ΕΛΜΕ Χανίων: Χαιρετίζουμε τις πολύμορφες αυθόρμητες μαθητικές κινητοποιήσεις

Χαιρετίζουμε τις πολύμορφες αυθόρμητες μαθητικές κινητοποιήσεις της τελευταίας βδομάδας. Η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών απέδειξε μ΄ αυτές ότι συνειδητοποιεί ή διαισθάνεται την ιστορικότητα των στιγμών για τους ίδιους και το λαό. Ταυτόχρονα οι μαθητικές κινητοποιήσεις δείχνουν το δρόμο του ανυποχώρητου συνεχή και αποφασιστικού αγώνα, χωρίς μεμψιμοιρία ή ηττοπάθεια .
Η εφαρμογή της πολιτικής της κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-Τροικας ανάγκασε τους μαθητές να πάρουν τη σκυτάλη του αγωνιστικού τριήμερου 10-12/2 για ένα καλύτερο  σχολείο, για ένα καλύτερο μέλλον.
Είναι αυτονόητο ότι για τις μορφές δράσεις των μαθητών, αρμόδιοι να αποφασίζουν είναι μόνο οι ίδιοι μέσα από τις γενικές τους συνελεύσεις και τις θεσμοθετημένες δημοκρατικές διαδικασίες τους.
Την πολιτική που υποδαυλίζει τις καταλήψεις οφείλει να αλλάξει η κυβέρνηση, ενώ οι εισαγγελείς και η αστυνομία δεν έχουν καμιά θέση στη σχολική ζωή και δράση.
Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια καταστολής, τρομοκράτησης ή ποδηγέτησης των μαθητών και συγκεκριμένα: 
 Την παρέμβαση (ευτυχώς μεμονωμένων περιπτώσεων) διευθυντριών/ντων σχολείων που έφτασαν στο σημείο να καλέσουν την αστυνομία/ασφάλεια για να «συνετίσουν» τους μαθητές.
 Την παράταξη διμοιρίας των ΜΑΤ μπροστά στους  μαθητές έξω το Δημαρχείο, κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων την Τετάρτη 15/ 2/2012 και την παρεμπόδισή τους να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση επί μία ώρα.
 Την προκλητική παρουσία των ΜΑΤ και της αστυνομίας σε όλες τις μαθητικές διαδηλώσεις
Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων και τους συναδέλφους διευθυντές, για μια ακόμα φορά να σταθούμε στο ύψος μας ως παιδαγωγοί, όπως έχουμε το έχουμε κάνει όσες φορές χρειάστηκε στο παρελθόν.
 Στεκόμαστε δίπλα στους μαθητές μας παιδαγωγικά, ηθικά και πολιτικά.
 Το όραμα για ένα καλύτερο μέλλον και οι αγώνες γι αυτό δεν μπορεί να διώκονται, η ελπίδα δεν φυλακίζεται.
 Να καταργηθεί άμεσα η ¨πράξη νομοθετικού περιεχομένου¨, το ¨ιδιώνυμο¨ εναντίον των μαθητών
 Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων 
Χανιά 20/2/2012
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο Πρόεδρος       Η Γ. Γραμματέας
     
Ι. Τσαμαντάκης     Σ. Κοτσιφάκη

ΕΝΩΣΗ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ   ΜΕΣΗΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΧΑΝΙΩΝ 

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΝΙΩΝ, ΧΑΝΙΑ 73132, Τηλ  2821040928   Fax 2821058343
Email: elmecha@otenet.grhttp://www.elme-chanion.gr/

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*