλώσεις της Πέμπτης 4 και της Παρασκευής 5 Μαρτίου, ημέρα 24ωρης απεργίας της ΟΛΜΕ και πολλών άλλων Ομοσπονδιών και Σωματείων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και πανελλαδικής στάσης εργασίας των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ.

Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την αυξανόμενη οργή ενάντια στα πρωτοφανή αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης-ΕΕ, που κατεδαφίζουν τα εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών.

Η κυβέρνηση, για να υπερασπισθεί την αντιλαϊκή και ανάλγητη πολιτική της, ακολουθεί το δρόμο της καταστολής. Έτσι, την Παρασκευή 5/3 έπνιξαν στα χημικά τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα και τη διαδήλωση που ακολούθησε στο Υπ. Εργασίας, επιδιώκοντας να τη διαλύσουν, μη διστάζοντας να ψεκάσουν με χημικά ακόμη και τον ιστορικό αγωνιστή της Αριστεράς Μανώλη Γλέζο.

Καταγγέλλουμε την αστυνομική βία και δηλώνουμε ότι η κρατική καταστολή δεν πρόκειται να πτοήσει τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους, που θα συνεχίσουν την πάλη τους, ενιαία-μαχητικά-αποφασιστικά, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για την κατάργηση του «Προγράμματος Σταθερότητας» κυβέρνησης-ΕΕ, προγράμματος σύνθλιψης του κόσμου
της εργασίας.

 

  • Κάτω η κρατική καταστολή και η τρομοκρατία
  • Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά τον αγώνα μας

για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής

  • ΟΛΟΙ στη Συγκέντρωση στο Γενικό Λογιστήριο – στα Προπύλαια,

την Τετάρτη 10/3, 12.30, με τρίωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ

  • ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ

(συγκέντρωση ΟΛΜΕ στο Μουσείο, 10.30 πμ)

 

ΑΘΗΝΑ, 6/3/2010

6974438720, www.paremvaseisde.org