Αριστ. Πρωτοβολία Β’ Αχαΐας: Σε αδιέξοδο η κατάσταση στην Αχαΐα: ώρα μηδέν για εκαιδευτικούς και σχολεία

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Β’ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ: ΤΕΤΑΡΤΗ 1/2/2012 ΣΤΟ 1Ο ΓΕΛ ΑΙΓΙΟΥ

Με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου στην  Αχαΐα   διαπιστώθηκε αμέσως από όλους τους συναδέλφους  η αληθινή πλευρά των πραγμάτων , την οποία μέχρι την τελευταία στιγμή έκρυβαν επιμελώς οι παρατάξεις των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου, δηλαδή η ΠΑΣΚΕ  και η ΔΑΚΕ. Μέχρι πρόσφατα η ΠΑΣΚΕ  βεβαίωνε ότι οι εκπαιδευτικοί θα ωφεληθούν μισθολογικά με το νέο μισθολόγιο και ότι με την εφαρμογή του θα γίνει πράξη η αξιοκρατία. Η δε ΔΑΚΕ κρατάει στάση αναμονής  χωρίς να προτείνει καμία κινητοποίηση επειδή:  α) προσβλέπει  στο ότι η ΝΔ θα είναι η  επόμενη κυβέρνηση  και β) δεν διαφωνεί επί της ουσίας με την πολιτική  Παπαδήμου, την οποία ούτως ή άλλως στηρίζει.

Βέβαια η εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνησης Παπαδήμου στην Εκπαίδευση ξεκινάει με το μισθολόγιο-φτωχολόγιο και τις περικοπές που δεν  θα έχουν τέλος και θα συνεχιστεί με τον ίδιο βάρβαρο τρόπο με τις μαζικές απολύσεις στο δημόσιο και την εκπαίδευση το επόμενο διάστημα. Αυτή η πολιτική περνάει από τον βασικό πολιτικό στόχο τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, που δεν είναι άλλος από την αλλαγή του συντάγματος το 2013 ώστε να καταργηθεί η μονιμότητα στο δημόσιο και να γίνουν πράξη χιλιάδες απολύσεις στο χώρο της  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ και της ΥΓΕΙΑΣ.

Για να εφαρμοστεί αυτή η πολιτική τα κόμματα του Μνημονίου και η Κυβέρνηση Παπαδήμου βάζουν σε εφαρμογή όλα τα μέσα και τους μηχανισμούς που διαθέτουν. Με μοχλό την αξιολόγηση και την αλλαγή στο σύστημα διοίκησης των σχολείων, με την αφαίρεση κάθε αρμοδιότητας από τους συλλόγους και την τοποθέτηση  νέων διευθυντών-manager θέλουν να δημιουργήσουν ένα νέο καθεστώς φτώχιας, ελαστικής κι απλήρωτης εργασίας, απολύσεων και πειθάρχησης των συναδέλφων.

Αυτή είναι η πραγματικότητα συνάδελφοι.

Γεννιέται λοιπόν αντικειμενικά ένα ερώτημα, το οποίο θέλει άμεση απάντηση.

Μπορεί να υπάρξει απάντηση από πλευράς των εργαζομένων και ποια θα είναι αυτή;

Κατά την γνώμη μας η υπάρχουσα  συνδικαλιστική γραφειοκρατία δεν μπορεί να απαντήσει , ούτε καν να αμβλύνει την κατάσταση στην οποία οδηγείται ο κόσμος της εργασίας γενικότερα και οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί ειδικότερα.

Πώς μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα και να αποκρουστεί η επίθεση ;

Με ένα νέο εργατικό κίνημα που θα στηρίζεται στην ενεργό συμμετοχή των συναδέλφων στα σωματεία  και στις συνελεύσεις τους, όπου η διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας δε θα εκχωρείται στους επαγγελματίες συνδικαλιστές. Παλεύουμε για ένα ζωντανό σωματείο που θα στηρίζει και θα στηρίζεται απ’ όλα του τα μέλη ισότιμα.

Υπάρχουν βέβαια αντικειμενικές και υποκειμενικές δυσκολίες για να γίνει αυτό πραγματικότητα, γιατί μέχρι τώρα οι συνάδελφοι είχαν μάθει να μην ασκούν πολιτική, να αναθέτουν τα πάντα στην γραφειοκρατία των κομματαρχών , να στηρίζουν και να ψηφίζουν τις καθεστωτικές παρατάξεις στα σωματεία, όπως και στο δικό μας εξάλλου, όπου έχουν απόλυτη πλειοψηφία στο Δ.Σ.

Τα πράγματα αλλάζουν δραματικά . Οι πολιτικές των κομμάτων και των παρατάξεων εκείνων που στηρίζουν το Μνημόνιο οδηγούν αντικειμενικά σε εκτεταμένη φτώχεια, ανέχεια, διάλυση του κοινωνικού ιστού και ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. Είναι απαραίτητη πλέον πέρα από κάθε αυταπάτη η συμμετοχή όλων μας στις δημοκρατικές διαδικασίες λήψης των αποφάσεων και της υλοποίησής τους.

Γι αυτό η συμμετοχή όλων μας στη συνέλευση αποτελεί ικανή και αναγκαία συνθήκη για να ξεφύγουμε τόσο από το προσωπικό όσο και το συλλογικό τέλμα.

 

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Β’ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 1/2/2012 ΣΤΟ 1Ο ΓΕΛ ΑΙΓΙΟΥ

Αριστερή Πρωτοβουλία στη Β’ ΕΛΜΕ Αχαΐας

Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*