Ε’ ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής: Τα γυμνάσια της Παιανίας συγχωνεύονται!

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΑ  ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΤΗΣ   ΠΑΙΑΝΙΑΣ  ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ!

  • Η κ.   Διαμαντοπούλου  βιάζεται να εφαρμόσει τη νέα δανειακή σύμβαση, προτού να ψηφισθεί. Επιδιώκουν να απολύσουν 150.000 Δ.Υ. Μέσα στον αριθμό αυτόν θα είναι και χιλιάδες εκπαιδευτικοί. Το νέο μισθολόγιο που «δένεται» με την αξιολόγηση και φιλτράρει και πετσοκόβει τις προαγωγές στον επόμενο βαθμό   έχει τη φιλοσοφία της τρόικας  και της Υπουργού παιδείας. Οι συγχωνεύσεις σχολείων θα οδηγήσουν σε καταργήσεις οργανικών θέσεων, σε απολύσεις εκπαιδευτικών και σε δραματική χειροτέρευση των όρων εκπαίδευσης για τους μαθητές.
  • Κανένας εκπαιδευτικός δεν είναι ασφαλής. Η κυβέρνηση  αυτή πρέπει να ανατραπεί μαζί με την πολιτική που εφαρμόζει.  Η αδράνεια και η ανοχή αποθρασύνουν  τρόικα και κυβέρνηση  και αυξάνουν τα αντιεργατικά μέτρα.
  • Η  συγχώνευση των   2 σχολείων 1ου και 2ου Γυμνάσιου  Παιανίας, ύστερα από πρόταση του Διευθυντή Εκπαίδευσης κ.Καπέλα, οδηγεί σε ένα σχολείο τέρας με πάνω 400 μαθητές και με αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα. Γίνεται με μόνο κριτήριο  τον περιορισμό των δαπανών  για την εκπαίδευση .Δυστυχώς για την  Υπουργό  (α)παιδείας το τσουβάλιασμα πολλών μαθητών σε ένα σχολείο και οι αρνητικές επιπτώσεις για τους μαθητές και για τους διδάσκοντες,  είναι έξω από τα  «οράματά της» για την παιδεία των νέων. Το μέλλον των παιδιών μας και η μείωση θέσεων εργασίας με χιλιάδες απολύσεις εκπαιδευτικών θα γίνουν όλα θυσία στο βωμό των επιταγών της μαύρης συγκυβέρνησης της ΕΕ και του ΔΝΤ, για να εξασφαλιστεί η κερδοφορία των τραπεζών. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να αυξήσει τον αριθμό των ανειδίκευτων ανέργων νέων, για να εξαθλιώσει πιο γρήγορα τον Ελληνικό λαό, όπως απαιτούν Ε.Ε και Τρόικα.
  • Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ για την Τρίτη ,7/2, από 11.00 π.μ, κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση και  καλεί συγκέντρωση όλους τους εκπαιδευτικούς έξω από τα γραφεία της ΔΔΕ Ανατ.Αττικής,  στο Γέρακα.  ΟΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. Τα σχολεία της Παιανίας δεν πρέπει να λειτουργήσουν την Τρίτη,7/2. Καλούνται οι σύλλογοι γονέων, διδασκόντων, δημοτικές αρχές και κάτοικοι της Παιανίας να υπερασπισθούν τα σχολεία τους.
  • Κανένας τώρα δεν πρέπει να αμφιβάλει για τους στόχους της κυβερνητικής πολιτικής και στο χώρο της παιδείας. Τα περί εξαιρέσεων από την  εργασιακή εφεδρεία  και από τις απολύσεις δεν πείθουν και δεν πρέπει να πείθουν κανένα.
  • Η Γ.Σ προέδρων   ΟΛΜΕ  αποφάσισε το Σάββατο,4/2, 24ωρη απεργία για τις 14/2. Η ημερομηνία της απεργίας μπορεί να μετακινηθεί, για να συμπέσει με κινητοποιήσεις άλλων ομοσπονδιών. Το πλήρες αγωνιστικό πρόγραμμα  της Γ.Σ των προέδρων της ΟΛΜΕ  θα αποσταλεί στα σχολεία.

Από το    Δ.Σ   της   ΕΛΜΕ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*