ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ 26/2/2010

Αντιστεκόμαστε στο Πρόγραμμα Σταθερότητας της κυβέρνησης και τα «νέα μέτρα» που προσπαθεί να επιβάλλει μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια της Ευρωενωσιακής πολιτικής και του Συμφώνου Σταθερότητας. Βασικός στόχος όλων αυτών είναι η αναδιανομή του πλούτου υπέρ του κεφαλαίου σε βάρος των εργαζόμενων ώστε το βάρος της κρίσης να πληρώσουν οι εργαζόμενοι. Οι αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται αυτή την περίοδο, με μείωση αποδοχών και συντάξεων των εργαζόμενων, αλλαγή στο χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, χτύπημα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, επέκταση της ελαστικής κακοπληρωμένης και ανασφάλιστης εργασίας, συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και απόδοση τμημάτων του σε ιδιώτες, είναι ιστορικού χαρακτήρα και στην πραγματικότητα οδηγούν τα οικονομικά, ασφαλιστικά κι εργασιακά δικαιώματα δεκαετίες πίσω.

Πρόκειται για την πιο σκληρή επίθεση που έχει δεχτεί μεταπολεμικά ο κόσμος της εργασίας. Αν τους αφήσουμε, θα φτιάξουν μια Ελλάδα αγνώριστη, με τους εργαζόμενους φτωχούς, τους νέους να πιάνουν δουλειά χωρίς κανένα δικαίωμα, τους συνταξιούχους να πεθαίνουν αβοήθητοι.

Οι εργαζόμενοι αρνούμαστε να πειθαρχήσουμε στις επιταγές της ΕΕ και των διεθνών κερδοσκόπων. Αρνούμαστε τη ρητορεία της κυβέρνησης περί νέας «εθνικής προσπάθειας» στο βωμό της οποίας όλοι εμείς που δεν καρπωθήκαμε τα κέρδη τόσα χρόνια, τώρα θα καρπωθούμε τη ζημιά. Οι απεργίες και οι απεργιακές συγκεντρώσεις της 10/2 και 24/2 αποτέλεσαν την αρχή ενός εργατικού κινήματος που θα έχει διάρκεια και συνέχεια. Συνεχίζουμε ανυποχώρητα με απεργίες και πολύμορφες κινητοποιήσεις:

  • Με διήμερο απεργιακής δράσης και εργατικής ανυπακοής στις 15-16 Μαρτίου. 48ωρη απεργία και απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στις 16 Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία η ελληνική κυβέρνηση θα υποβάλλει στην Ε.Ε. τη πρόοδο του Προγράμματος Σταθερότητας για έγκριση και επιβολή νέων μέτρων! Στις 15-3 καταλαμβάνουμε τους χώρους δουλειάς και πραγματοποιούμε συγκεντρώσεις, καταλήψεις δρόμων, ενημέρωση των πολιτών για τα αιτήματά μας.
  • 8-12 Μαρτίου
    • Απογευματινό πανεργατικό συλλαλητήριο μία εκ των ημερών.
    • Διοργανώνουμε κινητοποίηση (συγκέντρωση-συναυλία) την ημέρα της γυναίκας (8/3) για την ανατροπή της επικείμενης εξίσωσης ορίων ηλικίας των γυναικών αλλά της σχεδιαζόμενης αύξησης στα γενικά όρια ηλικίας.
    • Συγκέντρωση και αποκλεισμό του Γενικού Λογιστηρίου στις 10-3 στηρίζοντας τις αποφάσεις τις ΠΟΕ-ΟΤΑ.
  • Σε συνεργασία με τα πρωτοβάθμια Σωματεία των αντίστοιχων χώρων δουλειάς οργανώνουμε το επόμενο διάστημα: αποκλεισμό του Υπ.Οικονομικών και κατάληψη των Ταμείων των Δ.Υ. και δίνουμε στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τα χρωστούμενα του δημοσίου προς τα Ταμεία μας, παρέμβαση στην ενημέρωση των συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.
  • Στηρίζουμε κάθε κλαδικό αγώνα που τα αιτήματά του εντάσσονται στη γενικότερη προσπάθεια αποτροπής των μέτρων και διασφάλισης των δικαιωμάτων των Δ.Υ.
  • Η ΑΔΕΔΥ θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η απεργία και οι κινητοποιήσεις να έχουν πανεργατικό χαρακτήρα και να πραγματοποιηθούν από κοινού με τον ιδιωτικό τομέα, τη ΓΣΕΕ ή τις μεγάλες Ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία.
  • Νέο Γενικό Συμβούλιο ΑΔΕΔΥ στις 22 Μαρτίου για να αποφασίσουμε περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Η ΑΔΕΔΥ το επόμενο διάστημα βάζει ως στόχο την οργάνωση εργατικών αγώνων που θα κλιμακωθούν και σε μορφές διάρκειας προκειμένου να επιτευχθεί η νίκη των εργατικών αναγκών και να ανατραπεί το Πρόγραμμα Σταθερότητας.