ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής: Ή αυτοί ή εμείς…

Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ: ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Η εβδομάδα από τις 6/2/ ως τις 10/2/ μας έβαλε ξανά στο πεδίο των μεγάλων κινητοποιήσεων και των γενικών, πανεργατικών- πανυπαλληλικών, απεργιών. Το διακύβευμα είναι και πάλι κρίσιμο, αν όχι το ίδιο. Δηλαδή, πώς δεν θα οδηγηθούμε σε μεγαλύτερη φτωχοποίηση και πείνα, απολύσεις κι ανεργία, συρρίκνωση κι αποδιάρθρωση της Παιδείας της Υγείας και όλων των Δημόσιων Αγαθών. Όλα αυτά θα πέσουν στα σαγόνια του κουρέματος του χρέους(PSI), του 2ου Μνημόνιου και της Δανειακής σύμβασης. Πώς θα αποτινάξουμε το βάρβαρο ζυγό Κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ-Τρόικας;

 Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, με τις συνεχείς απεργίες και συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας, μας βγάζουν στο προσκήνιο και πάλι και μας ζητούν να αναλάβουμε ουσιαστική δράση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο πόλεμος, που έχει αρχίσει 2 χρόνια τώρα, είναι μακρύς, δύσκολος κι αδυσώπητος. Επιβάλλεται όλοι οι εργαζόμενοι να κρατάμε ενωμένες τις δυνάμεις μας, αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε το μαύρο μέτωπο που έχουμε αντίπαλο.

 Εμείς οι καθηγητές να έχουμε ξεκάθαρο γιατί αγωνιζόμαστε, τι διεκδικούμε:

ΟΧΙ στο νέο Μνημόνιο και τη Δανειακή Σύμβαση. Να φύγουν όλοι, Κυβέρνηση-ΔΝΤ-ΕΕ-Τρόικα.

ΟΧΙ στον ΕΟΠΥΥ και στη διάλυση της ασφάλισης και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

ΟΧΙ στο νόμο 4024/11 και το μισθολόγιο-φτωχολόγιο με το βαθμολόγιο-καρμανιόλα.

ΟΧΙ στην ψευτοαξιολόγηση-σφαγείο που οδηγεί σε απολύσεις.

ΟΧΙ στους διευθυντές-κριτές και δικτάτορες και στην ισοπέδωση του Συλλόγου Διδασκόντων.

ΟΧΙ στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων.

ΟΧΙ στο «νέο» φτωχό, υποβαθμισμένο και ιδιωτικοποιούμενο σχολείο της αγοράς.

ΟΧΙ στο «νέο» Γυμνάσιο και εξετασιολάγνο Λύκειο των ολίγων, της φτώχειας και της ημιμάθειας.

ΟΧΙ το Τεχνολογικό Λύκειο στην Περιφέρεια, στον ΟΑΕΔ και στο Υπουργείο Εργασίας.

ΝΑΙ στο 12χρονο Δημόσιο, Δωρεάν και Δημοκρατικό σχολείο.

ΝΑΙ στη λειτουργία νέων σχολικών μονάδων στην περιοχή μας και πανελλαδικά.

ΝΑΙ στην ανθρώπινη ασφάλιση-περίθαλψη και στον αξιοπρεπή μισθό.

ΝΑΙ στην αλληλεγγύη των εργαζομένων, ΟΧΙ στην ελεημοσύνη του υπουργείου και της κυβέρνησης, ενώ μας εξαθλιώνουν και μας διαλύουν.

ΝΑΙ στην αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ.

Για να προωθηθούν αυτές οι διεκδικήσεις χρειάζεται μαχητικότητα και συντονισμός. Σε αυτήν τη λογική κινείται το 5ήμερο δράσεων που ψηφίστηκε στην τελευταία ΓΣ.

Ο προτεινόμενος προγραμματισμός του 5ημέρου έχει ως εξής:

1η μέρα:

Συνεδρίαση Συλλόγων διδασκόντων για την οργάνωση του 5ημέρου ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε σχολείου. Υιοθέτηση των διεκδικήσεων, που προαναφέρονται, ιδιαίτερα εκείνων με έντονη γραφή είτε με απόφαση συλλόγου είτε με συγκέντρωση υπογραφών. Συγκρότηση επιτροπών αγώνα στα σχολεία, με ευθύνη της ΕΛΜΕ. Αφίσες, πανό κι ενημέρωση μαθητών και γονέων για τα προβλήματα στα σχολεία.

2η – 3η μέρα:

Ενημέρωση, με επιστολή, συζήτηση και δράσεις, μαθητών και γονέων για τα προβλήματα γενικά και ιδιαίτερα στην εκπαίδευση εξαιτίας των οποίων γίνονται κινητοποιήσεις κι απεργίες, αλλά και για τα τοπικά, όπως είναι, η ανεργία, η χωματερή κι η ξενοφοβία. Σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων αγωνιζόμαστε να μην υπάρχει καμία κατάργηση σχολείων, αλλά δημιουργία νέων, να ενισχυθούν οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες κλπ. Προώθηση των μαθημάτων αλληλεγγύης που παρέχονται δωρεάν από συναδέλφους στη περιοχή σε μαθητές που τα έχουν ανάγκη.

Συνεργασία με άλλα σωματεία στην περιοχή, της Α/βάθμιας, του Δήμου κλπ. Σε περίπτωση απεργίας τα σχολεία να είναι κλειστά με περιφρούρηση από τις επιτροπές αγώνα και να γίνουν μαζικά συλλαλητήρια.

4η μέρα:

Παραστάσεις – αποκλεισμός στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τοπικά συλλαλητήρια. Θα δοθεί έμφαση στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις κι ιδρύσεις νέων σχολείων. Απαιτούμε να μη γίνουν συγχωνεύσεις-καταργήσεις. Να ιδρυθούν και να λειτουργήσουν εσπερινό ΕΠΑΛ(Τεχνολογικό Λύκειο), Ειδικό Γυμνάσιο κι η ΕΠΑΣ να μετεξελιχθεί σε 2ο Τεχνολογικό Λύκειο της περιοχής.

5η μέρα:

εκδηλώσεις ή συσκέψεις με άλλα σωματεία της περιοχής για την  οικ. κρίση, επιπτώσεις στην εκπαίδευση και τη εργασία, αγώνες για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Νέες Γενικές Συνελεύσεις και ΓΣ πρόεδρων.

Προτείνεται η αποχή από τα διοικητικά καθήκοντα, εκτός από την ενημέρωση γονέων, όλο το 5ήμερο.

Επισημαίνουμε προς τους διευθυντές των σχολείων ότι είναι ανάγκη να συμβάλουν με τη στάση τους στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων αυτών.

 ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής

elme-alzefy.blogspot.com//elmealzefy@gmail.com

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*