Παρεμβάσεις Δημοσίου: Λαϊκός ξεσηκωμός τώρα!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ― ΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ!

Πρόταση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, Στ. Καλλώνη, Σπ. Κουλούρη, Θ. Τσιριγώτη, Γ. Λαθήρα.

ΠΡΟΣ: ΕΕ ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΔΣ Ομοσπονδιών Δημοσίου, ΔΣ Πρωτοβάθμιων Σωματείων 

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ έχει συμφωνήσει με την ΕΕ, το ΔΝΤ την ΕΚΤ, τον ΣΕΒ, όλους τους εκφραστές του κεφαλαίου, για την καρατόμηση των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων του λαού. Επιδιώκουν τα τελευταία δύο χρόνια, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, του πλούτου της χώρας και την υποδούλωση του μέλλοντος μας.

Η προσπάθεια επίσπευσης μέσα στο Σαββατοκύριακο της ψήφισης των μέτρων του νέου Μνημονίου και της νέας δανειακής σύμβασης, φανερώνει την πολιτική τους προτεραιότητα να ολοκληρώσουν όσο πιο γρήγορα μπορούν την πιο βάρβαρη αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα και απειλούνται με οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή χαραμάδα εξόδου.

Τώρα προέχει το ξεσκέπασμα του αγώνα των εργαζομένων για να ανατρέψουν τις επιλογές του κοινοτικού Διευθυντηρίου και του ΔNT, που με όχημα την «έξοδο» από την οικονομική κρίση αλυσοδένουν το λαό.

Απέναντι σ αυτή την επίθεση καλούμε άμεση σύγκλιση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 8/2 και οργάνωσης αγωνιστικών κινητοποιήσεων τις επόμενες μέρες:

  1. Την Πέμπτη 9/2 συλλαλητήριο στην Αθήνα και όλες τις μεγάλες πόλεις.
  2. 48ωρη γενική απεργία την Παρασκευή 10/2 και την Δευτέρα 13/2.
  3. Περικύκλωση της βουλής για όσο διαρκεί η συζήτηση και η διαδικασία ψήφισης των νέων μέτρων.
  4. Την Τρίτη 14/2 σύγκλιση του Γενικού Συμβουλίου για παραπέρα συνέχιση του απεργιακού αγώνα.
  5. Κάλεσμα και στην ΓΣΕΕ για συμμετοχή στον αγώνα.
  • Δεν το αναγνωρίζουμε το χρέος, απαιτούμε τη διαγραφή του.
  • Να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων και οι κυβερνήσεις που την εφαρμόζουν.
  • Όχι στη νέα δανειακή σύμβαση και το Ενισχυμένο Σύμφωνο Σταθερότητας της ΕΕ – Όχι στα νέα μνημόνια. Να καταργηθεί το βάρβαρο και δουλοπρεπές μνημόνιο κυβέρνησης – ΕΕ – Δ.Ν.Τ., το μεσοπρόθεσμο και όλα τα μέτρα που απορρέουν από αυτά.
  • Να καταργηθεί ο νόμος 4024/11 (βαθμολόγιο-μισθολόγιο). Όχι σε μισθούς πείνας, την αξιολόγηση και τις απολύσεις. Ολοκληρωμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και αξιοπρεπείς συντάξεις.

 

 

 

 

Ετικέτες , , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *