ΟΛΜΕ: όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Ψήφισμα της ΓΣ των προέδρων, 4.2.12

Η ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ εκφράζει ομόφωνα, την αμέριστη συμπαράσταση του στους συναδέλφους συνδικαλιστές, πρώην και νυν μέλη του Προεδρείου της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ Σερρών, που τη Δευτέρα 06/02/2012 θα προσέλθουν στο δικαστήριο εξαιτίας της αγωγής που κατέθεσε σε βάρος τους ο Βουλευτής του ΛΑ.ΟΣ. κ. Ηλίας Πολατίδης.

Ο κ. Πολατίδης ζητά την καταδίκη των συνδικαλιστών εξαιτίας των ανακοινώσεων που ομόφωνα εξέδωσαν τα Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε Σερρών και της ΟΛΜΕ υπερασπιζόμενα πειθαρχικά διωκόμενη εκπαιδευτικό σχολείου των Σερρών, αλλά και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του εκπαιδευτικού να εκφράζει ελεύθερα την άποψη του με υψηλό αίσθημα επιστημονικής και παιδαγωγικής ευθύνης.

Συγκεκριμένα ο Βουλευτής του ΛΑ.ΟΣ ζητά να επιβληθεί πρόστιμο 50.000 ευρώ, προσωπική κράτηση έξι (6) μηνών, υπογραφή δήλωσης μετάνοιας των συνδικαλιστών για τις πράξεις τους.

Είμαστε ενάντια στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και θεωρούμε ότι η ίδια η ενέργεια αποτελεί προσπάθεια εκφοβισμού του συνδικαλιστικού κινήματος.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να σταθούν αλληλέγγυοι στους διωκόμενους συναδέλφους και να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους με τη δυναμική παρουσία τους στο Πρωτοδικείο Σερρών, τη Δευτέρα 06/02/2012.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*