ΕΛΜΕ Ν. Αθήνας: Πρωτοβουλία για τα διαπολιτισμικά σχολεία

Την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012 στα γραφεία της ΟΛΜΕ, μετά από πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, συμμετείχαν σε σύσκεψη συντονισμού δράσης, οι Α’ και Δ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, Σύλλογος Δασκάλων “Παρθενώνας”, εκπρόσωποι Συλλόγων Καθηγητών και Δασκάλων των Διαπολιτισμικών Σχολείων Αττικής, Σύλλογος Γονέων και Ένωση Γονέων Νέας Ιωνίας καθώς και παρατηρητές μέλη των Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ. Το συντονιστικό των φορέων εκτίμησε ότι η επαπειλούμενη κατάργηση των Διαπολιτισμικών Σχολείων της Αττικής θα έχει εκπαιδευτικές-κοινωνικές συνέπειες στην εκπαίδευση των παιδιών των μεταναστών και την αρμονική τους ένταξη στην κοινωνία.

Η πρόταση του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής που μεθοδεύει κλείσιμο ή μετάλλαξη των Διαπολιτισμικών Σχολείων, πέρα από τις όποιες προσχηματικές απόψεις που πρόσφατα ανακαλύφθηκαν (π.χ. σχολεία «γκέτο»), αποτελούν συγκεκριμένες εκφράσεις της μνημονιακής πολιτικής περικοπής δημοσιών δαπανών και στο χώρο της Παιδείας, αφήνοντας τελικά χωρίς σχολείο πολλά παιδιά μεταναστών.

Μπροστά σε αυτή τη σοβαρή κατάσταση που δημιουργείτε, το συντονιστικό των φορέων αποφάσισε:

1)  Παράσταση διαμαρτυρίας στον περιφερειακό διευθυντή κο. Κουμέντο την Παρασκευή 2/3 στη 1μμ.

2)  Συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΟΛΜΕ την Τρίτη 6/3 στις 12 το μεσημέρι.

3)  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των εμπλεκομένων φορέων την Τετάρτη 7/3 στη 1μμ στο υπουργείο Παιδείας.

Για το σκοπό αυτό θα κηρύξουμε στάση εργασίας (12 το μεσημέρι – 2μμ) την Τετάρτη 7/3 για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στη συγκέντρωση.

Εκτιμάμε ότι είναι αποφασιστικής σημασίας η ουσιαστική συμμετοχή των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ στον αγώνα και η ενεργητική στήριξη της δράσης μας από τους εμπλεκόμενους Δήμους.

Το συντονιστικό των φορέων θα συνεδριάσει αμέσως μετά για την παραπέρα κλιμάκωση της δράσης μας.

Να είμαστε όλοι εκεί για να μη περάσει το κλείσιμο των σχολείων!

Μαζικός αγώνας για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου!

Άλιμος, 2 Μαρτίου 2012

Εκ μέρους του συντονιστικού

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Β. ΤΖΑΦΑΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χ. ΣΟΦΗΣ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*