Εκπ/κοί 2ου Γυμνασίου Παιανίας: Όχι στις συγχωνεύσεις…

 Έπειτα από την εγκύκλιο της υφυπουργού Παιδείας Π.Χριστοφιλοπούλου με ημερομηνία 30-01-2012περί ενοποίησης των συστεγαζόμενων σχολείων ίδιας βαθμίδας, ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπ/σης Ανατολικής Αττικής απέστειλε προς το Δήμαρχο Παιανίας έγγραφο με ημερομηνία 1-2-2012, με το οποίο ανακοινώνει ότι έχει ήδη προτείνει την ενοποίηση του 1ου και του 2ου Γυμνασίου Παιανίας και ζητά έως την 8-2-2012 και ώρα 12:00 π.μ. την γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου!

Η βεβιασμένη πρόταση του Δ/ντη Εκπ/σης, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση των Διευθύνσεων και των εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων, αιφνιδίασε τόσο τον εκπαιδευτικό κόσμο της Παιανίας, όσο και ολόκληρη την τοπική κοινωνία, η οποία έχει σύσσωμη ήδη ξεσηκωθεί!

Η αστραπιαία εφαρμογή της υπουργικής εγκυκλίου, με την εντός δύο ημερών πρόταση του Δ/ντη Εκπ/σης, θα οδηγήσει στη συγχώνευση δύο σχολείων σε ένα, με μαθητικό δυναμικό άνω των 400 μαθητών, σε ένα κτήριο της δεκαετίας του 1950!!! Δεδομένης δε της οικονομικής ύφεσης ήδη προβλέπεται για τη νέα σχολική χρονιά σημαντική αύξηση του αριθμού μαθητών των δύο Γυμνασίων, αναμένεται δηλαδή έντονη εισροή μαθητών από τα ιδιωτικά σχολεία της περιοχής, κάτι που προφανώς δεν έχει ληφθεί υπόψη από τη Διοίκηση!!

Ο Δ/ντης Εκπ/σης πρότεινε επιπλέον, αφού γίνει η ενοποίηση των δύο σχολείων σε ένα, να επανιδρυθεί το 2ο Γυμνάσιο μαζί με το 2ο ΓΕΛ Παιανίας! Καμία, ωστόσο, πρόβλεψη, πρόταση ή δυνατότητα δεν υπάρχει για ανέγερση νέων σχολικών μονάδων από πλευράς Δήμου Παιανίας. Επομένως, δεν είναι δυνατό να μιλούμε για νέες σχολικές μονάδες, παρά μόνον ίσως για «υπηρεσιακή-γραφειοκρατική» ίδρυση σχολείων-φαντασμάτων!!!

Πρόκειται λοιπόν για μία ανεδαφική πρόταση ενοποίησης σχολείων, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα τόσο των σχολείων που ενοποιούνται όσο και της τοπικής κοινωνίας, η οποία σημειώνεται ότι αναπτύσσεται οικιστικά με ραγδαίο ρυθμό.

Για τους ανωτέρω λόγους, ως εκπαιδευτικοί και ως γονείς που συναισθανόμαστε το ρόλο και τις ευθύνες μας έναντι των μαθητών μας, που βλέπουμε τα σχολεία των παιδιών μας να μετατρέπονται από εστίες γνώσεις σε χώρους «αποθήκευσης» παιδιών διαμαρτυρόμαστε και ζητούμε :

α) την ανάκληση της πρότασης του Δ/ντη Β/θμιας Εκπ/σης Ανατολικής Αττικής για τη συγχώνευση των δύο Γυμνασίων

β) την άμεση και ξεκάθαρα αρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιανίας

γ) την ανέγερση νέων κτηρίων για την λειτουργία τουλάχιστον δύο Γυμνασίων, τα οποία έχει άμεση ανάγκη η περιοχή εδώ και πολλά χρόνια, και την μετέπειτα μεταστέγαση του 2ου Γυμνασίου Παιανίας σε νέο κτήριο αντί της κατάργησης και επανίδρυσής του!

 Η Δ/ΝΤΡΙΑ, Ο ΥΠ/ΝΤΗΣ  και  ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΙΑΝΙΑΣ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*