Παρεμβάσεις ΔΕ: Ο αγώνας συνεχίζεται είναι το μήνυμα του αλύγιστου λαού!

Την Κυριακή 12 Φλεβάρη ο μαχόμενος λαός έστειλε μήνυμα ελπίδας στους εργαζόμενους και την κοινωνίας, μήνυμα πολέμου στο Μαύρο Μέτωπο της κυβέρνησης Παπαδήμου και τα στηρίγματά του: ο αγώνας συνεχίζεται. Και θα συνεχίζεται μέχρι τη νίκη. Αυτό το μήνυμα έρχεται μέσα από τις μαζικές και πολύωρες διαδηλώσεις ενάντια στη νέα δανειακή σύμβαση και την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που έγιναν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Απέτυχε η κυβέρνηση του τραπεζίτη παρά το φασίζον τρομοκρατικό κήρυγμα του Βενιζέλου και παρά την πρωτοφανή αστυνομική βαρβαρότητα, να φιμώσει το λαό. Απέτυχε το αστυνομικό σχέδιο με σαφή στόχο να διαλυθούν οι διαδηλώσεις, να γίνει η πλατεία Συντάγματος, η πλατεία Αριστοτέλους, οι δρόμοι κάθε πόλης, ένα άβατο για τον ξεσηκωμένο λαό. Ο λαός, αλύγιστος και με το θάρρος που του δίνει το δίκιο, διαδήλωσε αποφασιστικά.

Ηττημένη είναι η κυβέρνηση Παπαδήμου-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με τα κόμματα της να φυλλοροούν και με την Μπακογιάννη να παίρνει τη θέση του Καρατζαφέρη που λάκισε από το φόβο της λαϊκής οργής. Δυόμισι χρόνια αφότου άρχισε η λαίλαπα των Μνημονίων ο λαός δεν συναινεί στη λεηλασία των δικαιωμάτων του και συνεχίζει να αγωνίζεται.

Μαζί με αυτό το λαό θα συνεχίσουν και οι εκπαιδευτικοί. Είναι στιγμές ευθύνης για τον κλάδο. Ας μην υπάρχει αμφιβολία: το αγωνιστικό πρόγραμμα κινητοποιήσεων της ΟΛΜΕ μπορεί να υλοποιηθεί μόνο αν το πάρουν στα χέρια τους οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί συσπειρωμένοι στα σχολεία, στις επιτροπές αγώνες και τις ΕΛΜΕ. Η ψηφισμένη 24ωρη απεργία θα γίνει πρόταση διακλαδικής απεργίας και αφετηρία για έναν πολιτικό απεργιακό αγώνα διαρκείας μόνο με τον κλάδο ξεσηκωμένο και σε δράση.

Απέναντι στην κυβέρνηση του δοτού τραπεζίτη, του εγκάθετου τραπεζών, ΕΕ και βιομηχάνων υπάρχει μόνο ο δρόμος του αγώνα. Ο δρόμος των διαδηλώσεων, των καταλήψεων και των απεργιών σε μια πάλη που θα ενώσει τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους και την κοινωνία ενάντια σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ.

 

  • Δεν το αναγνωρίζουμε το χρέος, απαιτούμε τη διαγραφή του.
  • Να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων και οι κυβερνήσεις που την εφαρμόζουν.
  • Όχι στη νέα δανειακή σύμβαση και το Ενισχυμένο Σύμφωνο Σταθερότητας της ΕΕ – Όχι στα νέα μνημόνια. Να καταργηθεί το βάρβαρο και δουλοπρεπές μνημόνιο κυβέρνησης – ΕΕ – Δ.Ν.Τ., το μεσοπρόθεσμο και όλα τα μέτρα που απορρέουν από αυτά.
  • Όχι στο σχολείο της αγοράς και της αμάθειας του δήθεν νέου και του τεχνολογικού λυκείου.
  • Να καταργηθεί ο νόμος 4024/11 (βαθμολόγιο-μισθολόγιο). Όχι σε μισθούς πείνας, την αξιολόγηση και τις απολύσεις. Ολοκληρωμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και αξιοπρεπείς συντάξεις.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*