Καθηγητές Γυμνασίου και Λυκείων Καλαβρύτων: απόφαση αγώνα…

ΑΠΟΦΑΣΗ – ΨΗΦΙΣΜΑ

Οι καθηγητές των Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και Επαγγελματικού Λυκείου Καλαβρύτων σε συνέλευση που πραγματοποίησαν αποφάσισαν ομόφωνα να συμμετάσχουν στη σημερινή απεργία που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Αποφασίσαμε όλοι ότι το καλύτερο μάθημα στους μαθητές μας για σήμερα είναι το μάθημα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Έτσι, στις 8 το πρωί μπήκαμε στις τάξεις μας και συζητήσαμε με τους μαθητές μας, εξηγώντας τη στάση και τις επιλογές μας.  Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν θετικά: μας άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή, διατύπωσαν τις απορίες τους και τους προβληματισμούς τους και εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να αναλάβουν και οι ίδιοι δράσεις μέσα από τις μαθητικές κοινότητες και τα συμβούλιά τους.

Στη συνέχεια, οι καθηγητές και των τριών σχολείων συζητήσαμε δράσεις και κινητοποιήσεις που θα ενταχθούν στην εβδομάδα κινητοποιήσεων που έχει ψηφιστεί από την ΟΛΜΕ.

Αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο: δωρεάν βιβλία για όλους τους μαθητές, θέρμανση σε όλα τα σχολεία, εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, υποστηρικτικό υλικό, μισθούς που μας επιτρέπουν να καλύπτουμε τις βιοτικές μας ανάγκες, εν τέλει να γίνει πράξη το σύνθημα του υπουργείου «Πρώτα ο μαθητής!», «Δημόσια και … δωρεάν παιδεία».

Θεωρώντας ότι το δημόσιο σχολείο είναι βασικός πυλώνας της κοινωνίας, αγωνιζόμαστε για τη διασφάλιση κοινωνικών κατακτήσεων δεκαετιών (δημόσια υγεία, ασφάλιση, συντάξεις, εργασία για όλους) και για το μέλλον των παιδιών που έχουμε ταχθεί να μορφώσουμε.

Καλούμε την κοινωνία σε συμπαράταξη, όχι απλά συμπαράσταση, γιατί ο εχθρός και ο αγώνας είναι κοινοί.

Η Συνέλευση των καθηγητών των Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και Επαγγελματικού Λυκείου Καλαβρύτων 

 

Ετικέτες , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *